Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kapora sam čitala kao devojka, sada ga čita moj sin. Njegove Ljubavne priče ne ispušta. Zbog nemilog događaja razmišljam da pročitam Ispovesti, njegov autobiografski roman, koji sam inače nedavno kupila sinu. Baš me kopka.
Kupi mu Folirante - otkinuce na njih. To je pravo štivo za tinejdžere. :)

Inače, meni su Momini Foliranti i danas zanimljiviji od Selindžerovog Lovca u žitu,
Murakamijeve Norveške šume ili Gorderove Devojke s pomorandžicama, ali svakako
treba iščitati i te simpatične romančiće, slične tematske sadržine - odrastanje, strah
koji ono donosi i ljubavni jadi svih nas mladih Vertera. Tačnije, svih nas, koji jesmo ili smo bili BAŠ (čelik) mladi. :lol:

Dopao mi se i Provincijalac. Valjda zato što sam se pronašao u njemu. : ))

Kupi mu Folirante - otkinuce na njih. To je pravo štivo za tinejdžere. :)

Inače, meni su Momini Foliranti i danas zanimljiviji od Selindžerovog Lovca u žitu,
Murakamijeve Norveške šume ili Gorderove Devojke s pomorandžicama, ali svakako
treba iščitati i te simpatične romančiće, slične tematske sadržine - odrastanje, strah
koji ono donosi i ljubavni jadi svih nas mladih Vertera. Tačnije, svih nas, koji jesmo ili smo bili BAŠ (čelik) mladi. :lol:

Dopao mi se i Provincijalac. Valjda zato što sam se pronašao u njemu. : ))

Citala sam Beleske jedne Ane i Hej nisam ti to pricala...dobila na poklon Sanju...razocarala me Ivana pa sam digla ruke od Kapora...ok je..ali samo ok...za plazu kada si mlad...

Lovac u zitu je odlican roman...uz duzno postovanje ali se ne da uporediti sa Kaporom, roman je cista antologija...

Murakamijeve Norveske sume ko procita srecan je ako ne dobije suicidne misli...meni je taj roman bio veoma patetican...nisam sklona piscu ni najmanje...

Gordera smatram genijem...vidim da je ovde dosta osporavan, valjda sam ja klinknula sa njim i procitala sve njegove knjige...samo veliki pisci mogu da pisu na onako jednostavan deciji nacin, to se najvise da primetiti u Misteriji pasijansa...nesto slicno Pikasu...najteze je crtati kao dete...isto tako je najteze pisati poput deteta...istinski knjizevni dragulj za moj ukus...

...Verterova Sarlota:zper:...sve ostale su samo zene...:mrgreen:...eh mukica mladog Vertera:manikir:

Zasto Zvezdanka?

Ne znam...kazem stil mij e nakko tezak..suvoparan...nije mi lagodna za citanje...ne zbog sadrzaja, vec zbog samog stila....imala sam utisak da se radnje nizu jedna za drugom, bez ikakvog uticaja od strane likova..ili bez ikakvog uticaja na likove..tako nesto...stvarno ne umem da analiziram stil...

U svakom slucaju knjiga nije za bacanje...moj utisak je takav..prosto mi se nesto ne dopada...

Ja sam čitala od nje (Barbare Kingsolver) Bujno leto, i dopalo mi se. Jako je poučna knjiga, za one koji imaju selo, posebno. Stil nije težak. Žena je biolog po struci. Kažu da je Biblija otrovne masline još bolja. Imam je u planu, hvala što ste me podsetili.

Glupo je da knjige delimo na muške i ženske, ali neke knjige stvarno mogu čitati ili jedni ili drugi.
Po mom mišljenju svaka knjiga je dobra, ali strašno izbegavam i ne mogu da podnesem kad vidim da žena čita one silne priričnike od knjiga.. Tipa kako sacuvati brak, kako zadovoljiti muškarca, 100 nacina za ovo i 1000 za ono.. To mi je sve besmisleno, jako, jer ako nekog to zanima treba da iščitava neke psihološke knjige..
Trenutno čitam ''Dekamerona'' (Bokačo)
Svidjaju mi se Euripid, Šekspir.
Planiram da čitam Bukovskog.. Uskoro.. Kad nadjem vremena..

I muškarcima i ženama mogu preporučiti Dostojevskog i Mešu Selimovića, kao i I.Andrića. Pisci za sva vremena.

Glupo je da knjige delimo na muške i ženske, ali neke knjige stvarno mogu čitati ili jedni ili drugi.
Po mom mišljenju svaka knjiga je dobra, ali strašno izbegavam i ne mogu da podnesem kad vidim da žena čita one silne priričnike od knjiga.. Tipa kako sacuvati brak, kako zadovoljiti muškarca, 100 nacina za ovo i 1000 za ono.. To mi je sve besmisleno, jako, jer ako nekog to zanima treba da iščitava neke psihološke knjige..
Trenutno čitam ''Dekamerona'' (Bokačo)
Svidjaju mi se Euripid, Šekspir.
Planiram da čitam Bukovskog.. Uskoro.. Kad nadjem vremena..

I muškarcima i ženama mogu preporučiti Dostojevskog i Mešu Selimovića, kao i I.Andrića. [/B]Pisci za sva vremena.

Sad si otkrila Ameriku! To su valjda muškarci i žene otkrili još u srednjioj školi. Oni koji to još uvek ne znaju su deca.

Citala sam Beleske jedne Ane i Hej nisam ti to pricala...dobila na poklon Sanju...razocarala me Ivana pa sam digla ruke od Kapora...ok je..ali samo ok...za plazu kada si mlad...

Lovac u zitu je odlican roman...uz duzno postovanje ali se ne da uporediti sa Kaporom, roman je cista antologija...

Murakamijeve Norveske sume ko procita srecan je ako ne dobije suicidne misli...meni je taj roman bio veoma patetican...nisam sklona piscu ni najmanje...

Gordera smatram genijem...vidim da je ovde dosta osporavan, valjda sam ja klinknula sa njim i procitala sve njegove knjige...samo veliki pisci mogu da pisu na onako jednostavan deciji nacin, to se najvise da primetiti u Misteriji pasijansa...nesto slicno Pikasu...najteze je crtati kao dete...isto tako je najteze pisati poput deteta...istinski knjizevni dragulj za moj ukus...

...Verterova Sarlota:zper:...sve ostale su samo zene...:mrgreen:...eh mukica mladog Vertera:manikir:
- Misterija pasijansa (svršetak): "Ko smo mi, odakle dolazimo?" :cool:
- Devojka sa pomorandž(ic)ama (svršetak): "Ili da pozajmim reči mudrosti od svog oca: Život je ogromna lutrija u kojoj su vidljivi samo zaobilazni lozovi.
Ti si, čitaoče, jedan takav loz. Lucky you!" :hahaha:
- Lovac u žitu (svršetak): "Nemojte nikad nikome ništa da ispričate.
Ako to uradite, odmah će početi da vam nedostaju, svi oni." :rotf:

Tata i sinčić, pisma, mama i sinčić, pisma, tata i kćerka, pisma, mama-umrli tata-sinčić, pisma, tata, odbegla mama i sinčić koji je traži, njegovi ljubavni i jadi odrastanja...

Dok čitam (tvog genijalnog) Gordera, imam utisak da korespondiram sa njegovim junacima putem prvobitnog telegrama: "Brate, kosmos je nedokučiv - STOP- brate, stari Grci su bili ninje, samo smo ih mi naivno skapirali - STOP - mama, jesi li sigurna da je samo tata umro, a šta je sa tvojim neverstvom? - STOP -... :mrgreen:

Lahorasta, ljubavi :heart:, morali bismo o "ovome", tačnije o načinu na koji Gorder i Selindžer (tvoji "genijalci", još u fazi stvaranja) kupuju svoje (buduće) čitaoce, da popričamo live, iliti u 4 oka. Pomenućemo i Murakamija, tek da ti razvejem strah od tog "Norvežanina". :cool:

P.S. Poruka za LudoPile: Ludačo, pročitao Kolibu - STOP - nije oduševila, ali je sasvim gotivna, pročitaj obavezno - STOP -
P.P.S. "Jedno od nas dvoje mora da otpliva do čamca." :mrgreen:

Aman! Ne kažem ja, ni jednog momenta nisam rekao, da su oni GENERALNO loši pisci,
ali sam spreman da njihove, imenovane romane proglasim šundom. I šta je tu loše?

P.S. Šiki, zavoli me još više, fenomenalno pišem! :)

A sto se tice Devojke sa Pomorandzama....nista nije jaca od Beleznice koju bi pripisala lakoj knjizevnosti, beletristici. Bila sam potpuno iznenadjena kad sam shvatila da je Sofijin svet i Devojku napisao isti autor. I svaka njegova nova knjiga me iznova iznenadi - razlicitoscu.

Priznaj da si u jednom momentu počela da sliniš, nad Devojkom sa pomorandžicama? :)

Ah, kako je taj romančić nabijen stamenim, tužnim emocijama!
Sve mame, udovice i raspuštenice, pride, (i sva deca) mogu da ih osete! :cool:

Jok .
Citala sam je na moru , da si bolje obratio paznju video bi i knjigu osim "guze" na peskircetu bila je u istom kadru. Procitala konstatovala da je lepa i emotivna zatvorila i bucnula se u bazence pa posle toga osladila lubenicama.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back