Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jeste, to je ta knjiga. Ja sam uvek nekako skeptična prema autorima koji pišu o narodu kojem sami ne pripadaju.

Ovih dana se ne javljam jer čitam ''Pesme snova'' Džordža Martina, a znam da taj žanr vas ovde ne zanima :D

@Nightmare: Meni su Bolenovi bolji od Vestalke z:)

Zanima, zanima! Jeste da nas ima svega nekoliko,a mozda ni toliko...ali zanima...
A drustvance nam je liberalno, pa prihvata da cuje i o onome sto ih bas i ne zanima...

Nego, kao sto se da primetiti, ja stigla sa skijanja...Ponela 4 knjige, a jedva polajedne presla...Kako popodne uhvatim knjigu, tako zaspim...a inace nikad ne spavam popodne...valjda vazduh,akcija, klopa...
Elem, uzela sam Bel kanto - zanimala me je odavno i secam se da je jedino Rada pominjala i da rece da joj se nije nesto dojmila...
Ja sam na pola...Pocetak me je zaintrigirao,i napredovala sam sve u stilu - sta ce da bude, jao sta ce da bude i dodjoh do pola i jos nista ne biva...I ne mogu da se otmem utisku da mi je potpuno nerealna kolektivna opcinjenost tom operskom divom...razumela bih da su se svi oni tu nasli, jer su ljubitelji opere pa hajde jos i nekako...a ovako....skupljeni po politickoj, drustvenoj , socijalnoj i bizis liniji i sad svi padaju u trans za njom...ona samo zamahne kosom, oni svi omadjijani...malo mi je to....ali procitacu do kraja, jer ima nesto ..neka atmosfera koja me tera da je dovrsim ili se jos nadam da ce se nesto desiti...ako ovaj mlaki tempo potraje do kraja....ljubazno cu je ustupiti ujaku - ionako mi je trazio da pokupujem neke romane zenama iz firme za 8. mart - pa bolje to nego karanfili...

I da znate, nisam apstinirala u odsustvu. Ljupko sam svome direktoru dala clansku kartu lagune i zamolila ga kad pazari sebi, uzme i za mene knjigu nedelje...tako da i ja imam Dalilu..
Eto, nisam vas izneverila....
Vidis da ima. A ako vi budete pisale o tom zanru, mozda dobijemo jos drustva.
Jer "drustvance je liberalno" z:)

Kerefeko, nesto si ipak citala, a vazno je da si se dobro provela z:)

Internet mi secka ovako: 2min ima-3min nema-5min ima-1 minut nema... ....
I tako vec 3 dana. Ovaj post saljem vec pola sata :zelenko:

tako...ja sam rekla šta sam imala
I ja bih da kazem nesto ali,
smilie_girl_174.gif

• Podržavam
Reactions: Em.
ja ne znam koji je to žanr
ili možda znam, ali sad zinat ne mogu da se sjetim
molim te, nemoj druga'rcu da držiš u neizvjesnosti
nije valjda naučna fantastika?
biće da jeste, 1oo posto
?

Jeste fikšn z:mrgreen: Ima 3 toma, u prvom je naučna fantastika, u drugom epska, a u trećem je njegov rad u Holivudu i scenarija koja je pisao (između ostalog, za seriju Zona sumraka). Ja sam tek prvu knjigu završila, ali brzo se čita. Zasad su mi se baš baš svidele samo 2 priče, ali ovo su mu ionako rani radovi, posle je napredovao.
Znam da Dana i Kerefeka mogu to da svare. :D

Još uvek nisam ništa kupila sa Lagunine akcije. Znate šta mi bilo smešno - piše Mesec ljubavnih romana, a na akciji je knjiga Plime rata. A ona govori o Peloponeskom ratu.

Juce sredila spisak, danas bila u biblioteci.
Oooo, sta sam sve lepo uzela! :zcool:

Ali Otmenost jeza je na vecnom citanju.
Trazila sam ga u obe biblioteke, i u obe kazu da je knjiga odlicna ali... na citanju je z:hm:

Pre par dana moj sestric (15 godina) koji je procitao 2 (slovima: dve) knjige u zivotu pita: "Kakva je to knjiga Zarka Lausevica"?
Mi u cudu z:shock: a kao nije nam nista :zcool:
Pa mu onda nesto nagovestimo, i pitamo da li bi hteo da cita, pa da je kupimo.
Kaze "mozda bi". Kupicemo je naravno, malo je verovatno da ce je citati, ali barem eto ima nameru.
I eto sta vam je marketing. Cudo.

Hocu da kazem, da kada bi malo vise preko TV-a, stampe, interneta... bacili akcenat na nesto pozitivno: knjige, dobru muziku, rekreativni sport, hobi, pozitivne ljudske primere... a malo manje na: pivo, navijace, razne destruktivne grupe... pa... eto, neko bi poceo da se bavi nekim hobijem, neko bi se bacio na neki sport iz cistog zadovoljstva, a neko bi nesto i procitao.

Eto, kazala sam sta mi je na dusi bilo :zelenko2:

Sve si u pravu Lamar. Kod nas niko ni za šta nije odgovoran. Škola tvrdi da je sve stvar porodice, roditelji naivno očekuju da deca u školi ponešto i nauče, a mediji udruženim snagama prave od ovog naroda duhovne invalide, pod najodvratnijim sloganom "To narod voli". Pa voleo bi i nešto kulturno kad bi mu se nudilo.
Možda su serije po romanima Mirjam (da ostanemo u duhu teme) plitki, ali su pravo osveženje u poplavi krvi (ili su serije o bolnicama ili kriminalističke), golotinje, psovki.... eto i ja sam kazala šta mi je na duši.

Odoh da čitam, da vidim da li će glavni lik (Prohujalo sa ženom) konačno ukapirati da treba da živi ili se vodi silom inercije do kraja knjige.

Zamislite , na kraju knjige stoji...
" I usred noći sam se probudio. Misao me je ostavila bez daha:Jedina osoba na celom svetu koja treba da živi moj život- sam ja "
Našao se čovek , jeeee ! z:lol:
Na običan ali specifičan način pisana knjiga. Obična, jer je pisana običnim rečima bez opisa prostorija ili prirode , bez prideva, šturi opisi likova...a specifična jer od neke obične situacije iz svakodnevnog života (kao kupovina naočara za plivanje) napravi takav događaj kao da je u najmanju ruku najbitniji događaj u knjizi.

Po meni knjiga je "onako". Ima samo 156 strana i ne možeš da se razočaraš.

A sad sa korica : Imajući u vidu da je to njegov prvi roman, otkrivamo da je pred nama zapravo temelj na kojem su postavljene gotovo sve ideje koje će se kasnije pojedinačno razrađivati, a poneke i ponavljati u svakom Luovom delu. Prepoznatljivi lajtmotiv – neostvareni, pasivni muškarac bez velikih životnih ideja, kome se stvari događaju, začet je očigledno već u ovom romanu: bezimeni glavni junak u procepu je između uživanja i ljubavi s jedne strane i napora da se otrgne iz čeličnog stiska, nakon što je pričljiva i preduzimljiva Marijane osvojila prvo njegov životni prostor, a time postepeno i vlast nad njegovim životom.

Ne mogu večeras da čitam ... sledeća je Ines srca moga, Isabel Aljende...
Dobro došla, draga Aljende, ponovo u moje društvo :heart2:

Nema je Rada... z:cry:
Rado, ako ikada vidiš ovu poruku ...htedoh da te priupitam- Imaš li Otmenost ježa ?

Inace procitala sam Zudnju za zivotom,mnogo lepa knjiga,i vi ste je ovde dosta hvalili,znala sam da je dobra.sad planiram Agoniju i Ekstazu :)

Nisam se pohvalila tada, pročitala sam i ja Žudnju za životom ;)

Poslednja izmena:
Sve si u pravu Lamar. Kod nas niko ni za šta nije odgovoran. Škola tvrdi da je sve stvar porodice, roditelji naivno očekuju da deca u školi ponešto i nauče, a mediji udruženim snagama prave od ovog naroda duhovne invalide, pod najodvratnijim sloganom "To narod voli". Pa voleo bi i nešto kulturno kad bi mu se nudilo.
Možda su serije po romanima Mirjam (da ostanemo u duhu teme) plitki, ali su pravo osveženje u poplavi krvi (ili su serije o bolnicama ili kriminalističke), golotinje, psovki.... eto i ja sam kazala šta mi je na duši.
Jao Bi :zag: tacno sam znala da ces se ti javiti za repliku z:mrgreen: (ebiga, skuptinska govornica progovara iz mene z:mrgreen: )
I sve si u pravu Bi. Sve smo to i mi u kuci isto tako pricali. Sve z:(

Ne mogu večeras da čitam ... sledeća je Ines srca moga, Isabel Aljende...
Dobro došla, draga Aljende, ponovo u moje društvo :heart2:

Nema je Rada... z:cry:
Rado, ako ikada vidiš ovu poruku ...htedoh da te priupitam- Imaš li Otmenost ježa ?

Nisam se pohvalila tada, pročitala sam i ja Žudnju za životom ;)
Sto je tuzno ovo boldovano z:(

PS. Uzela danas i Ines srca moga. :zskace:
Od Lua citala Dopler. Nije lose... onako z;)

ja sam od Lua čitala prvo nastavak Doplera, pa onda Doplera
taj nastavak, ne mogu da se sjetim sad kako se zove, mi se mnogo dopao zbog jedne lude babe narkomanke, a i onako mi se dopao i stil i sve
Dopler malo manje, ali isto mi bio ok..specifičan humor, budaletina jedna, taj Dopler
tako da bi mogla još toga Lua
a i sviđa mi se što je iz Norveške z:mrgreen:

ja sam od Lua čitala prvo nastavak Doplera, pa onda Doplera
taj nastavak, ne mogu da se sjetim sad kako se zove, mi se mnogo dopao zbog jedne lude babe narkomanke, a i onako mi se dopao i stil i sve
Dopler malo manje, ali isto mi bio ok..specifičan humor, budaletina jedna, taj Dopler
tako da bi mogla još toga Lua
a i sviđa mi se što je iz Norveške z:mrgreen:
Ono... plav, plave oci, kosa... z:mrgreen:

nema ti ga Rajka
bar ga ovdje nije prijavila
Vid' nje.
Zna, sta je Bi citala a sta ne, sta je Rajka kupila sta nije...
Ima memoriju :zlud: k'o tinejdzerka :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back