Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ovo je na akciji lagunijoj i baš mi je zapala za oko, naslov mi je govorio da nije sladunjava, ali sam se razmišljala i na kraju je skinula sa spiska jer nisam našla preporuke... al evo razloga da je vratim na spisak

meni je upravo naslov delovao odbojno, kao i neki prikaz na koji sam naisla-delovalo mi je kao bas, bas teska knjiga..nesto poput Nedelja na bazenu u Kilgaliju, posle koje nisam mogla da se oporavim nedeljama...ali, nije tako teska..ili, bar nije teska na taj ogoljeni nacin..

procitala i preporucujem
Aleksandra Fuler-Ne idimo nocas psima
autobiografska prica bele devojcice koja odrasta 70tih i 80tih godina proslog veka u crnoj Africi koja se bori za svoju nezavisnost (Afrika, ne devojcica :lol:)
pomalo oporo, prilicno tuzna porodicna prica, ali koja nije tugaljiva, nacin price se sasvim uklapa u surovost tadasnjeg i tamosnjeg zivota... bas nimalo sladunjavo

Kupila i počela uz neku kafu u gradu i svidela mi se, al' posle počela nešto drugo, i tako....U poslednje vreme uopšte ne mogu da se koncentrišem, sva sam rastresena :neutral:

Kupila i počela uz neku kafu u gradu i svidela mi se, al' posle počela nešto drugo, i tako....U poslednje vreme uopšte ne mogu da se koncentrišem, sva sam rastresena :neutral:

prolazno stanje kod pasioniranog citaoca, ne brini, mene hvata na svaka tri meseca :lol:
inace, jako mi se svidelo sto se u knjizi nalaze i njihove fotografije iz tog perioda
sasvim je drugacije kad citas i bukvalno gledas ono sto citas
tacno vozis film pred ocima

e, a ne znam dal sam vec pominjala ovde knjigu koju sam takodje nedavno procitala
Crni dud-Kejtlin Dejvis
sto je pak prikaz zivota u nekako istom periodu u Africi, ali iz ugla crnacke porodice, tj. tri generacije zena iz te porodice
nije lose

Ne znam tačno. Ja tamo povremeno naručujem knjige s popustom, ne sećam se koliko, možda 20%, samo znam da si odmah član, čim kupiš jednu knjigu. A nikad nisam dobila čl. kartu.
Vidite ovo:
OBEZBEDITE SE ZA NOĆ MUZEJA @ 11.05.2011.

Ne dozvolite da vas i ova Noć muzeja dočeka nepripremljene. Obezbedite sebi knjigu uz koju će vam čekanje u redu proleteti.

Sva izdanja Geopoetike će u subotu, 14. maja, od 17h-00h u Kući za čitanje biti na popustu od 30%.

meni je upravo naslov delovao odbojno, kao i neki prikaz na koji sam naisla-delovalo mi je kao bas, bas teska knjiga..nesto poput Nedelja na bazenu u Kilgaliju, posle koje nisam mogla da se oporavim nedeljama...ali, nije tako teska..ili, bar nije teska na taj ogoljeni nacin..[/QUOTE

i o ovoj sam pisalla
ovoj Ne idimo noćas psima
dobra je...vidi se da je autobiografska, ima malo propusta...nije tempo uvijek isti...ali je dobra, potvrđujem...malo sirova i ogoljena, da..]

Nedelja na bazenu...moram malo da se prisjetim radnje, znam da sam je čitala, ali se nešto ne sjećam da me dugo mučnina držala

opet ja..jesam, nisam, a možda jesam

Poslednja izmena:
Sahib – Nenad Velickovic, Stubovi kulture, 170 str.

Jedan clan mirovne misije u Bosni pise pisma (e-pisma), svom decku u Englesku.
O tome kako vidi i dozivljava posleratnu Bosnu. Veoma duhovito vidjenje “domacih” ljudi, kao i vidjenje ostalih clanova mirovne misije koji rade sa doticnim. Ali i vidjenje zemlje iz koje potice i tamosnih navika i obicaja.

Jaaako mi se dopalo. Mislim da cu procitati sve sto nadjem od ovog pisca, jer malo sam guglala, pa… ima tu svega za mene.
Knjiga je istovremeno neverovatno duhovita i zabavna ali na momente imate neki gorak ukus kad se pojave neki izraziti paradoksi.
Jako brzo se procita. Za par sati.

Ester, preko tebe sam dosla do njega :hvala: Ti si mi svojevremeno preporucila njegovu knjigu Cosmoboy. Nju jos nisam pronasla. Al’ pronaci cu je ne zvala se ja Lamar ;)

Sahib – Nenad Velickovic, Stubovi kulture, 170 str.

Jedan clan mirovne misije u Bosni pise pisma (e-pisma), svom decku u Englesku.
O tome kako vidi i dozivljava posleratnu Bosnu. Veoma duhovito vidjenje “domacih” ljudi, kao i vidjenje ostalih clanova mirovne misije koji rade sa doticnim. Ali i vidjenje zemlje iz koje potice i tamosnih navika i obicaja.

Jaaako mi se dopalo. Mislim da cu procitati sve sto nadjem od ovog pisca, jer malo sam guglala, pa… ima tu svega za mene.
Knjiga je istovremeno neverovatno duhovita i zabavna ali na momente imate neki gorak ukus kad se pojave neki izraziti paradoksi.
Jako brzo se procita. Za par sati.

Ester, preko tebe sam dosla do njega :hvala: Ti si mi svojevremeno preporucila njegovu knjigu Cosmoboy. Nju jos nisam pronasla. Al’ pronaci cu je ne zvala se ja Lamar ;)

Pa vas dve ste genijalne! Nisam ni cula za coveka. Odma' ode na spisak (onaj hitniji:))
:hvala: Lamar i :hvala: Ester :heart:

Dance samo da ti kazem. Nije bilo lako doci do coveka. Znas ti kako Ester pamti nazive knjiga :zcepanje:
Ali zato znas i kako preporucuje :cmok: Nisam imala mira dok je nisam konacno izguglala. Tu Cosmoboy. Kada sam saznala za pisca i jedno njegovo delo, posle je sve islo lako. Gugl je ucinio svoje. Tako sada na mom spisku od ovog pisca imam:

Nenad Velickovic - Cosmoboy (parodija na kozmo, esterka)
Nenad Velickovic – Konačari, Stubovi Kulture
Nenad Velickovic - Otac moje kćeri, Stubovi Kulture
Nenad Velickovic – Sahib, Stubovi Kulture

A ima ih jos nego ih nisam sve upisala :D

Procitala sam 2/3 knjige Poranio Milorad...
Hm...nista specijalno to nije...onako za sad cak ni ne mnogo smesno. :neutral:
Ima par blistavih momenata vise u formi monologa i to je to ...

Prica ko prica suplja do zla boga.
Jos ne vidim neki smisao a prevalila sam dobro polovinu.
Ocekivala sam od Duleta ipak vise.
Ako nista bar nesto nalik Djurdjevicki...vrcavo, veselo, beogradski nadmeno...al nista ...NISTA.

Cenim da sutra u busu zavrsavam.
I vec se mislim sta dalje ???
Dal da nastavim u stilu kupujmo i citajmo domace ..pa jos i tralalajke il da se doziram malo kvalitetnijom literaturom...:think:

Mirka, ovu poslednju što sam pročitala Sandra Petrušič..Taoci..je baš dobra
ima malo onoga što ne voliš, al' je slična Đurđevićkoj sa tim opisima toga što ne voliš
inače, vrlo duhovita, onaj lagani, neopterečujući humor

mislim, da ti je vrijeme da se baČiš na ozbiljnu literaturu, dosta si vrdala :p
sad fino neki teški klasik da čitaš

Ljudi , tražila sam od Rade jednu knjigu a dobila dve, da je imala više knjiga kod sebe , morala bih da zovem da dođu kolima za mene.Evo i ova, i ova ...i ova...
Šalim se, samo da se zahvalim Radi što mi je donela knjigu .

Mirka, ovu poslednju što sam pročitala Sandra Petrušič..Taoci..je baš dobra
ima malo onoga što ne voliš, al' je slična Đurđevićkoj sa tim opisima toga što ne voliš
inače, vrlo duhovita, onaj lagani, neopterečujući humor

mislim, da ti je vrijeme da se baČiš na ozbiljnu literaturu, dosta si vrdala :p
sad fino neki teški klasik da čitaš

E'o ti buljim po biblioteci i gledam sta da sutra ponesem sa sobom.
I ne mogu da se smislim sta mi se cita.
Raspolozena sam prolecno-jesenje...ili ti idi mi dodji mi....pa ne znam jesam za neke knjizevne knjige spremna.

A evo sta mi je u uzem izboru :
- Emilija leta
- svetlost severa
- pohvala pomajci
- Simfonija Vinaver
- Menjam zivot
- nesto o Harijeti da nastavim niz...

Aj sad odluci ako mozes ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back