Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala ti Majče na trudu, ali nije mi baš toliko zapelo. Sigurna sam da ću je naći na nekom od predstojećih sajmova. A i u Laguninoj knjižari zapisaše trebovanje, valjda je još neko pre mene tražio, tako da će mi je možda i oni nabaviti. Do tada, hvala Bogu iiimam čime da se zabavljam. :)

Mogla si i ti da se malo pohva, ups,potrudiš.:D Da čujem šta si pazarila?:think:

Evo Rado ja odmah po objaljivanju akcije napravila svoj spisak i javila cim sam se domogla knjiga.Ih, pa da vam nisam rekla, kao da nisam ni kupila.
Dokaz:

:thumbdown:

Gledala spisak tih nagradjenih knjiga....Namučih se da izaberem četiri.A kao šugava sam ako sluuuuuučajno ne kupim.Mislim, baš su izvukli ono što izgleda nikako ne prodaju.Neke su već po ko zna koji put na akciji...No dobro...Moj najuži izbor:

Zaboravljeni kralj Gudu I i II - deluje mi zanimljivo, ali sam skeptična jer ga stalno nešto nude...te na onoj akciji španskih romana, te sad...
Francuska svita - bila je i na ovoj letnjoj akciji,ali je sam je eliminisala, jer je bilo zanimljivijih
Bel kanto - e ta knjiga me mami od kad je izašla..a ima tome...pa evo prilike

Uzeću i knjigu nedelje - Hvala za uspomene.

E taaaako..da nisam svoj izbor podelila sa vama, k'o da nisam ni uživala birajući. Hvala na pažnji :)

QUOTE]

Pa valjda zato sto je Drakula toliko exploatisan i na filmu, pa nekako kao sve nam je poznato.Zaci, ne bih pogresila...Nista, mozda ove godine na sajmu...uostalom Drakula je vec gotovo klasika, lepo ga je imati u biblioteci.A i uzimam u obzir preporuku od tebe kao srodno-zanrovskoj forumasici :)

Nisam kupila Drud-a...sve nesto drugo dodje na red pre njega...Ubise me s ovim akcijama.."akcijäm"celo leto...sad opet ide sajam, a na sajmu ne uzimam Lagunu, jer mi je dostupna preko cele godine, nego gledam da to bude ono na sta redje nailazim..

Inace, "odradila"sam i ovu Laguninu akciju i knjigu nedelje, onako kako sam vam ovde objavila.Casna forumaska :)

..Ljubav je ušetala...Marisa de los Santos(ime joj je bolje od naslova knjige:mrgreen:), Laguna
...ono, laganica, ali topla, nježna...tačno kako kaže neka pozadi ''očaravajuća, topla bajka za odrasle o filmskim klasicima, dražesnim prinčevima i srećnom kraju tamo gdje biste to najmanje očekivali''...
...sad mi je u rukama Katedrala na moru, Ildefonso Falkones...em je reciklirani papir, em sitna slova, em 5oo strana..treba se zalećet' dobro:mrgreen:

Često mi se čini da se ne uklapam u ovu temu ako ne pišem o nekoj Laguninoj knjizi ili akciji. Ja ne kupujem knjige, uzimam ih iz biblioteke i to najčešće izaberem nešto što stoji na pultu. Tako sam sad pročitala Azil Sanje Domazet i dva dana razmišljam šta da napišem.
Sva je nekako poetska, nadrealna, mračna... neke scene su opisane da se dešavaju noću, ali čak i one po danu su mračne. Znate ono kad zamišljate to što čitate pa zamišljate mrak...
Neke vile, duševni bolesnici.... nema nimalo optimizma... Drugačija od većine koje u poslednje vreme čitam i definitivno nije za čitanje u autobusu.

Poslednja izmena:
...Bi...za Lagunu, hvala takođe:mrgreen:
...i meni su knjige iz biblioteke:mrgreen:...kad čitam svoju, to naglasim...
...evo preporuka za Alnari...Čuvari knjige, Džeraldina Bruks...roman o istoriji Sarajevske hagade...ima zanimljivih priča...i sama pričanaratorke je dobra...

Pricali smo o tome sto kazes Bi.
Ove pominjemo najvise Lagunu cisto iz razloga sto oni imaju najjaci marketing i distributivnu mrezu pa nama koji knjige kupujemo nekako najcesce dopadaju saka.

Pored toga kad je uhvatilo maa citanje tih knjiga logicno su ovde pocele masovno da se preporucuju.
Licno sam bila zestoki protivnik lagune jer na 10 bljakoza dodje 1 knjiga koja nesto vredi ali eto pala sam i ja na marketing .

Sad puno citam lagunina izdanja al se nesto istanjila ponuda ovih dana zbog cinjenice da sam mahom sve sto je iole valjalo ili kupila ili citala.

Alnari je poceo dobro ali su sad malo ufitijili sa izdanjima.
Licno postujem i volim geopoetiku ali od njihovih izdanja sebe sam nasla u Gorderu i Murakamiju.
Dereta mi je ...mlaka.
I tako....

Meni je zao da ako vec puno citas en delis to sa nama, ostajemo uskracene za tvoje komentare.
Pored toga vec znamo odprilike ko sta cita i onda kad se npr Radi dopadne neka knjiga ili Esterki ja znam da ce se dopasti i meni pa je onda bez mnogo razmisljanja kupim.

I najcesce je bilo tako.

Na žalost, ne čitam onoliko koliko bih volela :(. Al sve što pročitam, prijavim ovde. Jednostavno ne stižem, sve se svede na to čitanje u busu, koje sam već pominjala, a to onda ipak određuje i nivo kniga koje biram. Nezavisno od izdavača.
E, sad da vam priznam nešto. Toliko sam za tu laku literaturu, da sam prekjuče na kiosku gledala kako ima dosta različitih izdanja ljubavnih romana. Ima onaj prastari "Ljubavni vikend roman", pa neka Romansa, pa izdanje Blic žene.....

Meni su komentari na ovoj temi pomogli da npr. otkrijem Margaret Atvud, koja bi možda prošla nezapaženo, a ovako sam obratila pažnju i otkrila neki novi svet.
A letos sam i ja podlegla akciji za leto.... i što da ne. Nešto sam pročitala, nešto poklonila.... dobro dođe...

procitala drugu knjigu iz serijala deca zemlje u praskozorje covecanstva..(ps. dobila za rodj:D)
molim sve postene citaoce koji imaju treci deo da mi se jave, jer ne mogu sad da dajem 1000 dinara za njega, a mnogo mi se cita:sad2:
ps. nudim prvi i drugi deo...:cistinaocare:

Ја не купујем Алнаријеве књиге из принципа јер они уопште не преводе већ краду хрватске преводе и онда их лоше посрбљују.
Није ми проблем у хрватском преводу већ у траљаво одређеном прилагођавању.
То је аматерски, а мислим да је и криминално дело.
Такве ствари нисам приметио код Лагуне.
Има добрих мањих издавача, као рецимо Океан.
Ни са једном књигом ме нису разочарали...

Mene kod alnarija nervira sto kad god otvorim knjigu prevodilac i lektor imaju isto prezime .
Male porodicne manufakture im rade posao a po pravilu je prvo prevod los ili traljav ...a onda i lektorski posao lose odradjen. Desilo se da vec na prvoj strani imaju greske sto mi smeta jako.

Kod alnarija mi se dopada papir.
I kvalitet stampe.
Ujednacenost formata knjiga i lepa je ilustracija.

Obožavala sam Lagunu na samom početku 1998. godine, kada sam i postala član kluba čitalaca na malenom sajmu u Domu sindikata. Eh, studentski dani...Pratila sam ih sve vreme,pa eto i danas, ali činjenica je da su počeli da izdaju sve i svašta i da mi se par puta desilo da se polakomim i kupim baš loše štivo...O papiru bolje da ne počinjem ponovo.Ipak u moru ponude, uvek nadjem nešto za sebe.A i nekako sa svim tim novootvorenim knjižarama i šljaštećim izlozima na sve strane, prosto mame ( što i jeste cilj....)
Alnari sam otkrila mnogo kasnije, pre svega zbog Stivena Kinga, a onda ostalog.Njihove su knjige onako "na oko" baš lepe, a ima tu i da se izabere....
Kao što rekoh, knjige ova dva izdavača su mi lako dostupne, često ih kupujem, pa kad god je prilika da se kupi nešto drugo,ja se odlučim za to.Sad mi pažnju privlači Čarobna knjiga i serijal Tudjinka
( Tudjinka, Vilin konjic u ćilibaru i Putnik)

procitala drugu knjigu iz serijala deca zemlje u praskozorje covecanstva..(ps. dobila za rodj:D)
molim sve postene citaoce koji imaju treci deo da mi se jave, jer ne mogu sad da dajem 1000 dinara za njega, a mnogo mi se cita:sad2:
ps. nudim prvi i drugi deo...:cistinaocare:

Jao, godinu dana sam jurila deo po deo tog serijala i konačno ga kompletirala. Sad ni nije kod mene - svi se otimaju da čitaju.Ja trenutno i nemam vremena za čitanje, a decu zemlje bih da pročitam u jednom dahu, tako da će kompletić da sačeka.Baš puno očekujem od tih knjiga.

Ne znam dal znate da ako kupujete preko sajta Carobne knjige postoji 25 % popusta.(cini mi se )
Na to racunaju jos 10% ako uzmes 3 i 5 % ako si clan.

Clan se postaje kupovinom jedne knjige a isporuku vrse na kucu tako da se skroz ispalti tako kupovati, ne cimas se a knjige sa popustom ti zakucaju na vrata.

Ja planiram muzu da kupim za rodje ceo opus od Safona a sebi knjigu ciji sam naslov zaboravila :(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back