Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pomenuo je neko ranije kad se pričalo o biografijama Blistavo i strašno Bekima Fehmijua. Jel čitao neko. Nekako mi deluje da bi to moglo da bude dobro, možda baš tako kako se i zove - blistavo i strašno!

Ja sam čitala Šaku soli Mire Stupice. I bilo mi je zanimljivo. Nije baš neka ne znam kako kvalitetna književnost, ali je lepo svedočanstvo o jednom vremenu, o nekim ljudima, malo iznutra o tom svetu glumaca, pozorišta....

A danas sam uzela iz biblioteke Djavo i mala gospodja Djordja Milosavljevića, takodje pominjanu ovde. Počela sam da čitam, ali još nemam nikakvo mišljenje.

Pomenuo je neko ranije kad se pričalo o biografijama Blistavo i strašno Bekima Fehmijua. Jel čitao neko. Nekako mi deluje da bi to moglo da bude dobro, možda baš tako kako se i zove - blistavo i strašno!

Ja sam čitala Šaku soli Mire Stupice. I bilo mi je zanimljivo. Nije baš neka ne znam kako kvalitetna književnost, ali je lepo svedočanstvo o jednom vremenu, o nekim ljudima, malo iznutra o tom svetu glumaca, pozorišta....

A danas sam uzela iz biblioteke Djavo i mala gospodja Djordja Milosavljevića, takodje pominjanu ovde. Počela sam da čitam, ali još nemam nikakvo mišljenje.

Bi, ja sam sve to pominjala. Saka soli je bas takva.
Blistavo i strasno sam davno citala, ona mi je docarala zivot u nekom delu ovog naseg prostora, koji ja nikada nisam imala priliku niti da vidim, niti da cujem iz prve ruke... Ma nista. Pitanje je da li sam ikada jos nesto procitala sto se tice zivota na tom prostoru u vremenu koje Bekim opisuje. Za mene je to bila najveca vrednost. Sve je iz prve ruke, verodostojno, a lako i pitko pisano. Sa posebnom paznjom pise o svojoj majci.

Djavo i mala gospodja, sam skoro citala po preporuci. Ali ja ti bas nisam za te pustolovne stvari, tako da ti nista ne mogu reci. Ja procitala i nista. Ali vidim da se onima koji vole takovo stivo dopada. Ja sam samo za suvu realnost. Bez fantastike, bez vila, vilenjaka, i kojekakvih karakondzula :D . Ja volim dobru realnu pricu, sa dobro odradjenim likovima, dobar stil pisanja, bez patetike.

Eto, smatrala sam se odgovornom da ti ovo kazem jer sam ja spominjala ove knjige, s tim sto sam kod Djavo i mala gospodja, striktno napomenula "ko to voli" i objasnila ukratko o cemu je rec. O pustolovini na osnovu realnog dogadjaja u doba kneza Milosa.
Prijatno citanje :bye:

Baš ti hvala Lamar.
Ja sam mislila da je ta knjiga Bekima Fehmiua nešto novije, a o njoj je u stvari počelo ponovo da se piše i priča kad je umro. Pa dobro, tako to ide. Znači, vredelo bi pročitati.

A što se tiče pustolovnih stvari, fantastike i tako toga, ja sam samu sebe iznenadila letos. Mislila sam i ja da volim samo realnost, a onda sam pročitala Atvudovu Antilopa i kosac jer se ovde dosta o njoj pisalo. I svidela mi se. Onda sam na moru, pošto sam pročitala sve svoje knjige, uzela i ćerkinu True blood o vampirima i menjačima oblika, strava, fantastika. budibogsnama... i čak me i to zainteresovalo, pa sam odgledala i seriju koja se prikazivala na nekom našem kanalu. A onda je ćerka skinula sa neta i drugu sezonu, pa gledam i to.
Eto, svašta može da nam se svidi ako smo otvoreni za to.
Doduše ovo gledanje serije je možda malo više zbog toga da bismo nešto zajedno radile.... ali ipak gledam. Znaš ono kad prestaneš da analiziraš samo te zanima šta će biti dalje

...e, sad si mene podsetila da sam tu knjigu dala na čitanje pre tačno 3 godine,
i da mi nije vraćena....
...ea, jel se vama desi da tako date, pa vas posle blam da tražite, a oni što su
uzeli prave se ludi i ne vraćaju...

...divna je knjiga...

njih nije blam što ne vraćaju. I mi smo onda dosadni i gnjavatori ako tražimo svoje, a oni su cool što su iznad toga kao što je vraćanje knjiga vlasniku.
inače dotična knjiga je zaista lepa i ja bih mogla ponovo da je pročitam

...e, sad si mene podsetila da sam tu knjigu dala na čitanje pre tačno 3 godine,
i da mi nije vraćena....
...ea, jel se vama desi da tako date, pa vas posle blam da tražite, a oni što su
uzeli prave se ludi i ne vraćaju...

...divna je knjiga...

meni se to nije nikad desilo:mrgreen:, mislim, to da me blam...obično zaboravim kome sam je dala...,

meni se to nije nikad desilo:mrgreen:, mislim, to da me blam...obično zaboravim kome sam je dala...,

...i ja sam mnoge zaboravila...:(, ali ovu nisam zato što sam je kupila čim je
izašla..a davno je to bilo..i pročitala je odjednom..sva oduševljena sam ispričala
toj poznanici, ona tražila kao pročitaće i vratiće...ahaaaa....nikad...:evil:

I ja dajem moje knjige,jer ne znam da kazem ne.Al zato strucne knjige cuvam ko oci u glavi.Jedna rodjaka mi kaze kad joj javim za neku akciju sto da ja kupujem knjige kad ces kupiti ti.:evil::besna:
Al zato moj dragi neda nikom,i svi to znaju i postuju.Imas biblioteku uclani se i citaj.Kod nas clanarina kosta 300 dinara za 6 meseci.Imao je losa iskustva sa nekim njegovim vrednim knjigama pa je zato takav.

Naravno da tražim svoje knjige bez blama, i neodgovornim osobama više ne pozajmljujem, takođe bez blama. Kratko i jasno.
Jednom sam poludela kad je moja sestra pozajmila moju knjigu Drugo ime za ljubav ( inače poklon za 18. rođendan) svojoj drugarici, a ova mrtva 'ladna rekla da je njeno kuče pojelo.

Naravno da tražim svoje knjige bez blama, i neodgovornim osobama više ne pozajmljujem, takođe bez blama. Kratko i jasno.
Jednom sam poludela kad je moja sestra pozajmila moju knjigu Drugo ime za ljubav ( inače poklon za 18. rođendan) svojoj drugarici, a ova mrtva 'ladna rekla da je njeno kuče pojelo.

Ja čak zapisujem kome sam kad i koju knjigu dala i onda ne može niko da me zavlači da mu nisam dala. Jako me nervira kad ljudi ne vraćaju knjige. Za mene svaka knjiga ima svoju vrednost i jako me nervira kad se ljudi tako nehajno ponašaju prema tuđim knjigama.

Opa evo ga prvi glas preporuke za Kustu.
E sad ziva nisam da vidim kako ce se stvar na dalje odvijati :lol:

Zar samo jedan, prvi? :lol:
Sto rece moja drugarica, Kustina knjiga se prodaje, isto kao i ulaznica za sajam, na kraju hoces neces, moras je kupiti. :lol:
Rijetko padam na te "izvikane sheme", ali ovaj put je prvo tata pao, pa na njegovu preporuku. I zaista dobra knjiga. Zanimljiva, i sa nevjerovatnom lakocom se cita, jedna od onih knjiga sto se ne pusta iz ruku...

Evo nekih momenata koji su mene nasmijali do suza...

Opis "gradnje" skolskog projekta iz OTO-a, on je izabrao da napravi Titanik, i kao jarbol mu je posluzila jedna noga iz male stolice tzv. "tronozca", kad je komsinica dosla da pije kafu kod njegove mame, uzela tronozac, sjela i pala, zaradivski modricu na guzi, rece- Eto, Senka, vidis kad iz bosanskog tronosca izvadis jednu nogu sve ode u piz*u materinu! :lol:

Ili kad je trenirao atletiku "za kaznu" pa u jednom sprintu ga trener bodrio dizi noge, dizi noge, a ovaj trenirajuci u patikama za 2 br. vece shvati da ima misa u jednoj, i pocne trcati kao nenormalan...

I opis njegovog druga kako prosi svoju buducu zenu...Slusaj, tebi ne treba neki intelektualac, dosadio bi ti brzo..a ni puki mangup, ma svakako bi poslije 3 mjeseca dosla da me trazis da ti budem svaler, ajde postedicu te truda, podji za mene, bicu ti i muz i svaler! :lol:

I dirljivi opisi roditelja, svoje supruge, djece, kriza licnih, opstih...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back