danasc80
Aktivan član
- Poruka
- 1.173
Zavrsila sam danas Ostar start Mice Vujicica (Stubovi kulture). Davila sam je sto godina jer sam je citala samo u prevozu. Veoma osvezavajuca knjiga, relativno mladog autora. Ukoliko bude jos nesto pisao rado cu citati. Veoma me je podsetila na "Uloga moje porodice u svetskoj revoluciji" Bore Cosica. Isto tako kroz niz anegdota, crtica iz zivota, slika svoju porodicu - oca koji je sudija u trecoj fudbalskoj ligi, majku koja je stomatolog ali neostvareni politicar (znate one tete sto su uvek bile u prvim redovima na protestima), strica, ocevog brata blizanca, koji je nestao u ratu ali je nekako bas zbog toga prisutan, makar neizgovoreno naglas, dedu, sajdziju, sad u kandzama staracke senilnosti. I kroz sve njih slika '90-te ali ne kroz klisee (redovi za hleb i slicni crnjaci) vec stvarno svakodnevan zivot.
Dugo mi je smetalo to sto je tako sve u crticama (pogotovo sto se vise puta naglasava kako su i otac i stric bili smrti neprijatelji anegdota) dok nisam shvatila da je zapravo poenta u tome sto se nasi zivoti, u secanjima, i sastoje od niza anegdota i iskidanih slicica spojenih u celinu.
Veoma mi je prijala knjiga. Preporuka za Lamar, Radu i ne znam ko jos bese rekao da voli "domacicu"
Dugo mi je smetalo to sto je tako sve u crticama (pogotovo sto se vise puta naglasava kako su i otac i stric bili smrti neprijatelji anegdota) dok nisam shvatila da je zapravo poenta u tome sto se nasi zivoti, u secanjima, i sastoje od niza anegdota i iskidanih slicica spojenih u celinu.
Veoma mi je prijala knjiga. Preporuka za Lamar, Radu i ne znam ko jos bese rekao da voli "domacicu"

, hvala na preporuci, mila moja. Rado ću je pročitati.

pitam "sta je to RL", i osoba mi lepo kaze sta je. Posle se ja setim sta je to, i da je to opstepoznti izraz i sve, ali... 

bravo zeMska 
, taman da znam da je ne uzimam, prvo što bi mi oči skapale od silnog naprezanja,h oće da mi suze kada su sitna slovca.