Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tatjana, slažem se za Norvešku šumu.
Imala jeste finih delova, osvrta, ali samoubistvena podloga nije mi se svidela.
Ne jer se plašim, i jer mi je to tabu, nego sam ipak amlo drukčije orijentisana.

Naime, 5 godina sam bila u Centru za prevenciju samoubistva, i sa te stručne strane nekako nisma imala dovoljno informacija koje bi zadovoljile moja pitanja, radoznalost.
Čitalačku strpljivost.

Nije mi legao roman.
Nije deo mog toplog sveta.

Koja knjiga je dobra od Izabele Aljende, sem Kuce duhova i jedne u kojoj se pominje, cini mi se, smrt cerke?

E pa, Tatjana, ovako ti stoji stvar sa Izabelom Aljende. Kuća duhova je treći (i najsamostalniji) deo njene trilogije koju čine još i Kći sreće i Portret u Sepiji.
Ja sam prvo pročitala Kuću duhova i potpuno se oduševila Izabelom. Posle sam ovde u ovoj našoj Biblioteci saznala za trilogiju, pa sam pročitala prva dva dela i ponovo treći. Drugi jeste nastavak prvog, isti likovi, tj. naslednici, ali treći je prilično samostalan. Pominje se samo neki tip iz drugog dela, pa je dalje o njegovoj porodici. Posle sam odgledala i film Kuća duhova sa fenomenalnim Džeremi Ajronsom, Meril Strip, Glen Klouz, Vinonom Rajder i neizostavnim Špancem Antoniom Banderasom.

To o smrti ćerke je Paula i zanimljiva je i lepa jer ona priča o svom i životu svoje porodice, osim činjenice da se ona toga priseća na samrničkoj postelji ćerke. Ima naravno i delova o bolesti. Nije mi bila mučna, samo tužna.
Slična prisećanja su i u romanu Ishod naših dana. Koji mi je bio manje zanimljiv jer sam dosta već pročitala u Pauli i bio mi je nategnut. Posle je neko rekao da imala ugovor da završi u odredjenom roku, a izgleda da inspiracije baš i nije imala. To slobodno preskoči.
Ima onda još i roman Eva Luna... koji sam pročitala i zaboravila, pa je Esterita morala da me ubedjuje da sam čitala.
Nije loš, ali ja sam se izgleda bila predozirala Aljendeovom u tom momentu.
To je to što sam ja čitala (možda još nešto morala bih da pogledam u spisku kod kuće). Znači, neizostavno trilogija.

Neke forumašice su čitale još neka dela, znam sigurno za Lamar i Esteritu, pa će one verovatno dodati još. Mota mi se nešto po glavi, jedna od njih je rekla da čitala nešto što joj je najbolje, ali ja sad ne mogu da se setim.

Poslednja izmena:
Sto se Aljendeove tice, Bi ti je sve lepo i potanko objasnila
smilie_les_069.gif

Ja samo mogu da dodam da sam uzimala iz biblioteke Ines srca moga, ali sam je vratila neprocitanu.
Najpre jer se totalno raspadala, a i zbog toga sto je bas nekako u to vreme i Night nju citala, i zakljucila da je lepa ali da se ipak predozirala Aljendeovom.
Pa rekoh 'ajd da ne preterujuem i ja, jer trilogija mi je bila prelepa.
Meni je ta srednja bila najlepsa. Mada su razlike medju njima neznatne. U pitanju su nijanse.

Ja juče u Ideji merkala one knjige s kafom, pa zaključila da i nisu neke da bih želela da ih imam, a Rada je rekla da je i kafa loša.

Nego, Lamar, si videla da je Tatjana pitala za Izabelu Aljende, šta si ti ono čitala osim onog što sam ja nabrojala, pa si rekla da ti je najbolje. (Ili je to bila Esterita? :rumenko:)

Nisam u Idei već u jednom minimarketu.:) A i na pijaci je bilo u prodavnici, s fiskalnim računom. :lol:
Kafa je lošija od Grand gold vatijante, nema kajmaka ako ne staviš duplo više kafe i td.
I, lamar, da nisi slučajno ostavljala Getsbija, super je.

Nisam u Idei već u jednom minimarketu.:) A i na pijaci je bilo u prodavnici, s fiskalnim računom. :lol:
Kafa je lošija od Grand gold vatijante, nema kajmaka ako ne staviš duplo više kafe i td.
I, lamar, da nisi slučajno ostavljala Getsbija, super je.

Ovi s juga jos uvek stede na kafi....:confused: I da pitam Rado, jer mora da citate i gostima knjige koje idu uz kafu kad im skuvate tu istu kafu (bez kajmaka)?! :hahaha: :zag: Ja ne volim kajmak, evo me na kafu.... :metla: ...a mozda nesto i procitam... :lol:

Lamar, nemoj da ostavljas Getsbija, pokupice ga neka druga! ;)
Nego da znate da se meni film nesto i nije svidjao (davno sam ga gledala, a i knjigu sam odavno citala), ali sam zbog R. Redforda odgledala. :aha:

A dosla sam da vam kazem da sam ja opet u zaglupljujucoj fazi - nikako da stignem do kraja bar jedne knjige....:roll:

Joooj, sto ste se vi lepo iscaskaleeee...
Bas volim kad dodjem a ono puno postova, a svi zanimljivi i simpaticni :zaljubljena:

Necu, necu da ostavljam Getsbija. Videla sam sada da je to neki bogat frajer
smilie_girl_086.gif

Pa posto sam sada (malo je kasno, al ajd) konacno shvatila da je lova najvaznije, ne prepustam ga ja nikome bogami.
Makar ovih par dana dok budemo zajedno, spasa mu nema
smilie_girl_128.gif

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back