Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Linda, dobra je Hronika, starovremska ali realna do bola. Nego, malo me smorila, pa posle dve priče pređoh na Molitvu moje majke. Kad završim, vratiću se na nju. Palanački mentalitet ja poznajem jer sam dve godine svoga života, nakon udaje, provela u jednoj takvoj. Tada sam shvatila da bi mi sigurno bilo lepše na pustom ostrvu. Bogu hvala, brzo sam našla posao i pobegla.

a ti rado nisi osetila toplinu palanke koja se krije iza tog "palanačkog menataliteta" koji svi opljunemo na keca?
(u knjizi, ne u životu)

Toplinu palanke nisam osetila, priznajem možda zbog predrasuda. No to ne umanjuje kvalitet dela. Isidori svaka čast na lepim i pitkim rečenicama. Rekoh, nastaviću da je čitam, ali malo sam bila nestrpljiva s ovom drugom knjigom. Ja to volim tako, nekoliko knjiga uporedo. Naravno, ne može svaka da se prekida, ali ova može.

rado ne kazes nista za kroniku palanackog groblja?
ja sam saznala upravo da mi stizu lovac u zitu i zlocin i kazna(nisam citala pa sta :rumenko) na srpskom
kao i 6 bestselera koje su izabrali dever i jetrva,nemam pojma naslove,samo da nije nesto sto sam citala
jos nisam procitala 2 koje mi je donela mirka tako da...mirna sam izvesno vreme,do leta otprilike

E, to je kombinacija kakvu ja volim - Selindžer i jedan Dostojevski! Bravo, malena! Uživaćeš, kao što sam ja uživao. :heart:

P. S. Kombinacija mi miriše na Šikijev senzibilitet, ili ga ja možda, zbog Gorana i još nekih, prenaglašavam... :cool:

P.P.S. Vidim, odlepila si na Isidorinu Kroniku palanačkog groblja, mislim da si sazrela za Pekićev Novi Jerusalim; dubina imaginacije koju nose sve njegove priče u ovoj zbirci oduševiće te.

Poslednja izmena:
''poslednja tura'' - grejem svift.

lepa knjiga...priča o četiri nerazdvojna druga...u jednom danu se svaki od njih seća zajedničkih momenata, pa se kroz knjigu vidi čitav njihov život...napisana je potpuno u beogradskom fazonu, (možda mi se zato toliko dopala, ne znam) čak ima smešnih trenutaka, iako mi je, u suštini, tužna...

Ne znam da li je ranije bila pomenuta knjiga " Udruzenje ljubitelja knjiga i pite ljuskuse ", ali toplo je preporucujem. U formi pisma je, vreme posle II svetskog rata, gde de preplicu opisi okupacije Kanalskih ostrva i Londona, humor cistih dusa, prelepi opisi ( koji ne guse ) ostrva da pozelite da odete tamo na odmor i iznad svega nada da dobri ljudi postoje...

Samo dve njegove knjige, Skrivena kamera i Time gifts (Vremenski darovi? na znam kakav je originalni naslov). Ova druga mi se mnogo dopala, u pitanju je nekoliko prica koje su na kraju sve povezane. Skrivena kamera onako, zanimljiv je pocetak ali pri kraju se oduzi, jedva je procitah do kraja. Rado bih jos neku njegovu knjigu procitala.

Procitala sam Sitnicarnicu, svidja mi se. Sam pocetak knjige me je u stvari podsetio na prvu pricu iz Time gifts, ali samo pocetak, posle sve ide drugacije. Lep je stil pisanja u Sitnicarnici, nekako starinski. Neke reci koje nisam cula odavno, stare kao sto je i ta starica u romanu stara.

Ja sam više puta pokušavala da čitam Zorana Živkovića, ali me ta tematika definitivno ne privlači, pa nisam ništa pročitala do kraja i nemam prava da komentarišem
A Sitničarnica? Jel se misli na Sitničarnicu kod srećne ruke, Gorana Petrovića? To mi se mnogo svidelo, baš to što kaže VanZandt, nekako starinski, sa rečima koje se na žalost više nigde ne čuju...

Ja sam više puta pokušavala da čitam Zorana Živkovića, ali me ta tematika definitivno ne privlači, pa nisam ništa pročitala do kraja i nemam prava da komentarišem
A Sitničarnica? Jel se misli na Sitničarnicu kod srećne ruke, Gorana Petrovića? To mi se mnogo svidelo, baš to što kaže VanZandt, nekako starinski, sa rečima koje se na žalost više nigde ne čuju...

goran petrović je genije...živković - onako...al' 'ajde....treba nam takav pisac.
goran sa ''sitničarnicom'' i ''crkvom svetog spasa'' je definitivo u vrhu naše moderne književnosti.

Recepti za srecu-Ana Djokic..6 zena,6 dana pre bombardovanja 1999...zene o sebi i o muzevima..sadasnjim,bivsim i pokojnim..vrlo lako i vrlo prepoznatljivo za vecinu nas zena..

Ajnstajnova devojka-Filip Sington...
Ljubavna prica i istorijski triler-mozda je najbolji opis ove knjige...Odlicna.

Gledam sad na sajtu Alnarija najvu za novu knjigu Nik Hornbia i setim se vas.
Znam da ste pisale o njemu, dodjem ovde da iscitam sta ste rekle i dodjem od zakljucka - ko je vas poznavao......

Odustajem od pokusaja da citam...:lol:...eble ste mu kevu...

Malko mi se dojadilo da citam te neke polu proze.
Evo peglam se sa Kinselom vec ihaj...dosadno mi je to bez obzira sto je lagano i zabavno.

A nesto me taj N.H nije privukao ni na citanje sadrzaja , uz proveru sa vasim misljenjima postao je totalno nezanimljiv .

Ja sam ta :rumenko:

I nije zbog Granta, parka, nisam gledala nijedan od tih filmova...još bih zbog Granta mogla da budem blaža :)

Šta znam, kad je malo splasla ona prva euforija sa BDž i kad je krenula poplava knjiga sa istom temom, pojavile su se i iste knjige "iz muškog ugla". Čitala sam par tih "muških" pre nego što sam naletela na Hornbija, ali se samo njegovog imena sećam, na žalost zbog marketinga, a ne po zasluzi. Isti đavo. Neko napravi pare na ideji i odmah se sjati gomila skupljača mrvica, mrva i mrvetina.

Hihihihi ubico mog citalacnog duha...
Nema veze , meni je znacajno kad procitam ovde komentare , vec sam pohvatala ko sta cita i sa kim sam slicna al pretraga je izbacila da se nikome od vas Hornbi nije lopao a to je vec dovoljan razlog za ne citati ga.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back