Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znam, ali u pravu si.

Ne znam sta sad da citam, tj moram uskoro da vratim neke silne knjige u biblioteku, a kupila sam neke bas interesantne :( te moraju da cekaju na red. I uvek tako, nikako da iscitam sve knjige koje kupim.

Geopoetika(Kuća za čitanje) mi nudi mejlom popust od 35% povodom Dana zaljubljenih na sledećih pet naslova:

Penelopijada-Margaret Atvud
Osvajanje-I. Maja Marej
Istorija sveta u 10 i po poglavlja-Barns
Sećanja-Aleida Marć
Intimna istorija poljupca

Akcija traje do 14.2.

Ja kupujem Penelopijadu i Istoriju sveta.

sad brrrrzo na temu o zalihama da se upišeš: )

ni ja nisam prijavila zalihu knjiga, ne smem jos i to, uapsice me...

Ajde malo konkretnije o Barnsu nisam nista citala....
I ja dobila tu ponudu , sad ne znam dal da kupim ....

od barnsa mozes svasta da ocekujes, malo je opor, cinican, retko su mu likovi srecni, ispunjeni (ima li uopste takvih likova kod njega?) i inspirativni na taj nacin, ima dozu mizantropije u sebi... u stvari je samo jako realan. posto znam da te religija i filozofija bas nesto ne interesuju, mislim da ti se istorija sveta nece svideti. mracna knjiga, sjajnog humora, duhovita i bogohulna interpretacija nojeve barke, kanibalizam-splav meduza, dosta o umetnosti, ludilu i tako, knjiga po mojoj meri :) ali sam je bas davno citala, mozda pre 10 godina...

sta mi se jos od barnsa svidelo: troje, ljubav itd, pre nego sto me je srela, a smorio me je floberov papagaj...

nego vidim da je rasprodata u geopoetici, pa ako neko ima pozajmite, jer je knjig bas dobra, teska, na trenutke crna bas crrrna, ali odlicna: Aprilska vestica, svedske autorke Majgul Akselson
http://www.geopoetika.com/book.php?id=329

meni se julijan dopao, ali istoriju sveta nisam mogla da procitam do kraja. sto ne volim da radim, ali smorio me opako. do duse to bilo pre par godina. mozda bih sada bila super kul sa tim.

Jel' čitala neka "Rakovu obratnicu" Henrija Milera? Ja počela i ostavila posle par strana.:confused:

Da, kupio mi tata kada sam imala 16 godina. Čitala sam je svakodnevno do kraja srednje škole :) Volim Henrija Milera, i meni je ta knjiga bila izuzetno zabavna... Sada bi mi možda neki delovi malo išli na živce, ali svejedno - volim. To je u stvari jedna od knjiga koja mi je formirala pogled na svet, verovatno :cistinaocare: Mislim da nema veze sa godinama, nego se ili nađeš ili ne nađeš u tome... Čitaj Kliši, to će ti možda biti zabavnije :)

Ženske, hvala na savetima :zag: nadala sam se da ćete mi to reći.

Inače, trenutno pored Rakove obratnice čitam i "Dobra dela Ajele Linde" - obećava, deluje ok i "Srbi kao ljubavnici" - prevremeni rođendanski poklon :lol: - delovala je duhovito na početku, sad malo smara, videću šta će biti do kraja. :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back