Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Opet ja:rumenko:

Malo sam citala po ovoj temi i bas me je obradovalo da su pohvaljena dela Andreja Makina:ok:

Uvek sam razmisljala kako se drugima svidela Prodavnica sarija i drago mi je da je nisam samo ja ocenila kao vrednu za citanje mada je ne bih nikome direktno preporucila za citanje:sad2:.To nije knjiga za razonodu....

Malo sam citala po ovoj temi i bas me je obradovalo da su pohvaljena dela Andreja Makina:ok:

Uvek sam razmisljala kako se drugima svidela Prodavnica sarija i drago mi je da je nisam samo ja ocenila kao vrednu za citanje mada je ne bih nikome direktno preporucila za citanje:sad2:.To nije knjiga za razonodu....

ima interesantnih stvari na ovoj temi. I ja sam je pročitala celu kad sam se uključila na Krstu, a i sada malo-malo pretražim ponešto.
Mislim da je lamar lepo složila Makina po nekakvom redosledu po prijemčivosti, tj. lakoći čitanja.
Juče na pultu u biblioteci stajala, mislim: Zlocin Olge Arbeljine, ali sam ipak uzela Mandolinu... pa videćemo... ima dana, mozda i ova stigne na red. Mada već imam neke prioritete (Slepi ubica, Baba Jaga je snela jaje, Moreplovčeva žena), prve dve nemaju u mojoj biblioteci, moraću da odem u neku veću, a za treću još nisam pitala.
Da li sam pogrešno zaključila da Mandolina kapetana Korelija i Moreplovčeva žena imaju neke sličnosti? Nekako kako ste ih opisivali, izgleda mi da tu ima nešto.. ostrvo, rat, ljubav....

ima interesantnih stvari na ovoj temi. I ja sam je pročitala celu kad sam se uključila na Krstu, a i sada malo-malo pretražim ponešto.
Mislim da je lamar lepo složila Makina po nekakvom redosledu po prijemčivosti, tj. lakoći čitanja.
Juče na pultu u biblioteci stajala, mislim: Zlocin Olge Arbeljine, ali sam ipak uzela Mandolinu... pa videćemo... ima dana, mozda i ova stigne na red. Mada već imam neke prioritete (Slepi ubica, Baba Jaga je snela jaje, Moreplovčeva žena), prve dve nemaju u mojoj biblioteci, moraću da odem u neku veću, a za treću još nisam pitala.
Da li sam pogrešno zaključila da Mandolina kapetana Korelija i Moreplovčeva žena imaju neke sličnosti? Nekako kako ste ih opisivali, izgleda mi da tu ima nešto.. ostrvo, rat, ljubav....

Bi, ti verovatno mislis "Vremeplovceva zena" :think:
Meni je takodje na spisku, jos je nisam procitala, ali koliko mi se cini te dve knjige namaju bas neku slicnost. Medjutim ima ih ovde na temi koji su citali obe, pa ce ti oni bolje reci. Znam da ih je obe citala Dana :)

Andrej Makin. Da ja ga toplo preporucujem, ali mislim da "Zlocin Olge Arbeljine" treba ostaviti za kraj. Ona je najjaca. Pre nje treba uzeti nesto od sledecih:
Kci heroja Sovjetskog Saveza
Muzika jednog zivota
Rekvijem za istok
Dok Amur tece
Francusko zavestanje
Ispovest gresnog stegonose
Zemlja i nebo Zaka Dorma

Bilo koju. Mada je mene od nabrojanih najvise "dojmila" Muzika jednog zivota.
Sto se mene tice to je jedna od onih knjiga koja mi je ostala onako za uvek u secanju.
A ona Bi ima samo 140 strana. Dusu dala za autobus :D

Da, valjda, Vremeplovečeva.... to mi malo nepoznat pojam, pa mi se nije primio. Ne znam da l' da ispravljam da se ne blamiram
A Makin će morati da sačeka.. ako rešim da savladam Kapetana Korelija

Kada sam se ukljucila na ovu temu ja sam je iscitala od pocetka do kraja. Tada sam taman nesto zapala u neki corsokak oko toga:Sta sledece citati.
Posle citanja kompletne teme ja sam napravila sebi spisak od nekih 200-300 knjiga pozeljnih za citanje :)

Sad sam u panici. Kad sve to procitati :eek:

Vremeplovčeva žena i Mandolina....niđe veze:eek:

e, da...šta ja čitam sad
ja sad čitam, pa, hm...:rumenko: slikovnicu od 4oo strana
i potpuno sam oduševljena
elem, ovo je neka omladinska literatura, a ja, kao postariji tinejdžer, baš se nađoh

Izabrani radovi T.V.Spiveta...pisac Rejf Larsen, izd Geoptika
kako da objasnim knjigu...piše taj dvanaestogodišnji dječak, inače genijalac, o sebi, o porodici, o mjestu gdje žive, o mjestima, gdje sticajem okolnosti putuju...usput crta raznorazne mape, skice, crteže o svemu što ga okružuje, a sve to na marginama knjige...knjiga je kao vježbanka, pa je trećina sa kraja odvojena za njegove dodatke
i šarmantno i smiješno i lucidno i glupavo i sve...

eto

Mandolina kapetana Korelija i Vremeplovceva zena nemaju poveznica.

Istkan tananom fantastikom, roman o vremenskom putniku Henriju i Kler,
svedoci o ljubavi snaznoj, sudbinski predodredjenoj.
Mozda zvuci kao opste mesto, ali nije tako. :)
Njihova ljubav je sveprozimajuca, cudesna, lucidna, nepretenciozna,
velicana bez patetike, blistava u opskurnosti i mizerna u svetlosti.

Henrijev krvnik je vreme. Ono ga nosi, putuje krotko i bez bunta.

Udruzio je srce s Klerinim iako su znali da hrle u mracno prokletstvo.

Cak i kada je njihova ljubav bedna i posrnula, nesmanjeno je blistava.

Apsurdno zvuci, zar ne? Ali tako je.

On je njeno velicanstveno platno.
Ona je njegov impast.

Kada sam se ukljucila na ovu temu ja sam je iscitala od pocetka do kraja. Tada sam taman nesto zapala u neki corsokak oko toga:Sta sledece citati.
Posle citanja kompletne teme ja sam napravila sebi spisak od nekih 200-300 knjiga pozeljnih za citanje :)

Sad sam u panici. Kad sve to procitati :eek:

...kakva panika?!...pa život je pred nama :D...

Vremeplovčeva žena i Mandolina....niđe veze:eek:

e, da...šta ja čitam sad
ja sad čitam, pa, hm...:rumenko: slikovnicu od 4oo strana
i potpuno sam oduševljena
elem, ovo je neka omladinska literatura, a ja, kao postariji tinejdžer, baš se nađoh

Izabrani radovi T.V.Spiveta...pisac Rejf Larsen, izd Geoptika
kako da objasnim knjigu...piše taj dvanaestogodišnji dječak, inače genijalac, o sebi, o porodici, o mjestu gdje žive, o mjestima, gdje sticajem okolnosti putuju...usput crta raznorazne mape, skice, crteže o svemu što ga okružuje, a sve to na marginama knjige...knjiga je kao vježbanka, pa je trećina sa kraja odvojena za njegove dodatke
i šarmantno i smiješno i lucidno i glupavo i sve...

eto

O da, znam. :) Procitala sam.
Zaista sarmantno, i poucno, eklekticno, nezno, i hrabro, i blesavo. :)

Izgleda da ima nas vise, preraslih tinejdzera. :)

Recima jednog boema i sanjara - treba odrasti do deteta.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back