Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poslednjih par dana procitala :
Zato sto te volim - Gijom Muso - nisam se nesto odusevila, mislim, dopada mi se knjiga, ali bi bilo bolje da nije preterao sa nekim detaljima, rasirio pricu i zavrsio je na 2 strane..
Tajni svet snova jedne kupoholicarke - Sofi Kinsela - cita se brzo, simpaticna knjiga, mada dosadna...
Nestao zauvek - Harlan Koben - bas mi se dopala, i preporucujem svima, nisam mogla da ostavim knjigu dok je nisam procitala. Sve vreme pretpostavljam sta ce se desiti, i vec na sledecoj strani sve se promeni..
Kerini dnevnici - Kendas Busnel - simpaticna pricica, vratila me u taj period prve zaljubljenosti :) Odusevio me kraj :D
Uzela sam i Vodic za solo devojke i prelistala je...glupost... ne mogu da se nateram da procitam...

Skoro sam, slucajno "nabasala" na knjigu "5 jezika ljubavi" Gary Chapman...procitala sam odlomke, i jako me zainteresovala...otprilike, stvari koje i sami znamo, ali na dobar nacin, na jednom mjestu sistematizovano...o medjuljudskim odnosima, u vezi, braku i boljem razumijevanu istih... :think:

Skinula sam je free on line, nas prevod, u PDF formatu, ako nekog zanima, poslacu mu link pp...

Citala sam 5 jezika ljubavi pre jedno 3 godine.
Iako spada u popularnu psihologiju to je jedna od retkih knjiga koja ne lici na samopomoc niti sluzi podizanju samopouzdanja, napisana je vrlo jasno i potpuno nepretenciozno...ako se nadjes nasao si se , ako ne nikom nista.

Mislim da svako treba da je procita cisto da razmisli ima li ista od toga u svom svakodnevnom ponasanju i bivstvovanju....malo se drugacije sagledaju musko zenski odnosi kad steknes nekeod tih uvida.

Nista veliko , nista bitno samo interesantno.

Ja reših da se seksualno usavršim, pošto je na akciji u Laguni trenutno Vreli seks.
A radi dodatnih 10% popusta, uzeh novu knjigu Šan Sa-Zaverenici, i Godina raka- Hugo Klaus. Ovu poslednju po preporuci oduševljene prodavačice, koja je upravo završava.
Trenutno se smaram s knjigom Neznanom junaku Sretena Ugričića, koja mi nikako ne leži i koju nameravam da poklonim oduševljenom mi deveru, al' me sremota da je ne završim. Čitam, a sve nešto mislim na Tajni život pčela. Umreću od nestrpljenja.:)

pre neki dan sam svasta nakupovala..
izmedju ostalog i ``ziva spaljena`` ..autobiografija palestinke..ima rupa u lekturi i pripremi, ali se cita u jednom dahu..
tuga ziva..:(

Čitala sam je pre par godina, kao i Obrezanu. Niskobudžetne autobiografije od kojih se diže kosa na glavi. Tuga jedna šta sve žene trpe u tim zabitima od svojih najbližih, zarad glupih običaja.

Jao, ja sam isto čitala Obrezanu, stvarno strašno.
Naravno, po umetničkoj vrednosti je daleko od Haleda Hoseina, ali kao i u Hiljadu sunaca obradjuje tužnu sudbinu žena... a to bi bilo šteta ne pročitati. Ne čitamo uvek samo da nas to učini srećnijim. A nekad i ne znamo tačno šta nas čeka izmedju korica

Mogu vas reci da ja u poslednje vreme bas biram sta cu da citam.
Ako samo naslutim da bi tu moglo da bude nesto sto ce da me namraci i ucini nesrecnom pa makar i kratko, ne citam. Ne prija mi to u poslednje vreme i hvala bogu izbor knjiga je takav da imam alternativu ...

Ma naravno, čitaš šta ti prija. I meni je uvek draže da pročitam nešto tipa ........ i tako su živeli srećno do kraja života...
Sad sam se setila jedne knjige koja mi se svojevremeno mnogo svidela - "Ne znam kako joj to polazi za rukom". O zaposlenoj ženi i majci i o tome kako balansira izmedju posla, porodice, dece i izlazi na kraj sa "super majkama" koje ne rade nego se samo bave decom i organizuju koješta za školu i oko škole... potpuno sam se pronašla...

Mogu vas reci da ja u poslednje vreme bas biram sta cu da citam.
Ako samo naslutim da bi tu moglo da bude nesto sto ce da me namraci i ucini nesrecnom pa makar i kratko, ne citam. Ne prija mi to u poslednje vreme i hvala bogu izbor knjiga je takav da imam alternativu ...
Godina raka te, gotovo sam siguran, neće "namračiti", Šiki, naprotiv!
Uživaćeš dvostruko iščitavajući ovaj simpa erotski romančić: jednom, jer ima tačno 264 i po simpatično prevedih stranica čitko odštampanih krupnim times new roman fontom, dakle obiman je taman u granicama koje ti možeš da podneseš, i drugiput jer ćeš u jednom delu ovog romana prepoznati sebe. Pazi ovamo:

"Volim te", reče Pjer.
"Volim te", reče ona. "I tvoj je najlepši koji sam ikada videla! Obično ne gledam tu stvar kod muškaraca." :malav: A promenila ih je, bogami... Zar nije ista ti? :lol:

E, ali već na kraju prve trećine romana počinju strahotice... Glavna junakinja, naime, oboljeva od kancera, pa sledi besomučna borba na život i smrt. Mrtav sam ozbiljan.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back