Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije, ja sam uvek imala zahtevne profesore srpskog, citalo se samo tako :)
Mi u Filološkoj nismo :D

Branko Ćopić :heart:

Znači, ''Kraljičina luda'' nije nešto? Onda neću imati velika očekivanja, pa se neću ni razočarati :zper: Svakako nameravam da pročitam.
Moram da kupim novi ormar sa dooosta polica. Mislim da će knjige zauzeti sav prostor (volim kad su lepo poređane i složene po tematici), a odeću ću morati da držim po kutijama :zcepanje:

Znači, ''Kraljičina luda'' nije nešto? Onda neću imati velika očekivanja, pa se neću ni razočarati :zper: Svakako nameravam da pročitam.
Moram da kupim novi ormar sa dooosta polica. Mislim da će knjige zauzeti sav prostor (volim kad su lepo poređane i složene po tematici), a odeću ću morati da držim po kutijama :zcepanje:
Moj orman u kome su stajale knjige se raspao, pa mi knjige stoje u kutijama, al sam nacrtala policu kakvu zelim i zamislila sve te knjige i jos mnogo novih poredjane...:zaljubljena:

Sporo čitam u zadnje vreme,stiglo lepo vreme pa se bavim prirodom u bašti;mada su mi prijali i opisi života insekata,ptica,kojota,zmija,glodara i svega ostalog ;) u knjizi Bujno leto-Barbara Kingsolver.

Prava prolećna knjiga,ako ih već delimo i po godišnjim dobima.

Sporo čitam u zadnje vreme,stiglo lepo vreme pa se bavim prirodom u bašti;mada su mi prijali i opisi života insekata,ptica,kojota,zmija,glodara i svega ostalog ;) u knjizi Bujno leto-Barbara Kingsolver.

Prava prolećna knjiga,ako ih već delimo i po godišnjim dobima.

Baš mi je drago da ti se dopalo Bujno leto, i meni je, mada su ovde mišljenja o njoj podeljena. Ja htela Lakunu da počnem, ali je ne bih nosila sa sobom, glomazna je. Za dve nedelje je raspust, sačekaću.;)
Počela sam Poslednje leto, nego nisam daleko odmakla. U busu sam imala dobre sagovornike, a kod kuće je trenutno aktuelna pusta matematika.:evil:

Jao čitam vas, i sve ste vredne, što se čitanja tiče , svaka vam čast :klap:
Ja uzela da zvaršim Ljosu , pa ponela na poslu knjigu , tamo mi i stoji, i tek po koju stranu ugrabim da pročitam :(, a kući i ne stižem jer mi je prebivalište non- stop u kujni :aha:

nisam ja Nalence vrijedna što se čitanja tiče
tek sam noćas završila Rubin u njenom pupku...dobra jeste..istorijski roman, ima i malo ljubavi ...nekako je lako sve opisano, nema nepotrebnih zavrzlama..a sve je tu..i duh vremena i istorijske činjenice...
mada se pisalo ovdje o ovoj knjizi, već

Poslednja izmena:

meni se svidela i Kraljichina luda...iako sam je prvu prochitala

meni se svidela i Kraljichina luda...iako sam je prvu prochitala

Zavrsila sam i Parking svetog Savatija :) slatka knjiga onako ljudska skroz...o jednom ludom zivotu jedne lude ex balerine koja je bezeci od sebe pobegla cak u Ameriku i tamo i zavrsila svoj ludi zivot tacno onako ludo kako je i zivela. Hari u knjizi sporedan lik...al odlicno iskoriscen. Bravo za Djurdjevicku. Ipak nesto hocu da vam kazem...te prve knjige...daleko su bolje od ovih kasnijih izgleda. Mozda jer je preterala sa pisanjem a mozda i vise nije bilo originalnih ideja. Prema hronologiji sad bi dosle Deda Rankove Riblje teorije koje osim sto su do zla Boga vrcave nemaju ama bas nikakvu pricu u sebi vrednu paznje. Dok sam citajuci Ubistvo i Parking odistinski uzivala u prici.

Sad mi fali Jakuzi u liftu da nastavim serijal.
A knjigu nemam i neam pojma gde da je nadjem.
Ima li neko od vas a da je rad da mi pozajmi na par dana :flert: ???

Nisam pocela nista novo...nemam kad...
Niti znam sta cu ...

Zdravo društvo! Ja doputovala juče ujutru sa mora, ali nisam htela da pišem pre nego što pričitam šta ste vi pisale ovde i šta ste čitale u svojim kućama, ležaljkama, autobusima.
Divno sam se provela, odmorila, opustila i pročitala 3 knjige za 6 dana, ukupno oko 1.300strana. Eto, kad se ne mora na posao, a nema ni interneta da gubim vreme, ni pranja i kuvanja, onda može da se čita.

Prvo sam pročitala Otmenost ježa. Lepa, nežna, neobična..
Gde je Bambi i ona je najavila da joj je to sledeće. Ali sigurno nije imala toliko vremena kao ja
Sledeća je bila Ostavljena. I moram odmah da kažem onima koje su razočarane što je nema u prodaji da, po mom mišljenju, ništa neće propustiti ako je ne kupe i ne pročitaju. Daleko od toga da nije zanimljiva, prava je za leto, ali takvih sličnih ima gomila. E sad da li je moja reakcija ovakva jer je knjiga potpuno drugačija od onoga što sam ja očekivala. A očekivala sam, ne znam zašto, da je ta ostavljena devojčica završila u nekom sirotištu, pa da se onda radnja razvijala kao u ne znam sad koje je to delo neke od sestara Bronte ili Džejn Ostin, gde ona devojka iz sirotišta postaje guvernanta u nekom zamku, pa se na kraju udaje za gazdu, tj. oca, tj. vlasnika zamka. (I te su mi knjige manje-više slične)
Dakle, umesto tmurne i mračne Engleske 19. veka, sačekao me je roman u stilu Harolda Robinsa - novinari, političari, advokati, spletke, muvanja, manekeni, fotografi... i sve to na 555 sitno pisanih strana i to bez hepi enda.
I na kraju Ishod naših dana Isabele Aljende. Lepa mi je bila za čitanje, ali rekla bih da se već malo ponavlja. Na momente je nategnuta. Obraća se svojoj umrloj kćeri Pauli, o čijoj bolesti je već pisala u istoimenom romanu. Malo prošlosti, malo više sadašnjosti, kako žive ona i njen muž Amerikanac Vili, odnosi sa njegovom decom iz prethodnih brakova koja su se saglasila da se nadju u knjizi (neka nisu, pa je morala da izbacuje već napisane delove), dosta tragedija, umiranja, zavisnosti, ali i okupljanje porodice i prijatelja, interesantna putovanja.

Skupila ja te knjige pa otišla u biblioteku da ih vratim i uzmem nešto drugo, kad biblioteka ne radi. Tako da sada nastavljam sa tinejdžerskom literaturom Tračarom.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back