Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Bi, zbunila si me novim avatarom.
Sladak je, i originalan, ali sad on nek ostane za stalno.
Posto i ja sve vas pamtim najpre po slicicama :D

I meni moj dosadio :rumenko:,(sto ne znaci da cu da ga menjam :zag: )

Citala sam da su promene dobre,da koriste mozgu,cak preporucuju da se ne ide uvek istim putem na posao i kuci,
i tako to........:lol:

ja sad stigla iz bibioteke i dovukla:

Za mene:

ULJKIPLJ (ne smem da budem jedina ovde koja nije citala tu knjigu)
Otmenost jeza - Mjuriel Barberi
Ne idimo nocas psima - Aleksandra Fuller
Ja, Mona Liza - Dzin Kalogridis
Dodir opasnosti - Amanda Kvik (mnogi spominju njene knjige, pa reko da vidim i ja)
Bogomdana domacica - Sofi Kinsela (pocela ranije, pa nisam zavrsila, cini mi se...a mozda se samo ne secam :think:)
Nek ostane medju nama - Keti keli
Portret jedne ledi - Henri Dzejms

Za dete:

Brbljivica - Meg Kabot
Devojcice, Devojcice rastu i Decaci od Lujze Mej Alkot

I tek sad sam ukapirala da sam izgleda uzela dve knjige o Mona Lizi :dash:

I ja sam obožavala te knjige ( Devojčice, Devojčice rastu...).Bile su pozajmljene i očajavala sam što moram da ih vratim.Stalno sam zamišljala kako bi bilo da sam živela u to vreme.Prošle godine sam uspela da kupim neke od njih,ali još nisam kompletirala.
Pretpostavljam da dsu anašnjoj deci te knjige smor...nažalost....Drugo je vreme, imaju net, kablovsku...drugačije žive...
Ja sam jedva uspela da nadjem svoju omiljenu knjigu iz detinjstva Harijeta uhoda i dam je sestričini ( koja nije da ne voli da čita) i vidim nikakav efekat - počela i nije ni završila...

Jaooooj, ne menjajte avatare, jedino po njima mogu da vas "pratim".

Ja pratim nikove, slabije avatare.
Razmišljam da promenim nik, i onako me svi znate.:think: Moj muž svima trubi kako se ne skidam s Krstarice. :rumenko:
(Mada, Dasty će za mene uvek ostati Dasty. :))
Bez brige Rado,mozes ti da menjas i nik i avatar,prepoznacemo te :zper:
Ja sam jednom menjala nik pa niko nije primetio :lol:(sitna promena,ali ipak promena)

Prokuckala sam se.popusta lumbago :manikir:

Poslednja izmena:
fnac?
ja moram da nabavim nesto za citanje,sledece nedelje sam u parizu,u hotelu plus 2h tgv do tamo i nazad jos 2
ako kupim nesto tipa kinsela ima da mi traje do nansija
ako ponesem antilopu ima da se smorim

Ni ja nikako da navatam ULJKIPLJ...svaki put kad naletim u neku knjižaru, nema.

Nego, juče pročitala "Otac nepoznat" Lesli Pirs...nije loše. Nije ni nešto sad posebno, jedna od onih knjiga za ubiti popodne-dva. Priča o dve sestre, korektno napisana, drži pažnju, vuče na čitanje...veoma filmična, zgusnute scene, tačno se osećam kao da sam gledala film, a ne čitala.

...da, da Kosidovski. Njegovo najpoznatije delo su Biblijske legende ali mom srcu je nekako draza knjiga Kad je Sunce bilo Bog.

Sunce mi je bilo prvo, pa je i meni nekako ljubimče. Imam to i legende, a sad, što više razmišljam, čini mi se da imam i jevanđeliste, ali mi je ta potpuno u magli, a kad sam pročitala tvoj post uopšte nisam bila sigurna da je to njegovo :confused:

Mene je naslov izludjivao i stalno sam se pitala kakve veze ima udruženje ljubitelja knjige i pita ljusukuša (za koju nisam ni znala šta je - naknadno sam saznala da je to pita od ljuski od krompira). Ali baš zbog toga sam ga zapamila.I onda je neko ovde pomenuo da je baš lepa priča. I sećam se da je takodje pominjano da odiše toplinom,pa sam nekako olabavila prema njoj i volela bih da je pročitam...

Dodjoh iz Lagune teža za 4 knjige:) : Bujno leto, Moralni poremećaj, Memoari Pere bogalja i Francuska svita - Irina Nemirovska (ne sećam se da je neko pominjao ali me privukao opis: istorijski osvrt na egzodus 1940, mesaju se sve franc. porodice, od najbogatijih do najsiromašnijih...) A Vodu iz kamena još čitam, sve nešto sporo.

Poslednja izmena:
Francuska svita - Irina Nemirovska. Nju je spominjala Dana i preporucila za citanje.
A to znaci da je dobra :) (Sta nam je sa :heart:Danom :think: )

Malo je falilo da pocnemo da se pitamo i u vezi tebe, gde si :)
Kad evo nje, stize iz Lagune sa 4 ODLICNE knjige, koliko mi se cini :D

Dodjoh iz Lagune teža za 4 knjige:) : Bujno leto, Moralni poremećaj, Memoari Pere bogalja i Francuska svita - Irina Nemirovska (ne sećam se da je neko pominjao ali me privukao opis: istorijski osvrt na egzodus 1940, mesaju se sve franc. porodice, od najbogatijih do najsiromašnijih...) A Vodu iz kamena još čitam, sve nešto sporo.

I i III su super, Habjanovićka je meni standardno draga, iako je mnogi ne vole, IV imam nepročitanu.:) Ostaje mi stalno pominjani Moralni poremećaj da kupim. Nikako da počnem Atvudovu da čitam.
Danas sam stajala u redu za registraciju auta dok mm nije došao s posla da me zameni. Sad ispratih gosta. Smorena ne mogu da čitam.:( Mislim da ću u šetnju večeras.

Svece gore do kraja - Sandor Marai, Narodna knjiga,170 str.

Edicija - Antologija svetske knjizevnosti. Kakav uzitak. Lepe korice, krupna slova, kvalitetan papir (zuti, ali meni je to sporedno)… Oprema, s’ obzirom da je Narodna knjiga u pitanju, odlicna. I ne samo to, nego i prevod, lektura, bez stamparskih gresaka (tek po neka, ne mogu oni bas bez i jedne)… Izuzetak u Narodnoj knjizi definitivno.

I onda ono najbitnije. Sam roman. Meni je bas legao. Starinska prica, vreme desavanja oko I i II sv. rata, prijateljsvo, ljubav, izdaja, prevara, vernost, secanje na sve to… Secanje dva starca posle niza godina.
Eto. Bila mi je Odlicna. Od ovog pisca cu uzeti svakao jos nesto.

Tri knjige od kojih sam prethodno odustala:

1.Sena - Nil Dzordan, inace dobitnik Gardijanove nagrade za prozu. Ali ja jednostavno nisam imala zivaca. Bas to. Nervirala me je knjiga i odustala sam.

2.Kako Bog zapoveda - Nikolo Amaniti. Od njega mi se jako dopala svojevremeno Dolazim po tebe…, Nova godina onako, a ovu ne mogu da citam. Ne ide mi ta socijala, nesrecno i cudno detinjstvo, i ti uvrnuti likovi… Ne ide mi to u ovom trenutku.

3.Alijas Grejs – Margaret Atvud. Ma, tema me nevidjeno odbija. I to sto se u romanu preplicu istina, i ono sto se samo pretpostavlja da je bilo istina. Onda ta sitna, sicusna, majusna slovca, kao najmanje bubice… ma nervira me. Ne mogu. Odlucila sam da od Atvudove uzmem jos (pored Slepog ubice kog sam procitala), dakle da uzmem jos Moralni poremecaj. Mislim da ce ona da me okupira.

Eto. Verovatno gresim u vezi sve tri knjige, mislim da su sve tri vredne na svoj nacin, ali eto nemam zivce trenutno za njih. Odlepila sam valjda, sta li?

Ja ubacila u petu brzinu sto se tice citanja.
Zavrsila Nevidljivi grad,naravno knjiga sa Lagunine akcije i nije mi nesto.Sve mi nekako nedoreceno.
Iz biblioteke sam uzela Medicijevu zirafu cini mi se da sam ovde procitala preporuke.

Francuska svita - Irina Nemirovska. Nju je spominjala Dana i preporucila za citanje.
A to znaci da je dobra :) (Sta nam je sa :heart:Danom :think: )

Malo je falilo da pocnemo da se pitamo i u vezi tebe, gde si :)
Kad evo nje, stize iz Lagune sa 4 ODLICNE knjige, koliko mi se cini :D

E baš super, volim kad knjigu čitam po vašoj preporuci, a Danin ukus mi definitivno odgovara. Svaka čast Lamar za memoriju:ok:.

A što se tiče nejavljanja, pomno vas pratim, obilazimo rodbinu pa kako vidim kompjuter dohvatim ga, nego nisam ništa čitala, sad ću ja to kad se vratim kući pa u svoj kutak, knjiga u ruke i uživancija.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back