ESTERITA
Domaćin
- Poruka
- 4.485
iscepaj prvu stranu, i daj komšinici![]()
dada..i to onoj koju najmanje voliš...u stilu...malo da se zanimate
od srcašto starija, to bolje
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
iscepaj prvu stranu, i daj komšinici![]()
od srca"
"Grad u zrcalu" Mirka Kovaca mi se mnogo vise dopao (citala sam ga neposredno nakon "Dvora od oraha"), vece knjizevno majstorsto i to se vidi, ima nekih izvanrednih misli i zapazanja, likovi su mu dobro izvajani, ali mi je teze pala na dusu jer je u biti strasno pesimisticna pa te sve pritiska dok citas. Ali drago mi je da sam je procitala. To je kao njegova autobiografija, memoari, ali neobicna.
naucila sam da koristim napredni pretrazivac(napokon).Izvinjavam se sto iskopah ovaj stari post ali sam se odusevila da nisam jedina kojoj se dopao "Grad u zrcalu" Mirka Kovaca

).
Tebi nije bio dovoljan komplet, nego + jos dveU subotu bila u prestonici da šopingujem...maznula jedne čizme reda radi i bacila se na knjige!
Konačno sam uzela ceo komplet Stivena Kinga Mračna kula ( 9 knjiga).Presrećna sam! Znam da ne volite, ali sa kim da podelim svoju radost,ako ne sa vama?
Uzela sam Uporište 3 i Vreća kostiju, isto King i Crveni sari i Kurtizana i samuraj.
E da, videla sam u Vulkanu medju onim knjigama po 249 dinara naslov Kamenje predaka - učinilo mi se kao da bi mogla da bude lepa priča,ali nikako nisam mogla da se setim da l' smo je pominjale ovde?
I da znate, dok sam se muvala po te dve -tri knjižare koje sam obišla, u svakoj mi je za oko zapao neki naslov koji sam vezala za neku od vas ovde...postajemo sestrinstvo![]()
1.1.Meni je slatko kad dobijemo zadatak, tako sto nas je sad Nalence zaposlila, pa se ubijemo od promisljanja i predlaganja
To mu dodje taj 2.element sestrinstva, sto rece Kerefeka. Nego ne znam, da ne postanemo suvise zatvorene, da ne odbijemo druge ljude koji bi se druzili3.Ma valjda necemo, ipak smo slatke i dobar je provod ovde
Kamenje predaka spominjala ja i jos neki. 4.Meni se dopala. Bolja mi je od vecine "africkih", ima vise realnosti, kako mi se cini. I odlicni su portreti likovi. I prodjes kroz citavu istoriju Sijera Leonea (o kojem nisam znala nista izuzev geografske pozicije) ali nenametljivo, sve kroz price o tih nekoliko tetaka autorke.

Ovu sam procitalaAu Dragonfly, kakav iscrpan izveštaj. Izgleda zanimljivo.
Ja otišla jutros u moju malu, malecku bibliotečicu... (sad mi tako izgleda, kad nema ništo od onog što ste mi sinoć i ranije preporučile). Pa sam uzela Miljenka Jergovića - Ruta Tannenbaum. Jel on spada u "domaćicu", mislim, komšiluk je. Znam da je pominjan i hvaljen ranije na temi, ali mislim da se radilo o romanu Dvori od oraha. Počela da čitam i izgleda OK, zanima me šta će biti dalje.

Ovu sam procitala![]()
Jeste. To je ono sto je i meni fascinantno kod njega. Drugi pisu stotine strana, a njemu stane sve to na stotinak-dvesta.ja i dalje ne znam
samo da dam svoje viđenje Makina koga sam pročitala prije nego me grip potpuno smlatio
odličan je Makin, to znate većina, jel' tako
u ovo knjizi me fasciniralo što je čovjek uspio na nekih sedamdesetak strana čitav život da ispriča...i rat, i gladovanje, i ljubav, i čekanje i nadanje i ljepotu i sve...
p.s. nije za Mirku
Da. Knjiga nije losa, ali nije to najbolje sto on moze.jel sad jedva čekaš da i ja pročitam pa da mi utisci budu mlaki kao o Mandolini?! Reci mi odmah, da se ne ložim!
mislim da je u redu da ti kazem. Jel u redu? 

Mati pirinca – Rani Manika, Laguna, 450 str.
Gotovo. Sto bi rekao Avram Izrael (otkud mi on pade na peamet).
Knjiga je odlicna, vecina vas je citala pa ne moram bas da vam pricam nista posebno, samo eto da sam bas uzivala. Ostavljala sam je ono, bas samo kad moram.
Ali znala sam tacno da ce na kraju da, kako bih rekla, preigra. Mislim stvarno poslednji lik koji se pojavljuje je trebao da bude kraci, manje tugaljivo opisan njen odnos prema ovome i onome i tako. Nije to puno pokvarilo knjigu, ali me nervira. Zasto ti azijski pisci, ili pisci o Aziji, uvek tako nekako na kraju malo zaslinave. Neko je (cini mi se Milica) vec napomenuo da mu se pred kraj manje dopala, i u pravu je.
Znaci, preporucujem ko je nije citao, uz ovu malu zamerku![]()
Na cekanju su mi Dvori od oraha, po Esterkinoj i Daninoj preporuci.

,kad je citam u jednom dahu

za sve je kriva Schatje kad sam joj trazila da mi preporuci knjigu trebala je samo jednu da kaze, zla zena