Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Rado, to ti je kao sa filmom... imas zelju da ga gledas, a onda ti neko oda kraj i bome ubije draz.

Zato na temi postoji neko nepisano pravilo da se sadrzaj knjige, ukoliko zelite jedni drugima da ga povjerite, stavlja u spoiler

zato je tara reagovala, jer mozda neko zeli da cita, ali ne zeli da zna sta ce se desiti.

OK, ako tako mislite. Ali ja nisam toliko luda ni mlada pa da otkrivam bitne delove knjiga. Ovo nisu trileri. Konkretno, u knjizi Biblija otrovne masline nije najbitnije to koje je dete umrlo, mada priznajem, pogrešila sam. Knjiga se ne čita da bi se videlo šta će biti, već zbog užitka koji ona pruža celim svojim tokom.
Uzdržavaću se maksimalno ubuduće od ma kakvog komentara. Možda sam ja ipak pogrešno shvatila ovu vašu temu.

Rado, to ti je kao sa filmom... imas zelju da ga gledas, a onda ti neko oda kraj i bome ubije draz.

Zato na temi postoji neko nepisano pravilo da se sadrzaj knjige, ukoliko zelite jedni drugima da ga povjerite, stavlja u spoiler

zato je tara reagovala, jer mozda neko zeli da cita, ali ne zeli da zna sta ce se desiti.

upravo to htedoh da kažem

po drugi put počela ljubav, od toni morisona, i ide mi bolje nego prvi put ali opet traljavo

E, pročitala sam i nastavak i sad sve ima mnogo više smisla.
Jel neko čitao još neku knjigu od Suzane Tamaro (osim Idi kuda te srce vodi i Slušaj moj glas) ?

I, šta kažeš, jel' da čitam nastavak? Prva me nije mnogo dotakla pa sam drugu odbacila apriori.

Mirka, hvala ti za Sireninu stolicu ko sestri.:zag:
Mnogo mi se sviđa. Uvek mi preporuči takvu knjigu.

I, šta kažeš, jel' da čitam nastavak? Prva me nije mnogo dotakla pa sam drugu odbacila apriori.

Ista stvar kod mene.
Ne bi citala Tamaro vise nema sanse.

Sto se stolice tice ....ako kazem da evo ima 10 dana da ne pocinjem drugu knjigu mislim da puno govori koliko je meni bila sjajna.

Drago mi je da delis misljenje , bojala sam se da je taj osecaj koji sam imala bio rezultat situacije u kojoj sam je citala.

Tara sad cekam tebe da kazes kako ti se stolica dopala :)

Mnogo sam se dvoumila dal da kupim tu knjigu...mnogo ....
Prava bi greota bila da nisam.

Estreka - hvala :)

Iskreno govoreći, nastavak mi se više sviđa od prvog dela. U početku mi je bilo malo dosadno (prvi deo knjige) pa sam čak razmišljala da prekinem, ali su drugi i treći deo mnogo interesantniji. Pročitajte nastavak ...

I meni mama poslala Sireninu stolicu, ali jos nisam pocela da je citam. Ali ste me ovim vasim komenarima zaintrigirale... :)
Poslala mi jos: Tajni zivot pcela
Andjeo - Kejti Prajs
Devojka iz ruske cetvrti - Kejt Fernival
Glasovi u vetru - Grozdana Olujic
Drugo stanje - Sinejd M.
Vojvotkinja iz Palerma - Daca Maraini

Jel neko citao nesto od navedenog?

zdravo svima,
ja se prekjuče vratila s mora na koje sam ponela samo ovde toliko pominjane "traktore" i Post i gozba Anite Desai. Sva sreća da sam ponela i gomilu starih časopisa, jer sam ove dve knjige pročitala za tri dana.
Traktori su mi se svideli. Lagana knjiga za opuštanje, bez nekih pretenzija, rekla bih da je autorka imala za cilj samo da zabavi čitaoce. Mada, ipak, ima i dosta reči o porodičnim odnosima i odnosima izmedju sestara i još ponekih ozbiljnih tema. Kao npr. provučeno je kako se doseljenici (iz Ukrajine u Britaniju) uklapaju u tamošnju sredinu... Kad sam zamišljala neke scene koje sam čitala, kao npr. ono kad ona neverovatna skupina muškaraca, skupljena s konca i konopca popravlja Rols Rojsa - zamislila sam scene iz vodvilja. Kraj mi je bio prilično neočekivan, ali su nekako su svi bili zadovoljni. Volim, bre, take knjige, kad se sve lepo završi i svi srećni. Meni je bila zabavna, dogadjaji se brzo smenjuju, nema gnjavljenja i tupljenja.

Post i gozba je sasvim drugačija. Mnogo ozbiljnija, nekako mračnija. U stvari mračan je prvi deo koji se dešava u Indiji. Nekako tmuran život, neka teška vrućina i nezadovoljstvo glavne junakinje. A drugi deo, iako se dešava u Americi, iako je leto, puno sunca, opet je nekako tmuran. Prikazane su dve sasvim različite porodice, ali obe otudjene i u obe njihovi pripadnici nezadovoljni.

A pošto sam sve to pročitala, onda sam počela i ćerkin "Mrtvi do mraka" Šarlin Haris. Neki vampiri, ubistva... ne znam hoću li nastaviti.

Poslednja izmena:
Pročitala sam Recepti za savršen brak i bila mi je simpatična knjiga sve do pred kraj ...
E, onda me je sam kraj razočarao, msm poruka knjige je baš bezveze ...
Ok mi je opis ona dva braka bake i unuke, ali poruka na kraju stvarno nije za današnje vreme ...:(

Na moru procitala "Tragom mrtve princeze", "Obecaj mi" (H. Koben) i Blago Medicijevih.
Prva knjiga je interesantan vremeplov kroz ispricanu sudbinu turske princeze, a Kobenov triler odlican.
Poslednja mi se najmanje svidela. Istorijski zaplet koji je na pocetku obecavao, ali tako smuseno i smuljeno do kraja, da sam jedva cekala da je zavrsim. Ispade nekako plitko...
Sad sam zavrsila A. Poter "Pazi sta zelis...". Nesto u stilu Bridzit Dzons, lako letnje stivo.
Sad citam "Devojku iz dvadesetih", zanimljiv zaplet.

Na moru procitala "Tragom mrtve princeze", "Obecaj mi" (H. Koben) i Blago Medicijevih.
Prva knjiga je interesantan vremeplov kroz ispricanu sudbinu turske princeze, a Kobenov triler odlican.
Poslednja mi se najmanje svidela. Istorijski zaplet koji je na pocetku obecavao, ali tako smuseno i smuljeno do kraja, da sam jedva cekala da je zavrsim. Ispade nekako plitko...
Sad sam zavrsila A. Poter "Pazi sta zelis...". Nesto u stilu Bridzit Dzons, lako letnje stivo.
Sad citam "Devojku iz dvadesetih", zanimljiv zaplet.

Ima nastavak, Badalpurski vrt.:)

Jesam se pohvalila da sam procitala Budi moj? Jos jedna tralalajka, dooobro.
Onda za dekontaminaciju uzmem Hiljadu cudesnih sunaca. Dopada mi se, mada vec na posetku ima momenata od kojih mi se prevrce zeludac.
Definitivno mi se svidja Haled Hoseini ali njegove knjige treba konzumirati na kasicicu, sa dovoljnom pauzom izmedju.

ja sam juce zavrsila lovca na zmajeve
tesko je za njegovu knjigu reci dopada mi se...
ali dotakla me, na vise nacina.
a kupila sam je zbog hiljadu cudesnih sunaca, koju sam citala prvu.
prilicno je neverovatno da je covek napisao samo te dve knjige. ocito ima sta da kaze, a dopada mi se i nacin kako to radi...
otreznjujuce je citati o takvoj patnji. onda se sve nase banalne sekiracije svode na ono sto upravo i jesu-nista.

ja sam juce zavrsila lovca na zmajeve
tesko je za njegovu knjigu reci dopada mi se...
ali dotakla me, na vise nacina.
a kupila sam je zbog hiljadu cudesnih sunaca, koju sam citala prvu.
prilicno je neverovatno da je covek napisao samo te dve knjige. ocito ima sta da kaze, a dopada mi se i nacin kako to radi...
otreznjujuce je citati o takvoj patnji. onda se sve nase banalne sekiracije svode na ono sto upravo i jesu-nista.

I koju od te dve preporucujes?
Pitanje vazi za sve koji su procitali.

Mene si nekako više dojmila "Lovac na zmajeve". Možda zato što sam je čitala prvu. A "Hiljadu čudesnih sunaca" se bavi baš sudbinom žene, što mene u principu više zanima, ali eto... Pretpostavljam zbog redosleda čitanja.

mene neshto ne ide chitanje u poslednje vreme
il sve biram knjihe koje mi ne leze, tj ne lezi mi neki stil pisanja:think:
pomislim kad prochitam o chemu se radi da ce biti ok i onda me knjiga toralno smori
jedva sam privela kraju Izuzetna stvorenja-Trejsi Sevalije znachi uzas:roll: a nju sam volela da chitam
uzela sam za more iz biblioteke 4 knjige:) i kontam da ce mi se posreciti, sve su neko lagano shtivo. prosto mi dodje da uzmem sad da ih chitam, a znam da bi progutala sve do srede i shta onda
tako da sam chituckam ovo shto sam pochela i shto mi ne ide:confused:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back