Mrs.Bi
Veoma poznat
- Poruka
- 13.373
Ja sam godinama mislila da ce mi se cerka zvati Emilija,i onda kad sam saznala da sam trudna jednoglasno je reseno bice Dunja.![]()
Tako to često bude. Nekako se ili zasitiš imena o kome razmišljaš ili se neko drugo pokaže boljim ili iz nekog drugog razloga.
Završila sam Čaj za tradicionalno gradjene, Aleksandar Mekol Smit, Samizdat B92, 207 str. Slatka knjižica, već sam pisala prve utiske da odgovara mom senzibilitetu. Sve se dogadja lagano, bez žurbe po sistemu "da prvo popijemo čaj, pa ćemo onda da vidimo šta ćemo". Saznala sam malo o običajima i načinu života u Bocvani i da je najvažnije imati goveda

Prva damska detektivska agencija radi na slučaju utvrdjivanja zašto, do nedavno najbolji fudbalski klub u zemlji, sad gubi sve utakmice. Razgovaraju Mma Ramocve i njena pomoćnica Mma Makuci sa fudbalerima, dolaze do nekih zaključaka, ali na kraju pravi uzrok otkriva usvojeni sin vlasnice agencije. Usput uspevaju da se reše nove "glamurozne" radnice u prodavnici nameštaja verenika Mma Makuci i još tako par slučajčića.
Svi su nekako dobri (osim negativaca) i vole se i čine i pomažu jedni drugima i to me malo podsetilo na onaj crtani "Cipelići". Baš tako kako sam gore rekla - slatko. Ništa ozbiljno, komplikovano, prijatno za čitanje, ali ni nešto za preterano oduševljavanje.
Završila ja knjigu, ažurirala moj spisak knjiga koje hoću da tražim i otišla u biblioteku. Kad, ona zatvorena, bibliotekarka na odmoru do 5. juna. E sad ću lepo da u drugu biblioteku i da tražim neke knjige koje u mojoj nemaju. Baš se radujem. Javljam popodne šta sam uzela.