Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uf, ja obozavam te arapske, japanske, kineske.... gutam po knjigu dnevno :)))
Jel ima neko nesto da mi preporuci? (samo nek je radnja negde u Saudijskoj Arabiji, il tako nesto :) )

Tragom mrtve princeze (kao sto ti je vec preporucila vazdusasta) i nastavak Badalpurski vrt - Kenize Murad
Kuca u Kairu - Samija Serageldin
Sultanov harem - Kolin Falkoner

Tragom mrtve princeze (kao sto ti je vec preporucila vazdusasta) i nastavak Badalpurski vrt - Kenize Murad
Kuca u Kairu - Samija Serageldin
Sultanov harem - Kolin Falkoner

...slazem se sa svim preporukama...ja nisam citala drugi deo ali prvi mi se dopao, prvo pise o padu sultanata i mladoturskoj revoluciji ( kada pominje Mustafu Kemala misli na Ataturka) pa o Bejrutu, nakon toga o Indiji pa o Parizu...lepo se prosetas kroz istoriju a prica je pitka, lagana

preporuka...Anđelin pepeo...od nekog irca, zaboravila sam kako se zove...neobično napisana priča o njegovom djetinjstvu u Irskoj...plakala sam i smijala se istovremeno...dva puta sam kupila knjigu i oba puta je otišla nekome...kupiću je opet...moram...i ne dam je nikome...

idem danas u FNAC da kupim neku knjizicu,sad se vise ne secam sta sam sve htela ali dekameron nikako da nadjem
nervira me sto je knjizara puna savremenih pisaca a klasike tesko mogu da nadjem isto kao i strance,ovde se citaju samo francuzi :roll: jedan kolega(onaj sto ocu da ga spijuniram) pitao koleginicu ko je lolita,je l to ona iz pesme od alizee

Poslednja izmena:
idem danas u FNAC da kupim neku knjizicu,sad se vise ne secam sta sam sve htela ali dekameron nikako da nadjem
nervira me sto je knjizara puna savremenih pisaca a klasike tesko mogu da nadjem isto kao i strance,ovde se citaju samo francuzi :roll: jedan kolega(onaj sto ocu da ga spijuniram) pitao koleginicu ko je lolita,je l to ona iz pesme od alizee

takve knjizare ne podnosim :evil:
sta bi im falilo da imaju samo jednu policu sa klasicima u jeftinom, mekom izdanju?

pa samo jednu i imaju,ali to nije dovoljno ni da se smeste samo rusi npr
npr ako u knjizari ima 30 metres lineaires (kako se kaze ono nije jedna polica nego jedan spust polica
od toga ima jedan spust klasika,2-3 moderne psihologije,2-3 umetsnost zivljenja(kujna,uradi sam,kucna medecina),jedan recnici ,karte i kako se snaci u inostranstvu,i otprilike je ostalo savremena knjizevnos' od toga jedna ili dva anfas(znaci stane 10 naslova na ceo spust) najbolje prodavanih tog meseca (i to bude den braun i sofi kinsela of kors)
eto tako
pa ti linda kopaj
a ne volim antikvarnice/knjizare,postala sam preterana higijenicarka :sad2:
nego,skroz cu da pokvarim sosptveni recnik zaje8abavjuci se ovde s vama (cf bold)

da, to sa jezikom: potrebna nam je lepljiva tema PRAVOPIS I GRAMATIKA, pa cim primetimo da neko gresi u pisanju ili koristi pogresnu rec itd. da ga opomenemo :lol: ja isto gresim, ali primecujem samo tudje greske :mrgreen: a bilo bi mi drago da me opomenete...

niko posebno - ali sam primetila u 10 postova raznih ljudi... i sama sam sebi smesna sto se nerviram, jer i ja grozno pisem, ali sam ipak stavila da ne pocnem sad da usvajam i tudje greske, dosta su mi moje ...

da, to sa jezikom: potrebna nam je lepljiva tema PRAVOPIS I GRAMATIKA, pa cim primetimo da neko gresi u pisanju ili koristi pogresnu rec itd. da ga opomenemo :lol: ja isto gresim, ali primecujem samo tudje greske :mrgreen: a bilo bi mi drago da me opomenete...

ja BIH :D da se postavi takva tema, pravopis mi je kao da nikada u os nisam isla, a kamoli nesto vise... i molim sve dobrovoljce da me barem na pp isprave za najkardinalnije greske :)

:rtfm:

nego,skroz cu da pokvarim sosptveni recnik zaje8abavjuci se ovde s vama (cf bold)

ja BIH :D da se postavi takva tema, pravopis mi je kao da nikada u os nisam isla, a kamoli nesto vise... i molim sve dobrovoljce da me barem na pp isprave za najkardinalnije greske :)

Kvinsi, Kvinsi! :zper:

muvi pa otvori ;) a modovi nek zalepe
ja kupila ljubav u doba kolere,po preporuci gospodje novinarke (pazi i ovde radi cenzura :lol: )i narucila dekameron po preporuci muvalice :D stici ce taman dok procitam marquez-a

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back