Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Procitana Alijas Grejs-Margaret Atvud, dopala mi se , drzi paznju ali sam od pocetka knjige ukapirala ko je kriv, tako da mi je to umanjilo utisak. Mozda mi neka druga njena knjiga bude bolja!

Pocela sam Potragu za srecom-D.Kenedi pocetak obecava:manikir:!

Pocela sam Kardinalku, i za sada je zanimljivo, samo da ukapiram rodbinske veze, razdvojim zakonitu i nezakonitu decui njihove supriznike, ko je Djulio, Djulijan, Djovani (nastavi niz)...i sve ce biti ok :lol:

Poslednja izmena:
Pocela sam Kardinalku, i za sada je zanimljivo, samo da ukapiram rodbinske veze, razdvojim zakonitu i nezakonitu decui njihove supriznike, ko je Djulio, Djulijan, Djovani (nastavi niz)...i sve ce biti ok :lol:
:zcepanje::rotf::zcepanje:
Jao stvarno, u nekim knjigama je bas ovako kako kazes :lol:
I ondaK uzmem blokce (imam jedno spec. za to), pa udri:
Djovani - muz
Djulio - brat
Djulijan - ljubavnik...
nastavi niz :lol:

Dobro jutro !
smilie_girl_007.gif

Želeo bih da me neko negde čeka-Ana Gavalda,pročitana http://www.smilies.4-][/QUOTE]
:eek: Kad pre!
Znaci lepa. Malo sam je izguglala i pretpostavila da je tako nakako kako kazes.
Ali ipak vise volim da o knjizi cujem nesto od vas, nego od Googla ;)

:zcepanje::rotf::zcepanje:
Jao stvarno, u nekim knjigama je bas ovako kako kazes :lol:
I ondaK uzmem blokce (imam jedno spec. za to), pa udri:
Djovani - muz
Djulio - brat
Djulijan - ljubavnik...
nastavi niz :lol:

:lol: Pametno lamar.
Ja se uvek vraćam po sto puta u nadi da ću zapamtiti, pa onda ne uzmem knjigu u ruke par dana i sve zaboravim:(. Od sad blokče.:rtfm:

Dobro jutro !
smilie_girl_007.gif

Želeo bih da me neko negde čeka
Naknadno sam se setila zasto me je u stvari ovaj naslov privukao.
Zbog onog naseg filma (gledala sam ga pre 5-6 meseci na TV-u) koji se zove Neko me ipak ceka.
Ne znam da li ste ga vi gledale, ali mene je oborio s' nogu. Totalno.
Zato mi je ovaj naslov knjige delovao poznato i privlacno.

Mrzim da budem zla ali to je jace od mene - ja sam tu "Kardinalku" citala na zescu preporuku, kao super super je knjiga, i bilo mi je drago sto sam je samo pozajmila a ne kupila. Bila mi je totalno, ali kompletno razocaranje - povrsna i bez trunke neke makar naizgled istoricnosti (koju inace volim da osetim kad je vec radnja romana smestena u proslost). Ali ja sam poznata kao staro zakeralo, tako da se mozda tebi dopadne vise nego meni. U svakom slucaju, onaj tvoj spisak od juce deluje potpuno super u celini, tako da ti zabava ne gine ;)

Ja procitala Dorcol Svetlana Velmar-Jankovic (Stubovi kulture). Ne mogu reci da sam posebno promenila misljenje u odnosu na ono koje sam ovde postovala jos u toku citanja, ali ste me ubedile da ne dizem ruke od nje tako da cu sacekati da procitam jos i "Lagum" koji sam kupila na preporuku Mirke nase drage i jos nekolicine vas, pa cu onda doneti konacan sud o njoj i njenom stilu.

Procitala sam i Pricaj im o bitkama, kraljevima i slonovima mladog francuskog pisca Matijasa Enara (Geopoetika) za koju je dobio Gonkurovu nagradu gimnazijalaca (nisam ni znala da Gonkur ima i svoj srednjoskolski odeljak :)) Vrlo pitka i simpaticna knjiga o susretu Istoka i Zapada kroz pricu o tome kako je sultan Bajazit angazovao Mikelandjela da dodje da mu isprojektuje veliki most na Zlatnom Rogu u Carigradu. Pisac je zavrsio persijski i arapski jezik i neko vreme ziveo u Istanbulu i vidi se da voli to podneblje, a pise u objasnjenju knjige da je istorijska cinjenica da je Mikelandjelo zaista 1506. bio u Istanbulu sa tom svrhom. Lepo mi je docarala utiske jednog Zapadnjaka iz doba renesanse u susretu sa kulturom prema kojoj istovremeno oseca veliku radoznalost, strah i divljenje.

Naknadno sam se setila zasto me je u stvari ovaj naslov privukao.
Zbog onog naseg filma (gledala sam ga pre 5-6 meseci na TV-u) koji se zove Neko me ipak ceka.
Ne znam da li ste ga vi gledale, ali mene je oborio s' nogu. Totalno.
Zato mi je ovaj naslov knjige delovao poznato i privlacno.

Nisam ga gledala ali u pričama je to samo želja,dok mi se po naslovu filma čini da ima srećan kraj(ovo je samo moja pretpostavka :cool:)

Nisam ga gledala ali u pričama je to samo želja,dok mi se po naslovu filma čini da ima srećan kraj(ovo je samo moja pretpostavka :cool:)
Pa sad... :think: mozda je srecan... :think: ali sam, sam kraj... :think:
U svakom slucaju film je odlican, i pravi je zenski film, odnosno film sa zenskom temom.
I dobio je koliko sam nesto negde citucnula, neke silne nagrade po inostranstvu.
A to je jedan od onih nepretencioznih i nekomercijalnih filmova...
Barem ga ja tako dozivljavam :)
Sestra, mama i ja smo ga gledale, nismo ni trepnule.

Imam pola knjiga iz te nove edicije ''Zlatni Evropljani''. Piše da će prvi deo Don Kihota da se prodaje po 99 dinara, mogu da mislim kako će da navale oni vajni 'čitači' koji uvek razgrabe kad je nešto (skoro) džabe. Ja Kihota neću uzimati jer mi se ta knjiga ne sviđa.

ja, Kru, iz sveg srca navijam za tebe

priznajem, tj. već sam javno priznala da ja nisam mogla da izađem na kraj sa svim tim rođacima, vanbračnom đecom, ljubavnicima i svime ostalim..a i ona me nervirala

ja nastavljam sa mojim Ali Al-om...i tom njegovom kućom
koga interusuju previranja u savremenom Egiptu i 1000 raznoraznih likova koji se tu muvaju..odlična!
šalim se, nije loš, pri kraju sam

Inače ja uzeh iz svoje male bibliotekice Alberta Moraviju "Čočara" inače negde je prevod čini mi se i "Ćoćara", moja je hrvatski pa tako.Jedini problem je što su slovca sitna miša mu i to baš, ali dobro , preživeću.:lol:

Inače ja uzeh iz svoje male bibliotekice Alberta Moraviju "Čočara" inače negde je prevod čini mi se i "Ćoćara", moja je hrvatski pa tako.Jedini problem je što su slovca sitna miša mu i to baš, ali dobro , preživeću.:lol:

U, volela sam Moraviju. Nisam davno njegovo nesto citala ali se recimo secam koliko je jak utisak ostavila na mene njegova "Rimljanka" (mada, sad u sklopu tog teksta o naslovima u ediciji Novosti, "Rimljanka" se navodi kao romanticna knjiga. Ja je se ne secam takve, ali jeste bilo davno).

i da izjavim da sam trenutno zadovoljila svoju duhovnu glad
odo' da to obavim i sa tjelesnom...

:D..nije to što mislite, odo' da jedem...

Prvo si me prevarila, ali znala sam ja da ti nisi neozbiljna:mrgreen: ... ko neke:lol:
I ja sam se sad zadovoljila pa me stomak boli, ne valja ovako kasno jesti:(
Bacam se sad na Slepog ubicu, nikako da se zakuva.

U, volela sam Moraviju. Nisam davno njegovo nesto citala ali se recimo secam koliko je jak utisak ostavila na mene njegova "Rimljanka" (mada, sad u sklopu tog teksta o naslovima u ediciji Novosti, "Rimljanka" se navodi kao romanticna knjiga. Ja je se ne secam takve, ali jeste bilo davno).

isčitala ga ja ..nekad davno se vodio kao erotska literatura

i sad ču opet da preporučim njegovu prvu ženu
evo sam gledala po kući, ne znam gdje mi je ta knjiga, a ljetos sam je ponovo čitala..pa sad ne znam ni kako se žena zove...a knjiga..nešto kao Istorija svijeta..jako tužna i mučna knjiga, mislim i da sam čak pisala o njoj ovdje
i ta žena jako dobro piše, napisala je još nekoliko dijela, ja sam uspjela iz biblioteke da uzmem "Varvarsko ostrvo"..i to sam davno čitala

baš i nisam ovo morala da pišem sa ovako malo podataka, al' eto

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back