Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I mene zasvrbe prsti kad god ga neko pomene, al' se odmah setim kako sam se osećala kad sam završila....sećate se, ja sam pročitala Selenića tek sada, ovo kad ga je Laguna izdala, i to sve što su izbacili, zaredom....bum, bum, bum...overdozirala sam tada.
Više me mami Biljin Grej, ćale ima sve od njega, ebemligakoliko kompleta, ja sam nekad davno nešto od toga i čitala, ali mi se nije "primio" u tom uzrastu.

Ih, medvedicu, caroban je, cak i sa ove vrmenske distance, nista ne gubi, pisan je tako nekako poeticno, neki stil koji meni odgovara, jedina mu je mana sto je ponekad preopsiran u opisu (narocito kanjona obraslog kaduljom:)) jednostavno pokosi, mada ima lepote i u tome, ali, pronadji "Sjaj zapadnih zvezda", neces se pokajati:)

Medvedicu, malo "predjela":

"Ne zamerite, ovo nije mesto gde bi
noću takva gospođica mogla ostati sama.
Okrutan je život u ovom gradiću, nastanjenu
većinom večno pijanim Meksikancima, rudarima i kaubojima.
Osim toga, revolucija za
granicom izazvala je i ovde duž pruge kojekakva previranja.
Gospođice, mislim, bilo bi
sigurnije kad biste .
'

:)

zavrshih nocas Kinselinu Devojka iz dvadesetih...
malo je reci zavrshih jer knjiga je cimerkina, a ja jutros krenula kuci..pa sam nocas na preskoke chitala poslednjih 80ak strana :lol:
nije bila losha...za odmor mozga, a opet nish spektakularno :)
a u busu sam gutala Ko je ta devojka od Aleksandre Poter :D
moram reci da sam se i malo na glas smejala :lol:, sreca pa si mi saputnici bbili omamljeni vrucinom/udareni promajom pa me bash nisu zarezivali puno :)

a ja sam danas čitala nešto baš lijepo
Bekstva od ljubavi...Bernard Šlink (napisao Čitača)..izd Plato
priče...zamalo ne napisah pripovjetke

btw..profesori, koja je razlika između priče i pripovjetke, onako ukratko, ja zaboravila :rumenko:

ustvari pročitala sam tri priče od ukupno sedam
dobre su, odlične

i čitam treću priču, koja se zove Onaj drugi..i sve mi nešto poznato...al' brzo se sjetim da sam gledala film i to skoro (ja nažalost ne gledam mnogo filmove, još se nisam naučila da ih gledam sa pauzama..meni je film, film..najbolje, ako može u bioskopu)...elem glume Banderas i moj dragi Lajam..i film je isti kao priča...baš takvi su i njih dvojica i ona u priči..odlični

znači preporuka
za sve

Ko o cemu...ja o akciji...Ali ne mogu da ne podelim sa vama svoje cudjenje..
Kao st rekoh, u petak je decko svratio po knjige koje sam izabrala - knjizara na NBG -Fitex - i kaze, devojka je kopala po ormaricima da nadje po primerak trazenih knjiga i ..jedva...Rekla mu je da je imao srece, kao sve u im knjige otisle, zove i ostale knjizare i kao svuda ista situacija...da li je moguce, pa akcija traje tek nedelju dana? Osim toga, mislila sam da ta Fite3x na Nbg nije bas posecena...al sto rece moj dragi-Sta ti je pa to je knjiga 250 rsd, kao ove novine na skupljem papiru...eto...

Zdravo, žene. Ja baš slabo čitam ovih dana, upekla vrućina a i radi se... Poslednje što sam pročitala je ''Gorki gutljaj'' (Fransisko Herardo Hagenbek, Laguna), razvlačila sam je desetak dana iako ima samo 160ak strana. Ne znam šta bih vam rekla, knjiga je u početku obećavala (ubistvo u Puerto Valjarti), svidelo mi se što svako poglavlje počinje receptom za neki koktel (i sadrži kratak istorijat nastanka tog koktela), ali mi nešto tu nedostaje.. Nije mi bilo zanimljivo kao što sam mislila.
Meni se s ove Lagunine akcije skoro ništa ne sviđa, iste knjige se vrte po sto puta... Ako uzmem jednu četvorku, puna kapa. Ranije sam uvek letela da nakupujem što više, i onda skontah da zbog toga propuštam sjajne knjige nekih drugih izdavača, a neću ništa propustiti jer Laguna stalno organizuje neke akcije.

Red jedan nisam pročitala za vikend.:( Ubi me vrućina, iako sam vikend provela pored reke, porodično. Vadila sam knjigu dva puta, ali uzalud.
Mojim dragim prijateljicama želim ugodan banjski boravak, ma gde bile. Možda će imati više sreće s čitanjem nego ja. :lol:

ja sam sinoc zavrshila Ko je ta devojka od Aleksandre Poter :)
svidela mi se :D
brzo sam je i prochitala, pola u busu dok sam putovala, a drugu polovinu sinoc i preksinoc :)
jeste da je knjiga laganica, za plazu dushu dalo, ali bash mi je prijala jer odavno nisam chitala takve knjizice, a sad dve za redom:lol:
zato cu vecheras da zavrshim Tragom mrtve princeze, pa da pochnem neku crnu knjigu sa lobanjom na koricama..
ja iz krajnosti u krajnost :lol:
ta mi stoji iz bibliotekle vec vishe od mesec dana:eek: ju *** koliko zadrzavam knjigu ni ne skontah :dash:

ova knjiga mi bash zlokobno deluje...
Sluchaj putokaza Ijan Pirs
crne korice, lobanja i nek knjiga...:think:
krimic je u pitanju, 17.vek...i ima 667. strana :D
vec se radujem :klap:
nadam se da se necu zeznuti kao sa proshlom teshkashicom :lol:

Mesecev tigar-Penelopi Lajvli procitana za vikend,:manikir:
Tanka je...a malo me i izgnjavila...pored ostalog pise i o istoriji,a to bas i nije za mene.

Vreme mi je za sledecu narudzbinu knjiga,ostalo mi ih je jos malo neprocitano....:zper:

Mesecev tigar-Penelopi Lajvli procitana za vikend,:manikir:
Tanka je...a malo me i izgnjavila...pored ostalog pise i o istoriji,a to bas i nije za mene.

Vreme mi je za sledecu narudzbinu knjiga,ostalo mi ih je jos malo neprocitano....:zper:

i meni vrijeme za biblioteku
sad čitam ovu poslednju
U staklenoj kući...Nino Riči, laguna ofkors

ne sviđa mi se..iako se radnja dešava u Kanadi...on piše u prvom licu o mučnom odrastanju na farmi, o mučnim odnosima italijanske iseljeničke porodiče...i sva ta mušnost provejava od prve stranice
do evo 122...
skoro sam nešto čitala od ovoga Nina i isto mi bila nešto šmrlj
al' opet nije ono baš preteška za čitanje, dovršiću je

Poslednja izmena:
ova knjiga mi bash zlokobno deluje...
Sluchaj putokaza Ijan Pirs
crne korice, lobanja i nek knjiga...:think:
krimic je u pitanju, 17.vek...i ima 667. strana :D
vec se radujem :klap:
nadam se da se necu zeznuti kao sa proshlom teshkashicom :lol:

Danče je baš, baš nahvalila, ne brini. :) Kupih je kao poklon, ali mi bi žao da je otuđim. Koji li će ona raspust da dočeka, možda penziju... :think:

Ljudi, ja jedva dišem, kijam, boli me glava... Kako vi podnosite vrućinu?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back