Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
a sto Bogohuljenje, ako ima neku svoju viziju?
istrazivanje, pronalazenje, niko nikoga ne tera da kupi knjigu ili da je prihvati.
zasto se kruto drzati necega? sto vise predstava, vise mogucnosti za potvrdu sopstvenih stavova, ako je to tema?

a sto Bogohuljenje, ako ima neku svoju viziju?
istrazivanje, pronalazenje, niko nikoga ne tera da kupi knjigu ili da je prihvati.
zasto se kruto drzati necega? sto vise predstava, vise mogucnosti za potvrdu sopstvenih stavova, ako je to tema?

zato sto mi je muka od te price o bogu,posebno kad je na prodaju
mada mi je muka i od besplatne
mislim da se dobar deo ljudi istripovao jer imaju iluziju da im je na dohvat ruke nesto velicanstveno,a samo im je prodata sarena laza u odgovarajucoj ambalazi
eto to je moja predstava:mrgreen:

Ja kupila danas u Laguni sledeće tri knjige:

Poništena,
Tajanstvena ptica,
Narodna deklaracija ljubavi.

Poslednje dve mi je preporučila prodavačica koja je završila književnost i čije mišljenje uvažavam. I sve to za 498 dinara.

zar vam nije interesantan pristup Bogu i njegovo fizicko predstavljanje u Kolibi? Bog je prvo zena, majka i domacica da bi bio pristupacan za prihvatanje, jer je glavni lik imao poverenje i ljubav prema majci. u momentu kada je oprostio ocu za to kakav je bio i kada mu je otac oprostio ubistvo, Bog postaje muskarac. Interesantan pristup. Kao i to da je Bog crnkinja, Isus belac, Sveti Duh zut. Povezane dakle sve rase. Nista nije ostavljeno za zameriti.

alanis moriset kao bog u dogmi u kombinaciji sa oracle u matrixu :lol: nekako mi je previse tendenciozno i namesteno i sve je nekako ocigledno, lici vise na propagandu nego na knjizevnost. kao i u vizuelnoj umetnosti kad na racun da rad bude transparentan, tj citljiva ideja svima, kada je umetniku bitno da prenese poruku 100% ocuvanu, skoro uvek se to dobija na ustrb "umetnosti"

nije problem ni u toj poruci, u ideji koju pisac propagira, nego nacinu. sve vreme sam imala utisak lose lutkarske predstave u kojoj vidis da jedan covek nevesto pomera sve lutke i nateze kockice u prici da se savrseno poklope... nasla sam svasta nesto zanimljivo u knjizi, delice, ideje, ali kao roman, prica-ocena je losa

podseca na hriscanski rok koji peva o spasenju itd, najcesce los spoj... ima verovatno i tu kvaliteta, ali nekako mi pretenciozno diodje sve to

Poslednja izmena:
Trenutno citam , po ko zna koji put, Prohujalo sa vihorom.

To je knjiga koju sam, moram priznati, pozajmila bez pitanja iz jedne biblioteke.
Nisam mogla da odolim :rumenka:

Specijalno izdanje, iz 1946.g. u jednom tomu, stampano na onom kvalitetnom ultra tankom papiru.........knjiga izgleda kao da ima 300 a ne preko 1000 strana.

Obozavam je i ljubomorno cuvam :zaljubljena:

Trenutno citam , po ko zna koji put, Prohujalo sa vihorom.

To je knjiga koju sam, moram priznati, pozajmila bez pitanja iz jedne biblioteke.
Nisam mogla da odolim :rumenka:

Specijalno izdanje, iz 1946.g. u jednom tomu, stampano na onom kvalitetnom ultra tankom papiru.........knjiga izgleda kao da ima 300 a ne preko 1000 strana.

Obozavam je i ljubomorno cuvam :zaljubljena:

Sram te bilo.:D

verovatno ste spominjale, ali evo da ponovim..
hiljadu cudesnih sunaca...avganistan, gradjanski rat, mudzahedini, talibani, teroristi, i u svemu tome dve zene koje se bore za zivot..
moram da kazem da me uvek dotaknu porice o zeni sa detetom kao najbespomocnijem bicu na planeti..
zalimo se kako nam je tesko, a tu, na nekoliko kilometara od nas i dalje zive zene kojima su uskracene osnovne ljudske slobode, i cijim zivotom i smrcu gospodare muskarci..
priznajem da me sokira ta spoznaja, koliko god racionalano to znam..ipak i ne znam, ne mislim o tome
dobra knjiga. mene je dotakla.
to je sve sto trazim od knjige-da me izmesti sa tacke na kojoj sam, u neku visu, sa koje se pruza bolji vidik.:)

alanis moriset kao bog u dogmi u kombinaciji sa oracle u matrixu :lol: nekako mi je previse tendenciozno i namesteno i sve je nekako ocigledno, lici vise na propagandu nego na knjizevnost. kao i u vizuelnoj umetnosti kad na racun da rad bude transparentan, tj citljiva ideja svima, kada je umetniku bitno da prenese poruku 100% ocuvanu, skoro uvek se to dobija na ustrb "umetnosti"

nije problem ni u toj poruci, u ideji koju pisac propagira, nego nacinu. sve vreme sam imala utisak lose lutkarske predstave u kojoj vidis da jedan covek nevesto pomera sve lutke i nateze kockice u prici da se savrseno poklope... nasla sam svasta nesto zanimljivo u knjizi, delice, ideje, ali kao roman, prica-ocena je losa

podseca na hriscanski rok koji peva o spasenju itd, najcesce los spoj... ima verovatno i tu kvaliteta, ali nekako mi pretenciozno diodje sve to

mda. meni se definitivno dopao nedogmatski pristup Bogu.religiozno poimanje uloge zene ne prihvatam. Mene je privuklo sa te strane. ljubav nosilac cele price, a to jeste osnova vere. i sl
Definitivno kraj mi se ne svidja. uopste te halucionogene i pevajuce verzije milosrdja, ljubavi, transa ...sta god. naravno sve stvar licnog dozivljaja.
generalno preporucujem je.
uostalom i djurovic - habjanovic je sjajan pisac, ali svaku knjigu upropasti na kraju, padajuci u ego trip i samoobozavanje. so....

Ja svratila ipak danas u lagunu , karticu da uzmem jer sam moju dala drugarici , samo pstttt nemoj da me neka odala , i onda uzela jos tri knjige.

A koje napisacu kad me ne bude mrzelo da predjem 25 koraka do dnevne sobe :cool:

Plus one tri sto sam juce narucila, njih cekam postom jer u knjizari je izbor nikakav.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back