Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
e i ja sam to čitala, ne sećam se korica, iako su baš upečatljive i bila je ovako otkačena kao ova.
A čitala sam od istog pisca Zaljubljena do ušiju, nju sam nekako drugačije doživela, kao da je malo ozbiljnija. Mislim, naravno, opet nikakva filozofija...

izgleda sam prochitala sve tri :lol:
samo mi treba sufler da me podseti o chemu se radi :D

izgleda sam prochitala sve tri :lol:
samo mi treba sufler da me podseti o chemu se radi :D

I ja sam pročitala sve tri i sve su mi se svidele, baš su onako za opuštanje (npr kad si u pms-u :D )
Cruella, koliko onima iz Sezama treba da isporuče knjige (pošto si napisala da su brzi) i koliko naplaćuju poštarinu (na sajtu piše da zavisi od broja naručenih knjiga)? I ja hoću da naručim Đavolju kraljicu, kao i Ženu jednog Bordžije i Markesa.

meni se javlja ta knjiga, ali ne mogu da je se setim:think:
usvtari meni se javlja neka plava od iste spisateljice...kako li se zove :dash:

edit:
38v.jpg

edit2: :lol: sad mi je drugarica rekla jedan detalj iz knjige i ja se setih da sam je ipak chitala :zcepanje:
ja sam je čitala u bolnici, i mogu ti reći - prava bolnička knjiga :lol:

Pročitala sam knjigu DRRT.Dobar je kraj, nisam razočarana.Cela knjiga je parodija pa je i kraj u skladu sa tim.
Koje je ubistvo kod nas ikad rasvetljeno , osim posle 50 g. Sve nerešena ubistva, a najbolja rešenja ubistava daju rodbina i komšije na osnovu svojih zaključaka i teorija.

Sad čitam Tajna -Ronda Bern

(Slutim, po početku, da je simpatična plavuša-autorka knjige,pokupila tuđe misli...kako bi objavila Tajnu...i ode njoj slava)

I ja sam pročitala sve tri i sve su mi se svidele, baš su onako za opuštanje (npr kad si u pms-u :D )
Cruella, koliko onima iz Sezama treba da isporuče knjige (pošto si napisala da su brzi) i koliko naplaćuju poštarinu (na sajtu piše da zavisi od broja naručenih knjiga)? I ja hoću da naručim Đavolju kraljicu, kao i Ženu jednog Bordžije i Markesa.

Ukupno me je izaslo 760 dinara. Ynaci, postarina za jednu knjigu je 250 dinara. Nije malo, ali Zenu jednog Bordzije imam u knjizarama u Knezu,a ove nema nigde.

Sto se isporuke tice, bilo je maltene tacno 48 sati od narucivanja do isporuke, sto uopste nije lose za zemlju Srbiju :lol:

Ukupno me je izaslo 760 dinara. Ynaci, postarina za jednu knjigu je 250 dinara. Nije malo, ali Zenu jednog Bordzije imam u knjizarama u Knezu,a ove nema nigde.

Sto se isporuke tice, bilo je maltene tacno 48 sati od narucivanja do isporuke, sto uopste nije lose za zemlju Srbiju :lol:

Ccc! Meni juče stiglo pet knjiga za 550 dinara, sa sve poštarinom. Danas dve za 210.:lol:

Cao devojke! :manikir:
Ja sam se zablentavila poslednjih 8 dana pravim bestselerom - Stubovi zemlje, Ken Folet (Solaris). Nisam gledala seriju mada verujem da je dobro napravljena, a do ruku mi je dosla knjiga i bas mi se citao neki srednji vek. Ovo vam je stvarno pravi bestseler - radnja brzo tece, stalno se nesto desava, stalno je neka napetost - taman se razresi jedan problem eto ga sest novih, jasna je podela na pozitivne likove, za koje navijas i sekiras se, i negativne koji su mnooooooooogo losi i znas da ce ih stici pravedna kazna ali se ipak seiris kad se to desi. Knjiga prati gotovo citav 12.vek u srednjovekovnoj Engleskoj, pa je to tako malo romanticno okruzenje koje ja volim.Iako je pogolema (700 i nesto strana sitnog fonta na stranici velikog formata), cita se k'o casopis, iako nema slika ;) Naravno, tu su i velike mane: dosta toga je bespotrebno (gde ne bi bilo pored toliko stranica), likovi su kao sto rekoh potpuno crno-beli i cesto je pisano kao za decu u smislu da se preterano objasnjava i ono sto je potpuno ocigledno. Na primer, citav deo knjige se vrti oko razresenja dileme za jednog od likova i u trenutku kad on ocekuje odgovor od nekog drugog po tom pitanju pisac kaze nesto u stilu: "bio je vrlo nervozan. kao rezultat tog odgovora njegov zivot bi mogao da bude dobar ili los" ili nesto u tom stilu. U prvoj polovini knjige mi to nije smetalo, a sto se vise blizila kraju sve sam manje strpljenja imala. Ali kao razbibriga i za odmaranje mozda a opet stavljeno u neki egzotican istorijski kontekst, sasvim je dobra. Ipak ide leto :)

Na Geopoetikinoj akciji sam kupila neke nove knjige i jos u prevozu na povratku kuci procitala Nagasaki nekog Francuza Erika Faja. Prava japanska knjiga, iako ju je Francuz pisao. U malo reci (ima devedesetak stranica), jednostavnim jezikom, tako dirljivo i tuzno opisan savremen svet, otudjenost, potreba za bliskoscu i istovremeno strasan strah od nje, ma bombon, ali tesko pada. Potpuna suprotnost od svega sto su "Stubovi zemlje", ali zato mi je i prijalo jedno posle drugog.

I da, "Pola zutog sunca" i "Moramo da razgovaramo o Kevinu" mi spadaju medju najbolje knjige koje sam ikada procitala, tako da se pridruzujem hvalospevima. S tim sto potpisujem sve sta je Ester napisala, "Kevin" nije za svakoga, ali je apsolutno fantasticna i jedinstvena knjiga. Kupila sam nedavno i najnoviju knjigu iste autorke, "Svet posle rodjendana" pa cu javiti utiske jednom kad dodje na red.

:heart: za sve citacice!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back