Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
milice, moramo da koristimo priliku (kao što mi je lamar gore rekla) što nas vole (kao i mi njih, najviše na svetu) i što su naša mala šećer (kako je ona slatka, stalno se setim kako je ispričala Crvenkapu) i da radimo to što žele, ti da se igraš u sred noći, ja da čitam Tračaru....

milice, moramo da koristimo priliku (kao što mi je lamar gore rekla) što nas vole (kao i mi njih, najviše na svetu) i što su naša mala šećer (kako je ona slatka, stalno se setim kako je ispričala Crvenkapu) i da radimo to što žele, ti da se igraš u sred noći, ja da čitam Tračaru....

:cmok2::zag:
igrala se ja u sred noci i vidi kad sam ustala da vodim veliko dete u skolu a ona mala secer spaaaaaaava boli je uvce za mene :lol:

Udruzenje ljubitelja knjiga i pite ljuskuse - Meri En Safer i Eni Barouz, Laguna, 280 str.

E pa bas sam se nauzivala. Knjiga je sva nekako starinska, topla… Govori o ljudskoj jednostavnosti, dobroti… Bas mi je bila nekako potaman.
Ima dosta likova, ali su zacudo sasvim dobro dati, i ako knjiga nije po obimu nesto narocito. 280 str., krupna slova, veliki razmak izmedju delova-pisama, koji se cesto smenjuju…
E sad… Kraj je ocekivan. Nekome se to mozda ne bi dopalo, ali ovoj knjizi bas takav kraj i prilici.

I zakljucila sam da smo i mi, clanovi ove biblioteke, kao ovo ULJKIPLJ. Jedno saroliko drustvance, kao i oni. Verovatno smo veoma razliciti po svemu. I po obrazovanju, po zanimanju, materijalnim mogucnostima, mestu stanovanja, zivotnoj proslosti, godinama… Ali nam to, kao uostalom ni njima, ne smeta da se ovako lepo druzimo zbog tog jednog zajednickog hobija :zag:

Znas, to je bio i moj utisak kad sam se prikljucila ovde. Zato sam je i toliko preporucivala izmedju ostalog :) A i zato sto je stvarno diiiiiiivna knjiga!

Čitala sve tri pomenute i mnogo mi se svidele. Da nisu ne bih čitala tri. Ja volim to tako romantičarski...

A ja čitam Tračaru (Gossip girl) Sesili fon Zigesar, tinejdžerska u beskonačno mnogo nastavaka, pa ima i serija. Moja ćerka je oduševljena, a meni to tako isprazno i bezveze. Pa možete da mislite, siroti mali američki bogataši. Mada sam i ja u svoje vreme volela seriju "Beverli Hils", "Gimnazija na Beverli Hilsu" ili kako se već zvala.
Ćerka tu "Tračaru" smatra najboljom knjigom i najboljom serijom svih vremena i jako bi volela da je pročitam, pa da onda zajedno gledmo seriju. Dete željno majčinog društva. A ja sad moram da iskoristim tu naklonost i jako se trudim da čitam. Ako ćemo pravo, knjižice su idealne za autobus, do 200 strana, bela hartija, pristojna veličina slova. Za sada imamo 7 nastavaka. Pa kad ovako kao danas ne stignem do biblioteke, dobra je da se prekrati vreme u busu, a možda me i uvuku u njihove intrige, tek sam 60 strana pročitala.

Nastavicu ja sa Svetlanom Velmar Jankovic, bez brige. Svakako sam planirala da procitam i druge dve pomenute. Sad sam se setila, pa ja sam citala nju - citala sam "NIgdinu"! I dopala mi se, ali bilo je pre vise od 10 godina, tamo kad je otprilike i izasla, 2000/2001. Eto, sad mi je lakse.

A za "Tracaru" ne brini. Tako je i moja mamo morala da cita svasta da bi bila u toku. Ne nuzno "Tracaru" i slicno, za to sam imala sestru i drugarice, ali kasnije, zelela je da drzi korak sa mnom pa se evo sda potpuno prebacila sa klasika na savremenu knjizevnost poslednjih desetak godina kada sam ja to pocela vise da pratim. A i znas, mislim da je to sve lepo. I sad kad citas sigurno zamisljas na nekim od tih intriga, zaljubljivanja i sl kako se tvoja cerka sekira ili navija za likove :)

Pročitala sam jednu tu knjigu o Tračari i mislim da je bez veze i da može da se dopadne samo mlađim tinejdžerima (u nižim razredima srednje škole, oni stariji traže već nešto ozbiljnije). Takođe smatram da pruža negativan primer mladim, povodljivim umovima, prikazujući taj život dece bogataša, njihove spletke, poroke i sl.

Pročitala sam jednu tu knjigu o Tračari i mislim da je bez veze i da može da se dopadne samo mlađim tinejdžerima (u nižim razredima srednje škole, oni stariji traže već nešto ozbiljnije). Takođe smatram da pruža negativan primer mladim, povodljivim umovima, prikazujući taj život dece bogataša, njihove spletke, poroke i sl.

Pa ne znam bas... Knjige su cesto prozor u svet koji nije ili nikad nece biti nas. Tako imas mogucnost da prozivis i neke druge zivote. Ja se secam da sam, podseti me Bi, takodje gledala Beverli Hils a i citala takve tinejdz naivne romane, pa ipak ne mislim da sam iz toga izvukla negativne pouke. Sve to vidim kao deo mastanja.

Moja generacija je rasla na knjigama o Hajduku.
Hajduk u Beogradu sam procitala jedno 1000 x najmanje :)
Super su bili i nastavci...u moje vreme ih je bilo dva - Hajduk protiv vetrenjaca i Hajduk sa druge strane.
Pre neki dan vidim da je Gradimir Stojkovic napisao jos 106 nastavaka :(
Sto ne volim hiper produkciju :( dodje mi da sad idem da pokupujem sve i da vidim jeste li Hajduk izgubio na kvalitetu tim stancovanjem.

Cerki sam pricala o tim knjigama al mislim da ce one za nju doci mnogo ranije nego za mene.
Ja sam ih citala u V npr a bojim se da ce njoj posle III vec biti dosadne.
Ne znam sta mislim o tom ubrzanom odrastanju nase dece...nit sam srecna nit nesrecna ...nesto mi je to ...tako ...

Poslednja izmena:
Moja generacija je rasla na knjigama o Hajduku.
Hajduk u Beogradu sam procitala jedno 1000 x najmanje :)
Super su bili i nastavci...u moje vreme ih je bilo dva - Hajduk protiv vetrenjaca i Hajduk sa druge strane.
Pre neki dan vidim da je Gradimir Stojkovic napisao jos 106 nastavaka :(
Sto ne volim hiper produkciju :( dodje mi da sad idem da pokupujem sve i da vidim jeste li Hajduk izgubio na kvalitetu tim stancovanjem.

Cerki sam pricala o tim knjigama al mislim da ce one za nju doci mnogo ranije nego za mene.
Ja sam ih citala u V npr a bojim se da ce njoj posle III vec biti dosadne.
Ne znam sta mislim o tom ubrzanom odrastanju nase dece...nit sam srecna nit nesrecna ...nesto mi je to ...tako ...

Jooooj Hajduk! Obozavala sam ga. I ja sam citala samo ta tri. S tim sto mi je u osnovnoj prvi deo bio taman, takodje sam ga citala izmedju 5. i 8. razreda milion puta, i super mi je bio Hajduk s druge strane, ali Protiv vetrenjaca sam dosta stvari razumela tek u srednjoj i kasnije. Tako da...
Takodje nisam citala nijedan deo posle, nisam htela da kvarim nostlagiju,
Ne mora da znaci da je vise nastavaka uvek lose i odraz hiperprodukcije. Normalno je da kad zavolis likove pozelis jos vise da znas o njima i da pratis dalje avanture. Tada vec poznajes karaktere, pozadinu pric ei sve pa ne moras sve ispocetka da saznajes. Mnoga deca i odrasli vole to. Ali naravno, mnogo zavisi od pisca i sta ce on da uradi sa takvim potencijalom.

Sudim na osnovu naslova dok ne procitam :cool:
- Hajduk iz Beograda :roll: ( kad gi originalnost i kreativnost ???)
- Hajduk cuva domovinu ( to nasoj deci nece biti jasno, kakva crna vojska ko jos tamo ide ??)
- Hajduk na Dunavu

Izdao Evro giunti
Cena krajnje korektna oko 400 din (300 trenutno jer je popust za njihova izdanja u toku ) ...cak mizerna naspram Tea sisterki koje su 910 din .
Sjajno gajimo i negujemo domace autore :roll:

Srecan jubilarni rodjendan
712138jqisv7fg1b.gif
[/url][/IMG]

Lepo se provedi 12 dana :)

Hvala u njegovo ime!
Napeto je kao na noši...Upravo mu ostavljaju poklon vaučer i čokoladne tompuse na sto, da ih nadje kad se vrati sa doručka..( jer on još ne zna da putuje sledeće nedelje ...psssst)
Izvin'te na spamu.

U pravu si donekle, ali neće na nju ta knjiga uticati drugačije nego što već utiču razne tv emisije i serije, časopisi i sajtovi. Nisam oduševljena što ona sve to gleda i čita, ali sam se pomirila s tim da je to deo njenog odrastanja. I naravno da slabo čitaju knjige (zato sam srećna da čita bilo šta, makar i Tračaru) kad imaju sve i svašta na kompjuteru i TV interesantnije i šarenije. Ja sam odrastala 70-ih godina, kada smo mogli da idemo napolje ili kod drugarice da se igramo ili da čitam knjige.
A ja ću baš da se potrudim da pročitam knjigu, (bar jedan-dva nastavka), da ona vidi da se ja ipak zanimam za ono što ona voli. Znači, čisto iz pedagoških razloga.

Hvala u njegovo ime!
Napeto je kao na noši...Upravo mu ostavljaju poklon vaučer i čokoladne tompuse na sto, da ih nadje kad se vrati sa doručka..( jer on još ne zna da putuje sledeće nedelje ...psssst)
Izvin'te na spamu.

samo ti spamuj, izvesti nas kako je prošlo, kako je reagovao. I čestitke za jubilarni rodjendan. Ima divnu ženu

U pravu si donekle, ali neće na nju ta knjiga uticati drugačije nego što već utiču razne tv emisije i serije, časopisi i sajtovi. Nisam oduševljena što ona sve to gleda i čita, ali sam se pomirila s tim da je to deo njenog odrastanja. I naravno da slabo čitaju knjige (zato sam srećna da čita bilo šta, makar i Tračaru) kad imaju sve i svašta na kompjuteru i TV interesantnije i šarenije. Ja sam odrastala 70-ih godina, kada smo mogli da idemo napolje ili kod drugarice da se igramo ili da čitam knjige.
A ja ću baš da se potrudim da pročitam knjigu, (bar jedan-dva nastavka), da ona vidi da se ja ipak zanimam za ono što ona voli. Znači, čisto iz pedagoških razloga.

samo ti spamuj, izvesti nas kako je prošlo, kako je reagovao. I čestitke za jubilarni rodjendan. Ima divnu ženu

Hvala Bi!
Apsolutno je oduševljen čokoladnim tompusima i drvenom kutijom u kojoj su - sasvim su verno odradjeni.A za Pariz je bio u potpunom šoku, jedva da je sročio rečenicu kako treba..a posle su me zvale njegove kolege da kažu da je priznao da je oboren s nogu.
Jupiiiiiiiii

-Sluskinjina prica
-Crveni sari
-Cokolada
-Svete varalice
-Biblija otrovne masline
-Svetlost severa
-Purpurni hibiskus
-Beli oleander
-Otmenost jeza
-Zena jednog Bordzije
-Nasledje Bolenovih
-Druga Bolenova kci
-Tragom mrtve princeze
-Badalpurski vrt
-Indijska princeza
-Slika Dorijana Greja
-Ljuljaska daha
-Princeza Sultana
-Bela kraljica
-Vremeplovceva zena
-Crveni sator

Ajde sad pomagajte :mrgreen:

Udruzenje ljubitelja knjiga i pite ljuskuse - Meri En Safer i Eni Barouz, Laguna, 280 str.

E pa bas sam se nauzivala. Knjiga je sva nekako starinska, topla… Govori o ljudskoj jednostavnosti, dobroti… Bas mi je bila nekako potaman.
Ima dosta likova, ali su zacudo sasvim dobro dati, i ako knjiga nije po obimu nesto narocito. 280 str., krupna slova, veliki razmak izmedju delova-pisama, koji se cesto smenjuju…
E sad… Kraj je ocekivan. Nekome se to mozda ne bi dopalo, ali ovoj knjizi bas takav kraj i prilici.

I zakljucila sam da smo i mi, clanovi ove biblioteke, kao ovo ULJKIPLJ. Jedno saroliko drustvance, kao i oni. Verovatno smo veoma razliciti po svemu. I po obrazovanju, po zanimanju, materijalnim mogucnostima, mestu stanovanja, zivotnoj proslosti, godinama… Ali nam to, kao uostalom ni njima, ne smeta da se ovako lepo druzimo zbog tog jednog zajednickog hobija :zag:

Znala sam da ćeš da me prestigneš. Ja stigla do pola. Sve si lepo rekla, Društvance ko naše. Žene, obavezno pročitajte ovu knjigu, nema šanse da vam se ne dopadne. Čak i Mirki.:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back