Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
a ja imam preporuku za ljeto...
Modiskinja, Andrea Vitali (muško je pisac :D ) Laguna, naravno

a sad malo da se pufkam
radnja se dešava na jezeru Komo, u gradu Belano...a ja bih trebala, bože zdravlja, za koji dan tamo da odem..tako da ču da vidim svojim očima :mrgreen: gdje se radnja dešavala

Oooo Ester. Ima se moze se :mrgreen:

Bas lepo sto ides. Posle da nam pricas kako je bilo :D

Ne znam da li si citala od Srdjana Valjarevica njegov roman Komo.
On je boravak na tom jezeru dobio kao nagradu za neki roman valjda. A onda napisao knjigu o tome. Lepa je.
A sta bi i tebi falilo da se prihvatis olovke, hemijske, pisace masine, tastature, cega ti volja :D

PS. Eeee, sta ti je zivot. Nekome majka nekome maceha.
Em zivi na moru, em ide na najpoznatije evropsko jezero. Pa gde je tu pravda :think:

Jelena 93 – Mile Kordic, Narodna knjiga, 480 str.

Dakle, nije mi se dopala knjiga. Pisac pristrasno pristupa temi, melodramatican je, patetican, i sa pokusajem da sokantnim dogadjajima pridobije citaoca. Knjiga je puna opstih mesta i predrasuda, tugaljivih scena, naivnih dijaloga i naivnog slikanja likova.

Sve pocinje kao niskobudzetni americki film. Tim ambijentom, atmosferom, tim dijalogom. Razgovor izmedju iskusnog, vrhunskog americkog novinara i glavnog urednika najprestiznijih americkih novina, umesto da odise visprenoscu, obavestenoscu, sumnjom u isfabrikovane izvestaje sa terena, zvuci kao razgovor dva naivna i slabo obavestena penzionera iz Juzne Pensilvanije ili tako neceg. Isla sam ja i dalje, malo po malo, deo po deo, ali… Pokusala sam, nije da nisam… Medjutim jednostavno mi se nije ucinilo da se nepristrasano pristupilo temi (koja je usputbudireceno i istinita i moguca i veoma teska), niti je pisac imao dovoljnu vremensku distancu da bi bio sasvim objektivan, a rekla bih ni volju za tim.

Samo jos da napomenem da je uopste nisam procitala. Mislim nisam procitala onako kako dolikuje citanju. Na samom pocetku ove knjige sam videla da to nije stivo za mene, bez obzira sto me Bosna kao tema, bez obzira na vreme zbivanja, ocarava. Dakle procitala sam ukupno 100-150 strana, malo s’ pocetaka, malo sredine, i malo s’ kraja. I pored toga dajem sebi pravo da sudim o knjizi. Prosto zato sto je to sasvim dovoljno.

To je naravno samo moj utisak i nista vise.
Eto. Pocnita da me kamenujete slobodno :mrgreen:
Ili je mozda u pitanju nervoza zbog prijemnog, a ne knjiga :think:

Jelena 93 – Mile Kordic, Narodna knjiga, 480 str.
Pročitala sam je u jednom dahu...za dva dana...i dopala mi se...
Čitala sam je jako davno možda 2000. god.

Sad sam uzela i Jelena 2001, nikako da nastavim ..nadam se da ću od sutra nastaviti čitanje.
Da se pohvalim ,pročitala sam Poslednji let za Sarajevo...nije me posebno dotakla... umorna sam da bih iznela utiske, možda sutra.

Ja jutros u biblioteci opet uzela Izabelu Aljende - Eva Luna. Stajala je tamo na pultu, a ja sam se malo nećkala da mi ne bude previše Izabele jer sam pre nepunih mesec dana čitala Ishod naših dana, koji me nije baš oborio s nogu kao svojevremeno Kuća duhova. Vidi, sad sam tek ukapirala (iako sam juče-prekjuče objašnjavala ovde koji je redosled trilogije) da sam ja čitala poslednji deo, a prva dva nisam. Ju, šta ću sad!?
Pa ništa, kad pročitam jednog dana Kći sreće i Portret u Sepiji, onda ću opet kuću duhova. A prvo ću, naravno, Evu Lunu. Posle prvih 20-ak strana nemam neki utisak. Nekako mi već vidjeno. Videću dalje

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back