Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znači, da kombinujem? Rugalica, poglavlje, oleander, poglavlje, Marina, poglavlje... Safona nisam čitala a svi ga hvale, zato i kupih Marinu. Računam, ove prethodne svi imaju, daće mi neko.

Al mozda bi bilo pametnije citati ih redom.
Ja sam tog nekog predubedjenja.
Senka vetra
Igra andjela
Pa Marina.

Pojma nemam sto al tako nesto mislim da bi trebalo iako nisu vezane sadrzajem.

Kad se setim koliko sam čitala Momu Kapora, tako, krajem osnovne škole... Baš sam volela njegove knjige, a posle više nikad ništa nisam čitala... Svejedno ga se setim i dan danas, kada blejim po gradu - on mi je otvorio oči za neke jednostavne a lepe gradske trenutke ... RIP

Citala sam Kapora krajem osnovne i tad mi je to bilo super.
Onda sam negde devedesetih procitala Hroniku izgubljenog grada i bilo mi nesto :confused:
Ne volim bas puno Kapora , mislim da je novinarski odradio svoj posao ....da je izvukao svoj knjizevni maximum al opet postujem to sta je postigao.

I naravno zao mi je sto je covek umro.
Zao mi je svakoga ko ode ...

Ma sve to stoji i svaka mu cast sto je na to uzeo i publiku i pare.
Sto se ja nisam toga setila ??
Sto ja ne mlatim tiraze na instant i vec poznate gradske fore.

Postoji teorija da je Kapor veceri provodio na savi slusajuci svoje prijatelje a ujutru to pretvarao u tekstove od kojih je kasnije stvarao knjige.

Majstorski....lako i domisljato .

Ma sve to stoji i svaka mu cast sto je na to uzeo i publiku i pare.
Sto se ja nisam toga setila ??
Sto ja ne mlatim tiraze na instant i vec poznate gradske fore.

Postoji teorija da je Kapor veceri provodio na savi slusajuci svoje prijatelje a ujutru to pretvarao u tekstove od kojih je kasnije stvarao knjige.

Majstorski....lako i domisljato .

Mirja ti pretofi forumske price u knjige i eto ti!

Odkle inace nastaju knjige? Iz\z nekog dozivljaja valjda...licnog, tudjeg, itd...

To nije teorija, to je činjenica. I dobro je što je tako - koliko bi se dobrih fora izgubilo da nije 'sakupljača'... Da li se sećate 'Profesionalca' - kad tajna služba 'spašava' srpsku književnost od pisaca - pijanaca :lol:

Mirka, ja sa Zamkom stojim tu negde oko 70. strane i uopšte nemam volje da je čitam. Samo uprošćena filozofska rasprava o postanku sveta:neutral:

Radda, ne znam za Marinu, ali Senka vetra mi je bila odlična, ima tu neku mračnu atmosferu i vuče te da je čitaš dok ne razrešiš misteriju.

Kapor:( RIP

Rekla sam ti da je teška.

Danas sam kupila Odluku -Nikolas Sparks. U Laguni knjiga nedelje. Prošle nedelje Beli oleander. Nedavno sam kupila i Ubiti pticu rugalicu. Pa ja ne znam šta pre da čitam. Pa Istoriju sveta u 10 1/2 poglavlja, pa Marinu. Dajte, žene, posavetujte me kojim redom da ih čitam. Poludeću od želje.

prvo ubiti pticu- ali bez razmisljanja, ako nista drugo najstarije je izdanje :D valjda

pa onda istoriju sveta

a ostalo nisam citala ;)

@ za kapora, prvo sam pomislila bas mi je zao, a onda sad ce mu skociti cene slika :neutral: trgovci su u kom bese krugu pakla :lol:?

inace mirka gresis za kapora, mozda se jeste izlizalo njegovo pisanje sa vremenom-nisam ga citala od kraja osnovne/pocetka gimnazije, ali to sto on pise sa lakocom, ne znaci da bas svako moze tako, i nisu jeftine fore, nostalgicne da, sada vec retro, novinarski stil, ali njegov, nisam citala nikog sem njega ko je sa takvom lakocom uspeo da pise na bas taj "kaporovski" nacin... mainstream ali fin cika...

Kapora sam čitala kao devojka, sada ga čita moj sin. Njegove Ljubavne priče ne ispušta. Zbog nemilog događaja razmišljam da pročitam Ispovesti, njegov autobiografski roman, koji sam inače nedavno kupila sinu. Baš me kopka.

...proč'tala sledeće
Vrtovi Kjota, drugi put, već ste pisli o njoj...dosta dobra
Tri žene od Mardž Prust izd.okean,opet drugi put, odlična...tri generacije, tri jake žene, savremana...baš za preporuku
Sneg pada na kedrove od Dejvid Guterson, Laguna, i ovu drugi put...prava kanadska, priča o ljudima na malom ostrvu, dobra
...na brzinu sam uletjela u biblioteku i tako na brzinu uzela knjige koje sam prve vidjela na izlogu...zato je to čitano po drugi put
Londonska polja od Martina Ejmsa, izd Laguna....jes' da knjiga ima 5oo strana, ali to nije razlog što sam se mučila sa njom 1o dana..."kao i sva njegova djela treperi zlokobnim i rušilačkim energetskim poljima" lik Kita Talenta, za koga je Del boy mala maca, me oduševio...

Sneg pada na kedrove od Dejvid Guterson, Laguna, i ovu drugi put...prava kanadska, priča o ljudima na malom ostrvu, dobra
...na brzinu sam uletjela u biblioteku i tako na brzinu uzela knjige koje sam prve vidjela na

Ovo je jedna od retkih knjiga od koje sam odustala. Da li mi je početak bio dosadan, ili šta već, ali sam je batalila posle 5 strana. :confused:

Počela sam juče Teško je naći dobrog čoveka, pa ću vam reći ustiske

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back