Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uh, pa malo je obimna da bi smela da ima ikakvu manu :evil:
Ali hvala ti na upozorenju, :zag: videcu ja jos to :)
Ili joj to nije mana? :think:

Po meni nije. Meni je bila divna :super:

I kad smo kod detinjastog...ova moja Kardinalka mi posle prvih stotinak strana deluje kao da je pisala glavna junakinja knjige...tjurka od 16 godina (koja ima izvarednu bazu podataka...i nista vise).

Ali idemo dalje. radnja nije losa, nije dosadna, samo malo povrsna. Mozda kasnije bude bolje

Mislim, ja mozda malo preterah u kritici Kardinalke, ali i dalje meni to deluje tako... prica tece, stalno neka akcija, udvaranja, jurcanja, detaljno opisama garderoba likova, vec ima i tuge i rastanaka....ali nisam uspela to i da osetim.
Kao da mi neko prepricava detaljno desavanja filma, ali brzim tempom, bez zastoja, ravnim tonom bez emocija. :confused:

Ili mozda nesto nije u redu samnom :think:

Opljackala sam biblioteku..:lol: Uzela Karmen Bin Ladin - Moj zivot u porodici Bin Laden,
Mapa za izgubljene ljubavnike, Republika ljubavi, Lejla, Mongolija, Dodir tla..

e, da i ja malo prokomentarišem, kad imam šta. Bin Laden čitala i očekivala malo više. Priča je kao i svaka priča koju može da ispriča neka evropljanka udata za Arapina. Slučajnu znam za sudbinu zene (drugarica moje drugarice) koja se razvela od tako nekog, pa se godinama krila sa detetom kojekuda da joj ga ne uzme. Doduše, nije to slučaj samo sa Arapima.
Čitala sam i Lejlu, al da me ubiješ nemam pojma sad o čemu se radi. Imam u sveščici par reči, a i sam naslov je tako "originalan" da ga pre neki dan nisam videla upisanog, ne bih sad ni znala da sam to čitala

Ih, pa u tu pljacku stalno idemo Cruella i ja :D

Ja juce uzela:
Ostrvo – Mesa Selimovic divno
Zivot je bajka – Dubravka Ugresic ./.
Forsiranje romana reke – Dubravka Ugresic čitala davno - ne sećam se
Cim prezivim ovaj roman – Mirjana Djurdjevic - zabavno
Kci srece – Izabela Aljende - obožavam Izabelu, divna je, pravi
predstavnik hispanoameričke literature koju ja volim

Kradljivica knjiga - Markus Zusak - preporučila mi moja kozmetičarka
a vec imam nekoliko na citanju :roll:

Jos u busu pocela Cim prezivim ovaj roman, i citam je kad god imam slobodno makar 10-15 minuta.
A Dvore od oraha citam uvece :)
i to ću jednog dana, sad kad znam da imaju u mojoj biblioteci

Već? Ti me zezaš? Još ne bih da nisam zabušavala pa čitala i kod kuće. :lol:

pa čini mi se da si je uzela posle mene.

Poslednja izmena:
Ovo je odlicna, ali odlicna knjiga! Ja sam njome bila potpuno odusevljna pre par godina kada sam je procitala. Totalno sam se sazivela i sa likovima i s njihovim dilemama. I stekla sasvim uverljivu (i nadam se tacnu, ali ipak ne mogu da tvrdim posto nisam tamo zivela) o zivotu emigranata, uglavnom Pakistanaca ali lako mogu da se zamisle i ostali, u Engleskoj. :super:

Hvala dano. Drago mi je da nisam promasila :lol: Obicno odem sa spiskom u biblioteku, ali od toga retko sta nadjem pa se desi da uzmem neku knjigu sa police i odusevim se.

Ti si bese citala Brajsona?
Ni tamo ni ovde
Ako nisi uzmi i nju, super je :)
Mada mislim da jesi :think:

Nisam lamar. I ja sam cula da je dobra knjiga :)

e, da i ja malo prokomentarišem, kad imam šta. Bin Laden čitala i očekivala malo više. Priča je kao i svaka priča koju može da ispriča neka evropljanka udata za Arapina. Slučajnu znam za sudbinu zene (drugarica moje drugarice) koja se razvela od tako nekog, pa se godinama krila sa detetom kojekuda da joj ga ne uzme. Doduše, nije to slučaj samo sa Arapima.
Čitala sam i Lejlu, al da me ubiješ nemam pojma sad o čemu se radi. Imam u sveščici par reči, a i sam naslov je tako "originalan" da ga pre neki dan nisam videla upisanog, ne bih sad ni znala da sam to čitala

Bi, tek sam je pocela, svidja mi se, mada vidim da ide u tom pravcu.
Lejla je nesto slicna tome - o zivotu muslimanke, prisiljene na brak..itd
http://shop.sezambook.com/osc/index.php?main_page=product_info&cPath=71&products_id=248

Poslednja izmena:
Mislim, ja mozda malo preterah u kritici Kardinalke, ali i dalje meni to deluje tako... prica tece, stalno neka akcija, udvaranja, jurcanja, detaljno opisama garderoba likova, vec ima i tuge i rastanaka....ali nisam uspela to i da osetim.
Kao da mi neko prepricava detaljno desavanja filma, ali brzim tempom, bez zastoja, ravnim tonom bez emocija. :confused:

Ili mozda nesto nije u redu samnom :think:

Uopste nisi preterala. Ja sam tako citala prvih stotinak strana, pa posle pokusala malo napreskokce da vidim hoce li biti bolje i na kraju batalila bez zaljenja. Ti ces mozda izdrzati ali ne ocekuj bog-zna-sta.

A meni je Kradljivica knjiga bila lepa. Ta detinjatost ima sarma i podlogu u radnji. Simpaticna knjizica

Uopste nisi preterala. Ja sam tako citala prvih stotinak strana, pa posle pokusala malo napreskokce da vidim hoce li biti bolje i na kraju batalila bez zaljenja. Ti ces mozda izdrzati ali ne ocekuj bog-zna-sta.

A meni je Kradljivica knjiga bila lepa. Ta detinjatost ima sarma i podlogu u radnji. Simpaticna knjizica

ko zna da koristi pretragu :mrgreen: otkriće da je i meni bilo isto kao i Dani sa Kardinalkom (i ja probala to napreskokice, al' ni to nije išlo)

Kradljivica, bre, mnogo lijepa knjiga
nije za Mirku
i topla i nježna i pametna i sve, mislim knjiga
nije ni Mirka loša:mrgreen: (:heart:)

Bogami, tesko da cu izdrzati do kraja.

Mislim...sta se sve izdesava u toj prici za celih nedelju - dve dana. Dosla na dvor kod nepoznatog strica kao vanbracna necaka i primili je bez pogovora jer lici na statuu njenog oca :roll: Za dva dana je prosi zaljubljeni princ
Treci dan vec juri brata po Italiji, za koga do juce nije ni znala da postoji, a u nju se zaljubljuje usput i Makijaveli. Onda srece Bordziju, spava sa njim isto vece i on joj ujutru kaze da je voli, a ona odlazi kuce gde Orsini hoce da je strpa u krevet, odbija onog prvog a pojavljuje se treci , tj, cetvrti..mnooogo lep... i medju njima se desava magija...aaaa:dash:

A pricu prica u stilu...Ja sam uradila ovo, a on je uradio to. Onda smo uradili to....i tako....:neutral:

Stvarno nije knjiga za preporuku

Poslednja izmena:
ko zna da koristi pretragu :mrgreen: otkriće da je i meni bilo isto kao i Dani sa Kardinalkom (i ja probala to napreskokice, al' ni to nije išlo)

Kradljivica, bre, mnogo lijepa knjiga
nije za Mirku
i topla i nježna i pametna i sve, mislim knjiga
nije ni Mirka loša:mrgreen: (:heart:)

Sta da ti kazem, upozorila si me odmah :zag: :D

Ali morala sam da probam :lol:

Mislim...sta se sve izdesava u toj prici za celih nedelju - dve dana. Dosla na dvor kod nepoznatog strica kao vanbracna necaka i primili je bez pogovora jer lici na statuu njenog oca :roll: Za dva dana je prosi zaljubljeni princ
Treci dan vec juri brata po Italiji, za koga do juce nije ni znala da postoji, a u nju se zaljubljuje usput i Makijaveli. Onda srece Bordziju, spava sa njim isto vece i on joj ujutru kaze da je voli, a ona odlazi kuce gde Orsini hoce da je strpa u krevet, odbija onog prvog a pojavljuje se treci , tj, cetvrti..mnooogo lep... i medju njima se desava magija...Aaaa:dash:

A pricu prica u stilu...Ja sam uradila ovo, a on je uradio to. Onda smo uradili to....i tako....:neutral:

Nasmejalo me ovo u spojleru :hahaha:
Ja bih je ostavila kakva sam to me irigira, što bi rekao onaj iz crtaća :lol:

Ovde je uvek veselo.Moraću praviti i jedan spisak šta ne vredi pročitati
smilie_girl_254.gif

Privodim kraju Slepog ubicu,već od kraja druge trećine imam rešenje:ko,šta,kako i baš me interesuje jesam li pogodila.Ako je promašaj,onda je totalan
smilie_girl_093.gif

smilie_girl_254.gif

Privodim kraju Slepog ubicu,već od kraja druge trećine imam rešenje:ko,šta,kako i baš me interesuje jesam li pogodila.Ako je promašaj,onda je totalan
smilie_girl_093.gif

Ja još nisam ni na pola, tako da ni ne mirišem rešenje:( Sve čekam da se nešto desi:ceka:
Šta li nam Milica sad čita:lol:, da li se druži sa Dorijanom:zper:

Okej, okej, Kradljivica je dobra, shvatila sam, bez brige citacu :)

a znate li ko je izgurao Kardinalku do kraja????!!!!!

Medo
Da si nam rekla da pogadjamo, nikada ne bih rekla da je ona za takvu knjigu imala strpljenja da izgura do kraja :)

smilie_girl_254.gif

smilie_girl_093.gif
Masala, veselo nego sta :D
Cim zavrsis, pisi da li si pogodila, bas me zanima :cool:
A ovaj smajli (MIrkin, ona ga cesto koristi :) ), skroz je sasav.

Kako li ne svrati u neki internet cafe da nas pozdravi. :think: :lol:
Evo, samo da zna kada se vrati da smo mislile na nju :zag:
A Esterka je i brinula. :zcepanje:

• Podržavam
Reactions: Em.
E, devojke, ispade da sam vas lagala, što se tiče Lejle. I glupo mi sad da objašnjavam, ali kad vi možete toliko da tupite (izvinite na izrazu) o Kardinalki i ja ću o Lejli, koju nisam čitala. Čitala sam Lilu Mareka Haltera. To nešto iz vremena stare Persije, proterivanje Jevreja, ko voli takvu tematiku, možda i nije loše. Po mom ukusu - nije. I čitala sam Minaret Lejle Abulele o Sudanki iz bogate porodice koja posle političkih promena odlazi u London, gde radi loše plaćene poslove i posvećuje se religiji. Vrlo originalno! (mislim, upravo suprotno). Ali knjige imaju tako dosadne i neoriginalne naslove, pa šta onda da očekujemo od njih!

A upravo sam završila knjigu originalnog naslova Pohodjenje Dženi Erpenbek. Pa da ponovim ono što sam pre 5 dana (bar sam je brzo pročitala, to je za mene brzo) prepisala sa korica
"Iako je u Pohođenju reč o ljudima i njihovim životnim pričama koje se protežu kroz ceo 20. vek, pa time i kroz istoriju Nemačke do danas, junak ovog romana zapravo je jedna kuća kroz koju se prelamaju sudbine njenih stanovnika." i tako je to mene privuklo i dana ju je pohvalila. Ali ja ovako bez istorijske distance, mogu da kažem da mi je bila prilično teška. Razni ljudi, razne sudbine, sve nekako nabacano, (jeste hronološkim redom) mnogo mi je teško bilo da pratim i shvatila sam da mene to nervira kad nema jasna prava linija priče ili čak i 2-3 ali nekako označene da ja znam o čemu se radi. Pomenuti i progon Jevreja u II sv. ratu i dolazak Rusa (kuća je u istočnoj Nemačkoj, pa posle pada Berlinskog zida vraćanje imovine i svašta što se dešavalo....) Videću da li ću je se i koliko sećati. Meni je to glavno merilo. Da li ja posle nekoliko meseci (o godinama da ne govorimo) znam da sam je čitala i o čemu se radi

A sada je na redu: ULJKIPLJ :klap::zurka: Već sam je nekako prihvatila kao znak raspoznavanja ove naše Biblioteke. I šta sad ako mi se ne svidi!?

Treci dan vec juri brata po Italiji, za koga do juce nije ni znala da postoji, a u nju se zaljubljuje usput i Makijaveli. Onda srece Bordziju, spava sa njim isto vece i on joj ujutru kaze da je voli, a ona odlazi kuce gde Orsini hoce da je strpa u krevet, odbija onog prvog a pojavljuje se treci , tj, cetvrti..mnooogo lep... i medju njima se desava magija...aaaa:dash:

Mene si ovim zainteresovala. Toliko dešavanja, vau :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back