Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hm, Nalence, sigurno postoji. Ti sad ko Mirka, da nije tužna, da nema nekih boleština.... Znaju žense šta hoće.
Pa ne znam jel takva Mati pirinča, što sad Lamar čita. Nek kaže ona. Nije savremena. Ne znam jel ta tvoja treba da bude savremena

U Mati pirinca se non-stop neko udaje :zcepanje:

zaboravila sam. Jel to
kad se jedan vredna i sposobna mlada žena, takoreći devojčica, udaje za nekog smotanog matorog sirotana, ode preko pola države i tamo izrodi nekoliko dece (mislim, prilično) i mora o svemu da vodi računa. A ne znam šta se s tim muzem dešava. A kasnije se druži sa sluškinjom iz susedne kuće, a ima prelepu ćerku, pa je krije od vojnika da je ne siluju. Neki rat je... uvek je neki rat. Ako sad nisam pomešala nekoliko romana.

A šta ću ja sledeće da tražim. Zagubila sam spisak. Slepog ubicu nemaju u mojoj biblioteci, a i moram da se oporavim od sitnih slova. Mislim da za Vremeplovčevu ženu nisam ni pitala. Ako nema to, uzeću nešto sa pulta...

Evo na brzaka nesto:

-Dubravka Ugresic – Baba jaga snijela jaje (prelepa!)
-Jel neko video devojcice, ku.rve, ratne zlocince-Emir Imamovic Pirke (zabavna! odlicna)
-Justen Gorder - Devoka sa pomorandzama (ljubavna)
-Zovem se Dina – Hejber Vasmu (Norveska,zima,1800 neke god.-Ooo, kakva moze biti zena)
Sa malim, na brzaka, komentarima :)

zaboravila sam. Jel to
kad se jedan vredna i sposobna mlada žena, takoreći devojčica, udaje za nekog smotanog matorog sirotana, ode preko pola države i tamo izrodi nekoliko dece (mislim, prilično) i mora o svemu da vodi računa. A ne znam šta se s tim muzem dešava. A kasnije se druži sa sluškinjom iz susedne kuće, a ima prelepu ćerku, pa je krije od vojnika da je ne siluju. Neki rat je... uvek je neki rat. Ako sad nisam pomešala nekoliko romana.

A šta ću ja sledeće da tražim. Zagubila sam spisak. Slepog ubicu nemaju u mojoj biblioteci, a i moram da se oporavim od sitnih slova. Mislim da za Vremeplovčevu ženu nisam ni pitala. Ako nema to, uzeću nešto sa pulta...
Jeste Bi, ta je! Vidis, ti citala :)
Samo da znas, Vremeplovceva zena-sitna sitnijacita slova :)
Uzmi nesto od ovih sto sam preporucila Nalencetu.
A sta se tebi u poslednje vreme najvise dopalo od onoga sto si procitala?

I kod mene nemaju Baba Jagu, sad ste me podsetile... znam da sam pitala za dve, od kojih je jedna Slepi ubica, a nisam mogla da se setim za koju sam drugu pitala. A imala sam spisak sa 3 naslova.... eeee, godine...

E pa vidi, Nalence, sad sam malo listala moj tefter, pa naidjoh na Poslednja Nova godina, Nikolo Amaniti. Nema sigurno ništa od toga što si zabranila.
Ali malo je onako, savremena

E, a mene Lamar sad baci u muku, da odredim šta mi se svidelo od ovoga što sam poslednje čitala. Meni je sve - onako. Slabo šta mene oduševi. Valjda sam previše kritična. Prijali su mi Antilopa i kosac i Sluškinja priča, Kuća u Puertu, Tetka Hulija i piskaralo... a najupečatljvija mi je bila Igra karata u Kairu (Hju Majls), lepo prikazuje život obrazovanih žena u Kairu, okovanih tradicijom. Nalence, oni se uzimaju na kraju. Nije za tebe :rtfm:

E, a mene Lamar sad baci u muku, da odredim šta mi se svidelo od ovoga što sam poslednje čitala. Meni je sve - onako. Slabo šta mene oduševi. Valjda sam previše kritična. Prijali su mi Antilopa i kosac i Sluškinja priča, Kuća u Puertu, Tetka Hulija i piskaralo... a najupečatljvija mi je bila Igra karata u Kairu (Hju Majls), lepo prikazuje život obrazovanih žena u Kairu, okovanih tradicijom. Nalence, oni se uzimaju na kraju. Nije za tebe :rtfm:
Od ovih sam procitala samo Tetka Huliju, i to davno.
Mislila sam da mi kazes pa da ti mozda u odnosu na to preporucim nesto posto uskoro ides u biblioteku. Pa da ti pomognem da nekako ubodes nesto malo jace. Da te prodrma, osvoji... :)

Jeste Bi, ta je! Vidis, ti citala :)
Samo da znas, Vremeplovceva zena-sitna sitnijacita slova :)
Uzmi nesto od ovih sto sam preporucila Nalencetu.
A sta se tebi u poslednje vreme najvise dopalo od onoga sto si procitala?

šta je s tim slovima u poslednje vreme? Svi nešto štede papir. Primenjena ekologija!?
Jedno vreme sam sve nailazila na knjige sa velikim slovima i malim brojem strana, pa čak i ja ovako spora sam mogla da ih pročitam za 2 sata.

Od ovih sam procitala samo Tetka Huliju, i to davno.
Mislila sam da mi kazes pa da ti mozda u odnosu na to preporucim nesto posto uskoro ides u biblioteku. Pa da ti pomognem da nekako ubodes nesto malo jace. Da te prodrma, osvoji... :)

znam ja da ti je to bila namera. Hvala ti. Naći ću nešto... ali nedam se ja tako lako oduševiti. :whistling:

Idem sad, laku noć

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back