Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Godina raka te, gotovo sam siguran, neće "namračiti", Šiki, naprotiv!
Uživaćeš dvostruko iščitavajući ovaj simpa erotski romančić: jednom, jer ima tačno 264 i po simpatično prevedih stranica čitko odštampanih krupnim times new roman fontom, dakle obiman je taman u granicama koje ti možeš da podneseš, i drugiput jer ćeš u jednom delu ovog romana prepoznati sebe. Pazi ovamo:

"Volim te", reče Pjer.
"Volim te", reče ona. "I tvoj je najlepši koji sam ikada videla! Obično ne gledam tu stvar kod muškaraca." :malav: A promenila ih je, bogami... Zar nije ista ti? :lol:

E, ali već na kraju prve trećine romana počinju strahotice... Glavna junakinja, naime, oboljeva od kancera, pa sledi besomučna borba na život i smrt. Mrtav sam ozbiljan.

ovaj klaus k`o da je prepisao milerovog raka :)

Kojot

dobra strana / lose strane

procitao svasta / ne poklapa nam se knizevni ukus
izvor informacija / najcesce neupotrebljivih
voli da preporucuje / mnogo se pravi pametan
ima potencijala / samo ga lose koristi
mogla bih da ga volim / al s vremena na vreme pomislim da takvu svinju ne mozes da volis

nastavice se......

Kojot

dobra strana / lose strane

procitao svasta /
ne poklapa nam se knizevni ukus
izvor informacija / najcesce neupotrebljivih
voli da preporucuje /
mnogo se pravi pametan
ima potencijala /
samo ga lose koristi
mogla bih da ga volim /
al s vremena na vreme pomislim da takvu svinju ne mozes da volis

nastavice se......
Grock, skviii, grock...
Izražavam svoje iskreno divljenje tvojim analitičkim sposobnostima, Šiki...
grock, grock... :hahaha:

Svakako necu icu u kupovinu pre 15.09.
Cekam da cujem , a zanima me i misljenje o knjigama San Sa .

Ako mene pitas, a ne pitas :mrgreen::mrgreen:, Igracica goa i nije nesto. Npr ,kao i Memoari jedne gejse, ili ako si citala Perl Bak- sve u tom fazonu. Meni je malo te njihove ratne price dosta, tako da mi je pola knjige bilo dosadno. Ajd ljubavna prica koja je druga polovina knjige, ok, ali sve skupa gledano, ja je ne bih nesto poesbno preporucila.

Ja pročitala "Mrtvi do mraka" Šarlin Haris. To sam u noći kupovine kupila ćerki i uopšte nisam imala nameru da čitam knjigu o vampirima, ali pošto sam na moru pročitala sve svoje knjige, uzela sam i ovu. I svidela mi se, s obzirom da nisam ništa očekivala. Iako me ti vampiri uopšte ne zanimaju, roman ipak ima elemente, krimića i ljubavne drame, pa je čitljiv. Konobarica Suki se zaljubljuje u vampira, a neko ubija konobarice koje izlaze sa vampirima, takozvane "vampirokresačice"..... Nisam sigurna da bih ga baš preporučila, možda nekim mladjim čitateljkama, koje, kao moja ćerka, vole takvu tematiku.
I ja sam u tim godinama volele naučno fantastične i filmove strave i užasa....

vidi, ne citaju urbanu fantastiku samo mladi, osim toga po tim knjigama je snimljen serijal true blood koji je prilicno popularan. nije poenta u ubistvima nego o duhu americkog juga u kojem se mesaju ludilo, perverzija, sex, religija i magija - ispod komercijalne price o konobarici - vilenjaku i njenim mnogobrojnim momcima vampirima / vukodlacima / menjacima oblika.

pogledaj kako izgleda pocetak, ne voli to svako ali nije knjiga bas samo za klince:

Poslednja izmena:
Hvala na dodatnim objašnjenjima. Moja ćerka je rešila da skine seriju sa neta ;)

A ja počela Antilopa i Kosac Margaret Atvud... opet fantastika....!?

Poslednja izmena:
Upravo zavrsila Poslendnju konkubinu, Lesli Dauner.
Knjiga me je prijatno iznenadila, obzirom da nisam ljubitelj Dalekog Istoka i istorije Japana,
ali odlicno ukomponovana ljubavna prica i Japan 60-ih god. XIX veka.
Preporucujem.

Stigla! Na ovom letovanju sam bila vrednija.Zavrsila sam Slepi covek iz Sevilje.Neko ovde rece da ce mi se dopasti - i jeste.Izbegavam trilere,pa sam na pocetku bila skepticna i sve mi je to nekako bilo po nekoj poznatoj semi, ali ovo je nesto sasvim drugo.Kao da i nije triler... Pored zapleta, ispricana je nesvakidasnja zivotna prica inspektorovog oca, inace uglednog slikara, koja mi je bila jako interesantna.Dopalo mi se sto je inspektor docaran sasvim drugacije od onog na sta smo u ovakvim knjigama navikli - dakle ni nalik Kej Skarpeti u serijalu Patrise Kromvel...srecom :) Uglavnom, preporucujem.
Zatim sam procitala Restauraciju.Zanimljiv stil,lako se cita,pisano u prvom licu. Radnja se odvija u 17. veku, engleski dvor...Kupila sam je zbog odlomka koji sam pročitala.U drugoj polovini knjige je jedan ( meni) manje čitljiv deo,pa mi je malo opao moral, ali nastavlja zanimljivo, pa sve u svemu ok knjizica.
Pocela sam toliko zeljenu Senku vetra i posle 30-ak strana, teska srca odustala, jer mi se cinilo da zasluzuje vise paznje i postovanja od citanja na plazi i grebanja po pesku.
Na licu mesta sam pozajmila Kinselinu Secas me se i sasvim je odgovorila "plaznom"zadatku...Simpaticno, neopterecujuce, procitano brzo i lako.Po meni za nijansu bolja od Umes li da cuvas tajnu.
E taaako, sad sam vam sve ispricala...Kao da nisam ni odsustvovala sa teme...A priznjem, mislila sam i sta pisete....

Poslednja izmena:
Procitala Hiljadu cudesnih sunaca, i kao sto sam i ocekivala, dobra i teska knjiga.
Povremeno bi mi se bas zguzvao zeludac, ali takve su njegove knjige.
Sad citam Amor porteno, na pola sam, i taaaako, preljuba na tapetu, ali za moj ukus plitko napisano stivo, ajde da malo olaksam dusu posle Haleda Hoseinija...

''put za jerusalim'' - jan gijom (mislim da se tako preziva, mrzi me da vadim knjigu iz kofera)
dobra knjiga, lepo napisana i dosta informativna kad su istorijske činjenice u pitanju. to je deo triologije, pa ću morati da kupim ostatak.
inače, ovaj prvi deo sam dobila za rođus....

Pročitala dve "haremske" knjige, Četvrta kraljica i Sultanov harem.
Četvrta kraljica tako-tako, nije me preterano dojmila. Malo roman epohe, malo krimić, a sve zajedno neubedljivo :confused:
Sultanov harem je mnogo bolja, radnja je dinamičnija, likovi bolje obrađeni. Mada, možda je i do mene, zanimljivije su mi Osmanlije 16. nego Maroko 18. veka.

Završila i Gojine utvare. Svidelo mi se. Nekako je uvrnut stil, mešana beletristika i nešto što nije ni udžbenički stil ni beletristika, već nešto između. Kao novinski feljtoni, "dokumentaristički" fazon. Verovatno je do toga što su dva autora u pitanju. Pretpostavljam da je roman "viđen za film" već u nastanku, baš tako deluje. Fale vizuelni delovi, baš ću da pogledam film.

Medo, ubi mi volju za Četvrtom kraljicom. ;) A imam i Gojine utvare. Ipak ću prvo Godinu raka.:)
Završih Tajni život pčela, i mogu vam reći, baš, baš dobar roman. Mada je glavna junakinja bela devojčica, većina ostalih likova su crni. Iako tretirani kao ljudi nižeg reda, pokazali su više ljudskosti i dostojanstva od ma kog belca. Uglavnom, tužnog je sadržaja, pa ne znam da l' da ga Mirka čita?:think: Totalno drugačiji od Sirenine stolice.

Uf....toooliko dobrih knjiga, koju preporuciti...hmmmm....??:think:

Pa posto sam licno ljubitelj ljubavnih romana i pretezno citam takve knjige preporucujem ovako:

1. Tri metra iznad neba- Federiko Moca
2. Zelim te- Federiko Moca -inace nastavak Tri metra iznad neba
3. Dzejn Ejr- Sarlot Bronte
4. Ptice umiru pevajuci (prvi i drugi deo)-Kolin Mekalou
5. Dok zora ne svane (prvi i drugi deo)- Han Syjin....

I naravno ima ih jos ali su mi ove omiljene. Uzivajte :bye:

Medo, ubi mi volju za Četvrtom kraljicom. ;) A imam i Gojine utvare. Ipak ću prvo Godinu raka.:)
Završih Tajni život pčela, i mogu vam reći, baš, baš dobar roman. Mada je glavna junakinja bela devojčica, većina ostalih likova su crni. Iako tretirani kao ljudi nižeg reda, pokazali su više ljudskosti i dostojanstva od ma kog belca. Uglavnom, tužnog je sadržaja, pa ne znam da l' da ga Mirka čita?:think: Totalno drugačiji od Sirenine stolice.
Probaj Kraljicu, možda je stvarno do mene.
I inače mi idu na nerve ti standardni haremski zapleti, obavezno je oteta neka Engleskinja, Francuskinja, ti "obercivilizovani" narodi, jel', čak iako je običan white trash u pitanju, i prodata u roblje "divljacima" i obavezno u haremu postaje faca. Četvrta kraljica ima svojih dobrih strana, ali toliko je vukla ovaj šablon da mi je ostala poprilično bleda.
Nasuprot tome, Sultanov harem pokriva deo vladavine Sulejmana Veličanstvenog, mnogo je konkretnija i ne vuče te standardne šablone. Možda bi Kraljica ostavila bolji utisak da ih nisam čitala zaredom, ali ovako ... džaba.

Tajni život pčela je super, slažem se.

Pajz vamo : jel ima umirucih od raka ili neke druge neizlecive bolesti?
Ako nema , sledece pitanje je : jer ima scena nasilja i izivljavanja, silovanja ili neke takve gadosti ?

Ako ni toga nema ...onda mogu da citam bez obzira sto nije srecna knjiga....Nije hepi end meni odrednica , nego ne mogu vise da citam o bolestinama i zlostavljanjima gde god se okrenes neko o tome prica ...

e, rado, baš mi je drago da ti se dopao tajni život pčela
mene je on pošteno rastužio, raznežio i naterao da razmišljam o tome kako bismo svi mogli da budemo malo drugačiji...

završila sireninu stolicu i poprilično su drugačiji romani, i ako je isti pisac, ali dobra i nežna priča, uz delove koji su mene malko potresli...

danas idem da kupim knjigu i dvoumim se izmedju biblije otrovne masline i sluškinjine priče?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back