Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"Strah od letenja" je trebalo da bude manifest feminizma, ali nije .... Više je knjiga o putevima i načinima emancipacije.
Treba pročitati Erikinu knjigu "Kako spasiti vlastiti život". Još uvek pamtim detalj o "braon flekama" koje ljubavnik junakinje redovno ostavlja na posteljini posle seksa. z:lol:

Sad sam pogledala, moja greška, davno je bilo. Ja sam u stvari čitala "Kako spasiti vlastiti život", ono što sam pisala o mlađem momku i ozbiljnoj ženi. "Strah od letenja" nisam čitala.

Prvi puta sam Strah od letenja čitala sa 17 godina:zstidljivko: zbog erotskih scena sam zaboravila one druge...:zstidljivko:

Elem, kupila sma je pre godinu-dve i pročitala ponovo. Knjiga me je oduševila. z:) Nije mi delovala feministički, već kao priča o sazrevanju jedne žene.
Ostale knjige Erike Jong nisam čitala. ( da li se kaže Jong ili Džong? Negde piše jedno, negde drugo)

Citala sam pri kraju osnovne i Eriku i Susann, i sve mi se pomesalo. Secam se da je bilo tih seksi scena kod obe, a kod Susann nekih manekenki i njihov zivot, ali se detalja ne secam pogotovo kod Erike cak nemam pojma o cemu se uopste govorilo.
~~~
Procitala sam jos dve knjige ove Jennifer Weiner, Best friends forever i Goodbuy nobody, i nisu lose. Ne znam da li je prevodjena kod nas, i opet to meni spada u literaturu koju volim da citam u prevozu i koji ne kupujem (vec uzmem iz biblioteke), ali su obe knjige interesantne. Ova druga pocinje pricom o americkoj domacici u predradju Njujorka i njenom navikavanju (tj ne-navikavanju) na datu sredinu, a onda se desava ubistvo kojie ona pokusava da resi i sve postaje pravi krimic - mnogo interesantnije od onog sto sam ocekivala. Prva prica o dve zene koje su bile najbolje drugarice u detinjstvu a onda se razisle (posvadjale) i sta se posle desavalo pa su se ponovo srele itd.

E i jedna bas dobra knjiga, autor je Lynne Sharon Schwartz, priznajem nisam do sad cula za nju a knjigu sam uzela u nekoj kjnizari slucajno, malo sam prelistala i delovalo interesantno a i naslov isto, Melting pot. Znaci price su u pitnju i bas lepe, nisam jos zavrslia, tj ima jos tri price da procitam, ali mi se jako dopadaju.
Najvise volim kad ovako slucajno nesto izbunarim z:)

Poslednja izmena:
Božanstvene tajne- Rebeka Vels
Beli oleander- Dženet Fič

Obe su odlične, s tim što je prva više ženska; druga opisuje odrastanje devojčice u starateljskim porodicama, ali lik njene majke, pesnikinje, je fantastičan. Toplo preporučujem. :) Uz prvu sam plakala više puta, ne znam zašto me toliko potresa, zaista.

Božanstvene tajne- Rebeka Vels
Beli oleander- Dženet Fič

Obe su odlične, s tim što je prva više ženska; druga opisuje odrastanje devojčice u starateljskim porodicama, ali lik njene majke, pesnikinje, je fantastičan. Toplo preporučujem. :) Uz prvu sam plakala više puta, ne znam zašto me toliko potresa, zaista.

Moraću prvu da pročitam. z:)

Beli oleander je super. Oba glavna lika (i majka i ćerka) su fantastično napisana, kao i gomila sporednih. Preporučujem svima. Ne ispušta se iz ruke, lako se čita, iako je priča teška. Kontradiktorno z:)

Da. Stvarno je odlična...

Sećam se jedne knjige od Daglas Kenedija, ne znam kako se zove, ne pamtim, bila je takođe sjajna. Javiću kad se setim. :)
Inače, danas sam uzela Sofijin svet i Kolibu. ;D

nesto od kontraverznog marka vidojkovica :mrgreen:

ovo vezbam da budem otrovna :P

hm znajuci kakva si azdaja sad ne smem ni da pogledam koji je taj :zplez:

Da da, ako nisi čitala Vidojkovića, obavezno naruči :lol: da ne poveruješ kako je zabavno, a u svim knjigama isto - tip duva, vozi kola i pr.ca (da prostiš!) se sa raznim devojčicama...

I naruči od mame "Misija London" Aleka Popova - to je mnogo smešna knjiga, tip je car!

I da budem malo i ozbiljna: naruči Isidoru Sekulić (Kronika palanačkog groblja), ako nisi čitala.

I ne zaboravi mnogo Dilana Doga - sve one A4 tvrde poveze :)

Zaboravila sam da prijavim da citam Kingselu ovih dana .
Duhovita je svidja mi se.
Ima vrcavih komentara bas mi prija na ovo zimsko sivilo.
Mislila sam da citam nesto teze , al dok ne grane sunasce ....ostajem na trivijama .
Ulepsaju mi dan.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back