Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mrs Bijićka, ja sam i to što je smor, prelomila
kako da ti kažem, čitam, a ne čitam...ono ubrzano čitanje, kad pola ne uhvatiš, a bitno ti ne promakne
ako i promakne, vjerovatno nije bilo bitno, a možeš i da se vratiš
:think:
dal' da objašnjavam još

Mrs Bijićka, ja sam i to što je smor, prelomila
kako da ti kažem, čitam, a ne čitam...ono ubrzano čitanje, kad pola ne uhvatiš, a bitno ti ne promakne
ako i promakne, vjerovatno nije bilo bitno, a možeš i da se vratiš
:think:
dal' da objašnjavam još

ne moraš, znam šta hoćeš da kažeš, tako i ja prelećem pogledom te delove koji mi nisu zanimljivi. Inače čitam sporo, baš svaku reč, ne preskačem ništa kad mi se svidja.

Ima nekoliko njenih biografija ali ne znam da li je ista prevedeno na srpski. Ja sam citala online na engleskom iz istog razloga pretpostavljam iz kog i ti hoces (frisko sam bila dosla iz Beca i puna mi je bila glava njenih soba u dvorcima i 'aljina).
Jedina knjiga (beletristika) koju sam citala gde se ona pominje je u stvari o njenom sinu Rudolfu, onom sto je izvrsio ubistvo-samoubistvo sa svojom ljubavnicom. Zove se "Marija Večera" i ja imam neko starije izdanje ali mislim da je Narodna knjiga pre recimo 5 god objavila u okviru edicije "Vladarice". Sigurno moze da se nadje polovno.
Ako se setim jos necega javicu :)

Dana SVE zna :zaljubljena:

Cini mi se da sam videla na temi neko je citao Zlocin Olge Arbeljine, zanima me kakva je knjiga :)

To je knjiga koja obara s’ nogu. Barem je mene.

Samo vise puta sam pisala, i ostajem pri tome, da od istog pisca (Andrej Makin), treba prvo procitati nesto drugo (Muzika jednog zivota ili Kci heroja Svojetskog Saveza), pa onda Zlocin Olge Arbeljine. Izvinjavam se svima sto se ovoliko puta ponavljam u vezi ovoga :rumenko: , ali htedoh da pomognem Milici u izboru.

O ovoj knjizi nije dobro nista govoriti, osim eventualno onog sto moze da se izgugla o njoj. Mislim da je izdavac Paidea. I mislim da je dobro da napomenem da nije ljubavna u onom uobicajenom shvatanju ljubavnih knjiga, da eventualno ne bi bilo zabune za one koji to mozda ocekuju s’ obzirom da sam je svrstala u duboko emotivnu kategoriju.

Ps. Mislim knjiga nije ljubavna. Jeste o ljubavi, ali ne izmedju muskarca i zene. Uh, nikako da kazem, a da ne kazem.

Poslednja izmena:
Za moju generaciju Radu, Ester i Bi :cistinaocare: :malav:

Drage moje pridruzujem vam se. Nema vise sanse da sebe teram da citam ono sto mi ne prija. Narocito sada kada imam i vasu podrsku, jer bez nje bih ipak ovo smatrala lakomislenom odlukom. A ovako :malav:

Ono gde cu i dalje sebe pogurati da procitam mozda nesto sto mi ne prija to je neko preskoceno klasicno delo.
Mada, sto kaze Bi i ja imam grizu savesti kada odustanem. Pretpostavljam da je to sindrom bivsih dobrih djaka :D

Marija Vecera je knjiga o ljubavnici to me i ne zanima bas narocito.
Trazila sam i ne nalazim nista o Sisi na srpskom.
Stvarno me mrzi da citam na engleskom, 8 h dnevno radim na engleskom, mislim na engleskom i ako bi sad morala id a citam na engleskom....blah ne prija mi to.

Pretrazujem antikvarnice sad ako ima nesto staro na temu Sisi al i tu mrka kapa. :(

Stvarno me mrzi da citam na engleskom, 8 h dnevno radim na engleskom, mislim na engleskom i ako bi sad morala id a citam na engleskom....blah ne prija mi to.

Pretrazujem antikvarnice sad ako ima nesto staro na temu Sisi al i tu mrka kapa. :(

Kupila bih Dezire. Ako naiđeš na nju po tim antikvarnicama, javi mi. :kiss:

Marija Vecera jeste bila Rudolfova ljubavnica ali on je bio pod velikim uticajem svoje majke, tj, Sisi, tako da, koliko se secam tu postoji i njen dobar portret (mislim karakterni, odnosno neuroticni :)) To je moje prvo saznanje o Sisi, daleko pre nego sto sam bila u Becu. Mada, bolje bi bilo kad bi bila uclanjena u biblioteku pa da uzmes neosetno :)
Ja sam trazila u katalogu Narodne biblioteke i nista o njoj nije prevedeno na srpski, tako da ti antikvarnice nece pomoci. Mozda ima neka knjiga u kojoj je takodje data sporedno (bez obzira na to da li je beletristika ili tipa istorijska), tako da bi mozda vredelo da pretrazujes u tom pravcu.
Kad bolje razmislim, zaista je cudno da dosad niko nije napisao roman o njoj, ona je tako kontroverzan i neobican lik. Ali su je iscrpeli na filmovima, i to uglavnom kao romanticnu nesrecnu heroinu pa se valjda narod umorio.
Mirka, predlazem ti da zasuces rukave i napises knjigu o SIsi, nema ti druge. Evo mi cemo je citati i sve stati u red za potpis kad bude promocija :D

i, sad sam došla iz biblioteke

samo zbog mene su izvadila iz kutija Đurđevićku, tako da sam sad uzela dvije, koje niko nije ni krenuo da čita, samo ima onaj pečat biblioteke...Jakuzzi u liftu i Ubistvo u akademiji nauka

onda, obećale su mi da će mi iz kutija izvaditi sve što imaju od Dubravke Ugrešiš

onda..e sad me stvarno sramota...ja pitam imate li na policama što od Makina..nema..IMA...Život nepoznatog čovjeka, odlično kažem...i onda , a u čemu se radi u Francuskom zaveštanju...i ona počinje da se smije..pa ti si nam skrenula pažnju na Makina sa Francuskim zaveštanjem...odlično, jesam li?..ali ja se ničega ne sjećam

eto

onda..e sad me stvarno sramota...ja pitam imate li na policama što od Makina..nema..IMA...Život nepoznatog čovjeka, odlično kažem...i onda , a u čemu se radi u Francuskom zaveštanju...i ona počinje da se smije..pa ti si nam skrenula pažnju na Makina sa Francuskim zaveštanjem...odlično, jesam li?..ali ja se ničega ne sjećam
:zcepanje: :zcepanje: :zcepanje:
Bogami Ester, tebe zesce posecuje Nemac :mazi:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back