Mirka Šizika
Elita
- Poruka
- 20.421
Meni muz javio malopre da je Dzerald Batler dosao u Bg. 

Tako blizu a tako daleko.
A sto li ja to sad pisem niko ne zna.

Tako blizu a tako daleko.
A sto li ja to sad pisem niko ne zna.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Hihihihi ubico mog citalacnog duha...
Nema veze , meni je znacajno kad procitam ovde komentare , vec sam pohvatala ko sta cita i sa kim sam slicna al pretraga je izbacila da se nikome od vas Hornbi nije lopao a to je vec dovoljan razlog za ne citati ga.
 meni je high fidelitiy dobar, lak, ali ako ga poredite sa zenskim perom tog tipa za mene je mnogo ali monogo bolji... ostale su mu losije, ali od sve lake literature ovde nabrojane on mi je skroz simpa i nije 100% boza... ako cemo iskreno kraj HiFi je iako navodno hepiend, poprilicno gorak... sad ne mogu da se setim za sve o decaku ili kako se vec zove, ali cini mi se da je i taj ok, duhovit je nik, ali nisam sigurna da je tvoj cup of tea
 meni je high fidelitiy dobar, lak, ali ako ga poredite sa zenskim perom tog tipa za mene je mnogo ali monogo bolji... ostale su mu losije, ali od sve lake literature ovde nabrojane on mi je skroz simpa i nije 100% boza... ako cemo iskreno kraj HiFi je iako navodno hepiend, poprilicno gorak... sad ne mogu da se setim za sve o decaku ili kako se vec zove, ali cini mi se da je i taj ok, duhovit je nik, ali nisam sigurna da je tvoj cup of tea  probaj HIFI, mozda ti se dopadne...
 probaj HIFI, mozda ti se dopadne...

..Očas od g.... naprave pitu!
..Očas od g.... naprave pitu!lovac u zitu
nisam ocekivala to,kad sam procitala da se cesto u anketama ta knjiga smatra za najbolju ikad objavljenu u americi rekoh nesto wow,sto ce mi otkriti svet
kad ono prc
mislim,nije lose,ima zanimljivih momenata ispricanih obicnim jezikom
ali kad ocekujes najbolju knjigu jednog kontinenta pa makar to bila i amerika,onda se razocaras
npr ja sad mislim se,pa poznajem onako solidno muskarce
poznajem i zene
ali kad sam bila mladja poznavala sam samo devojcice/devojke
a danas se ne secam kako su se ponasali decaci da bih mogla s ovim iskustvom da ih analiziram i donesem zakljucak
na razlicite nacine,razni pisci a selindzer je jedan od njih su mi pomogli da shvatim i te decake
nekad su stvarno kul,a nekad foliraju do beskraja i nazad
i jos 150 puta tako
nije to jedino sto sam izvukla al eto
trenutno citam drste se dobro "moj deda louis vuitton" i sve se mislim crna linda pa kad ces ti poceti da pises romane,to uvek pomislim kad citam odredjene pisce
E, draga Linda, reklama ti je čudo. A neki sebe znaju da izreklamiraju. Šeširima, štrikanjem, putovanjima, puštanjem javnosti u svoju spavaću sobu
Što se tiče Selindžera, čitala sam ga davno i nemam nameru ponovo. To je možda bila značajna knjiga u neko vreme, a moguće da je sada prevazidjena. Takodje je bitno u kom uzrastu nešto čitaš.
A znate da su Britanci proglasili "Gospodara prstenova" knjigom veka .... pa ja ipak nisam mogla da ga pročitam. Ne zanima me ta tematika... Mozda da sam ga čitala kad sam imala 12 godina, tamo negde pre Mir Jam
Tako da su ti izbori knjiga veka, knjiga kontinenta, po meni, prilično diskutabilna stvar. Po čemu su biraju? Po broju čitalaca? Odlukom nekih komisija? Kritičara?

ni u sali... covek je stvorio citav fantasticni svet, sa istorijom, kompleksnim jezicima, rasama, karakterima, a roman je klasik u tom zanru koji je davno prestao da bude "decji"
 ni u sali... covek je stvorio citav fantasticni svet, sa istorijom, kompleksnim jezicima, rasama, karakterima, a roman je klasik u tom zanru koji je davno prestao da bude "decji" meni je selindzer "klasik" a porodicu glas da niste takli, freni i zui miSim... uopste ne mislim da su problemi o kojima selindzer pise iskljucivo vezani za adolescente (
 meni je selindzer "klasik" a porodicu glas da niste takli, freni i zui miSim... uopste ne mislim da su problemi o kojima selindzer pise iskljucivo vezani za adolescente ( neke silne ubice su uhvacene sa primercima lovca u zitu, a u tom periodu je bio itakako kontraverzan) ljudi kad predju neke godine ucaure se u neke kalupe iz kojih posmatraju svet, a zatvore odredjena polja trajno za analizu misleci da su nasli sve odgovore...
neke silne ubice su uhvacene sa primercima lovca u zitu, a u tom periodu je bio itakako kontraverzan) ljudi kad predju neke godine ucaure se u neke kalupe iz kojih posmatraju svet, a zatvore odredjena polja trajno za analizu misleci da su nasli sve odgovore...

Na filmu nekako i 'ajde, ali kad sam krenula da čitam Hobita, dok je nabrojao sve učesnike...
 Na filmu nekako i 'ajde, ali kad sam krenula da čitam Hobita, dok je nabrojao sve učesnike... Do Gospodara prstenova nisam stigla, a filmovi prvi i drugi deo su mi bili zanimljivi donekle, a posle kao da ponavlja... Ali ukusi su različiti, a i možda ga zavolim u nekom životnom periodu
 Do Gospodara prstenova nisam stigla, a filmovi prvi i drugi deo su mi bili zanimljivi donekle, a posle kao da ponavlja... Ali ukusi su različiti, a i možda ga zavolim u nekom životnom periodu

.
.

e ja sam u par navrata procitala neke tako knjige koje bi trebalo da su po kritikama ne znam koliko dobre, vole ih citaoci,vole ih kriticari itd...a kad sam procitala,bila sam u fazonu koji moj mi je trebalo u zivotu da izgubim ovih par dana citajuci OVOlovac u zitu
nisam ocekivala to,kad sam procitala da se cesto u anketama ta knjiga smatra za najbolju ikad objavljenu u americi rekoh nesto wow,sto ce mi otkriti svet
kad ono prc
mislim,nije lose,ima zanimljivih momenata ispricanih obicnim jezikom
ali kad ocekujes najbolju knjigu jednog kontinenta pa makar to bila i amerika,onda se razocaras
npr ja sad mislim se,pa poznajem onako solidno muskarce
poznajem i zene
ali kad sam bila mladja poznavala sam samo devojcice/devojke
a danas se ne secam kako su se ponasali decaci da bih mogla s ovim iskustvom da ih analiziram i donesem zakljucak
na razlicite nacine,razni pisci a selindzer je jedan od njih su mi pomogli da shvatim i te decake
nekad su stvarno kul,a nekad foliraju do beskraja i nazad
i jos 150 puta tako
nije to jedino sto sam izvukla al eto
trenutno citam drste se dobro "moj deda louis vuitton" i sve se mislim crna linda pa kad ces ti poceti da pises romane,to uvek pomislim kad citam odredjene pisce
 knjiga me ostavi potpuno praznom,ravnom,ko da sam prelistala casopis a ne knjigu
 knjiga me ostavi potpuno praznom,ravnom,ko da sam prelistala casopis a ne knjigu  zapravo toliko su bile glupe k njige,da im se sad ne secam ni naziva. sad uzimam knjige po preporuci izvesnih ljudi sa kojima mi se podudara ukus,po zarnovima koje volim, i kad odem u knjizaru gledam naslove dohvatim se nekih knjiga pa onda prelistavam,procitam tu i tamo koju stranu,pa odem kuci nadjem na internetu ako ima kritika,prepricanih delova i sta god i onda tako uzimam....a da se vodim NAJknjigama po ne znam kome vise,ni u ludilu.
 zapravo toliko su bile glupe k njige,da im se sad ne secam ni naziva. sad uzimam knjige po preporuci izvesnih ljudi sa kojima mi se podudara ukus,po zarnovima koje volim, i kad odem u knjizaru gledam naslove dohvatim se nekih knjiga pa onda prelistavam,procitam tu i tamo koju stranu,pa odem kuci nadjem na internetu ako ima kritika,prepricanih delova i sta god i onda tako uzimam....a da se vodim NAJknjigama po ne znam kome vise,ni u ludilu. a rekose mi da je u odnosu na gospodara prstenova, valjda simalirion teski smor i da ako mi se nije svideo gospodar da to ne uzimam u sake
 a rekose mi da je u odnosu na gospodara prstenova, valjda simalirion teski smor i da ako mi se nije svideo gospodar da to ne uzimam u sake 
e meni to ostalo kuci i nisam stigla da ga procitam,kad dodjem na leto,planiram time da se zabavljamInace...trenutno citam "Stubovi zemlje" od Kena Foleta.
Preporucujem, za one koji vole istorijski tip romana
 ))
))inace ni ja ne volim tolkina,tj njegov nacin pisanja. volim temu,i ekranizacija filma mi se svidja,ali recimo procitala sam dve knjige, i od smora nisam ni presla na trecu jer me ugusio rodoslovima hobita, opisivanjem jednog yebenog brda ili reke na sto strana, zapravo u nekoliko navrata sam zaspala citajuci knjigu. covek po mom misljenju jednostavno ima talenat da ubije magicni momenat opisujuci do besvesti gluposti tipa cvrkut ptica, sumu il hobitovsku porodicu od sada pa unazad u beskraj. i ondasam digla ruke i drzala se samo filmovaa rekose mi da je u odnosu na gospodara prstenova, valjda simalirion teski smor i da ako mi se nije svideo gospodar da to ne uzimam u sake

dalje od obavezne skolske literature doticnih pisaca nisam citala nit imam nameru da to uradim u buducnosti.
 dalje od obavezne skolske literature doticnih pisaca nisam citala nit imam nameru da to uradim u buducnosti.