Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Rešila sam da sledeću kupim ''Moju omiljenu suprugu'' Tonija Parsonsa jer su mi je drugarice hvalile (pročitala sam samo jednu njegovu knjigu, ''Prava porodica'' - valjda se tako zove i ne sećam se uopšte kako sam se osećala dok sam je čitala :confused:)

Pusi, izvini, al' nemoj da trošiš pare na Tonija
nije on baš toliko loš, ali nije za investiciju
uzmi iz biblioteke, ako ti se baš čita

Potpisujem!
Osim toga, bas konkretno ta "Moja omiljena supruga" jer mnogo bledja od predhodnih knjiga, pa ako se ne secas "Prave porodice" pomisli koliko ces se ove secati kad ti ja kazem da je nezanimljivija i jos vise klise.

Ja moram da intervenišem sa jednim glasom za. Meni se jako dopala Moja omiljena supruga. Ne mogu da se setim šta sam ranije od njega čitala (nisam kod kuće pa ne mogu da proverim spisak) da bih uporedila, ali ova me se baš dojmila.
U stvari manje mi je tu bio zanimljiv njihov odnos (supružnika), tu me je glavni junak jako nervirao, tipičan glupi muškarci koji razmišlja onom stvari, a mnogo mi je interesantniji bio prikaz savremene Kine. Naročito fabrika i na neki način demistifikacija kineskog privrednog čuda.
Verovatno većinu ne zanima, ali znate li u kakvim neljudskim uslovima i pod kakvim pritiscima se tamo radi. (uskoro ni kod nas neće biti mnogo drugačije). Verovatno je mom utisku doprinelo i to što se baš u isto vreme kad sam ja čitala tu knjigu u javnosti pojavio slučaj Fokskon, fabrike u kojoj je za kratko vreme više mladih radnika izvršilo samoubistva. Na neki način bavim se takvim vestima na poslu (ne o samoubistvima, nego o ekonomiji), pa mi se sve nekako uklopilo.
Naravno, primećujete da je utisak potpuno subjektivan i ne odnosi se samo na roman.
Ako nekog zanima slučaj Fokskon, evo jednog od tekstova:
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5613580,00.html

Pročitala sam Čovek i dečak, Za moju malu i prestala,dosta.

Za ostalo se potpuno slažem,gledala sam neke emisije o modnoj industriji i uslovima rada u Indiji,užas:eek:Sada mi uvek bude žao kada vidim da sam kupila nešto što je sašiveno tamo.:rumenko:

Ja moram da intervenišem sa jednim glasom za. Meni se jako dopala Moja omiljena supruga. Ne mogu da se setim šta sam ranije od njega čitala (nisam kod kuće pa ne mogu da proverim spisak) da bih uporedila, ali ova me se baš dojmila.
U stvari manje mi je tu bio zanimljiv njihov odnos (supružnika), tu me je glavni junak jako nervirao, tipičan glupi muškarci koji razmišlja onom stvari, a mnogo mi je interesantniji bio prikaz savremene Kine. Naročito fabrika i na neki način demistifikacija kineskog privrednog čuda.
Verovatno većinu ne zanima, ali znate li u kakvim neljudskim uslovima i pod kakvim pritiscima se tamo radi. (uskoro ni kod nas neće biti mnogo drugačije). Verovatno je mom utisku doprinelo i to što se baš u isto vreme kad sam ja čitala tu knjigu u javnosti pojavio slučaj Fokskon, fabrike u kojoj je za kratko vreme više mladih radnika izvršilo samoubistva. Na neki način bavim se takvim vestima na poslu (ne o samoubistvima, nego o ekonomiji), pa mi se sve nekako uklopilo.
Naravno, primećujete da je utisak potpuno subjektivan i ne odnosi se samo na roman.
Ako nekog zanima slučaj Fokskon, evo jednog od tekstova:
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5613580,00.html

Na mene je na tu temu ostavila snazan utisak reportaza u Nacionalnoj geografiji o tim novim kineskim gradovima-cudima, gde se recimo 100 fabrika, malih porodicnih, otvori koje samo recimo prave one plasticne kopcice za brushaltere. Takva do sitnica specifikacija.
Ali ne volim Parsonsa jer sve banalizuje, cak mi je i jednu tako ozbiljnu temu koja nagoni na razmisljanje usecerio pa mi je isao na zivce. Pravi povrsni britanski kolonista :bljak:
Svideo mi se "Covek i decak" i "Covek i zena" davno kada sam ih citala, i secam se da mi se dopala i "Prava porodica" ali to je to. Posle sam po sluzbenoj duznosti morala da citam ostale njegove knjige kako su izlazile i sa svakom se sve vise srozavao u mojim ocima. Vise mi se dopadao kad sam bila mladja

Pročitala sam Čovek i dečak, Za moju malu i prestala,dosta.

Za ostalo se potpuno slažem,gledala sam neke emisije o modnoj industriji i uslovima rada u Indiji,užas:eek:Sada mi uvek bude žao kada vidim da sam kupila nešto što je sašiveno tamo.:rumenko:
Takodje. I takodje: dosta :)

Sto se tice ovih stvari oko te neljudske eksploatacije :( i slicnih stvari...
Nekada sam pomno pratila SVA desavanja i u svetu i kod nas.
Kupovala sam dnevne novine Danas, i nedeljne Vreme, i citala sve sto mi padne u ruke.
Ali to vreme je davno proslo. Sada verujte mi jedva znam da se nesto dogadja u Libiji.
Ne mogu. Vise ne mogu. :sad2:

I ne treba, lamar. Ako već ne moraš.
Ja konsultovala u medjuvremenu moj spisak, čitala sam Prava porodica. I imam zabeleženo par reči, ali mi ništa nisu pomogle.

Kod Đurđevićke u "Čim preživim ovaj roman" se zakuvava. Već tri leša... :metla:... idem da nastavim ;)

I ne treba, lamar. Ako već ne moraš.
Ja konsultovala u medjuvremenu moj spisak, čitala sam Prava porodica. I imam zabeleženo par reči, ali mi ništa nisu pomogle.

Kod Đurđevićke u "Čim preživim ovaj roman" se zakuvava. Već tri leša... :metla:... idem da nastavim ;)
Mmmm Bi, blago tebi. Tri lesa!!! :cool:

Ja pocela danas Udruzenje ljubitelja knjiga i pite ljuskuse.
Sam pocetak, jos nista ne znam :)

Mmmm Bi, blago tebi. Tri lesa!!! :cool:

Ja pocela danas Udruzenje ljubitelja knjiga i pite ljuskuse.
Sam pocetak, jos nista ne znam :)

Evidentno se nešto događa... dobra je Đurđevićka.Nešto mi u prvom momentu nije legao taj naš pravi beogradski sleng (odvikla se, sve se družim s finim ljudima), ali sad sam se uživela i uživam i u tom sočnom jeziku, i naročito prepucavanjima između Hari i njene prijateljice Olge

Kupila sam juce
Nasledje Bolenovih
Druga Bolenova kci

Citam Pilotovu zenu dosla sam do pola otprilike i za sad mi je trt :lol:
Ne znam nekako mi se sve vrti u krug bez nekog posebnog i konkretnog desavanja, presipanje iz supljeg u prazno :mrgreen:

Jel citao neko Beli oleander i Purpurni hibiskus?

:lol: uh i mene uvek mrzi da pretražujem:rumenko:

Završila sinoć Ostrvo i tako je lep utisak ostavila na mene, kraj tužan a ja sam bila nasmejana, ne znam kako to da objasnim, ali Selimović stvarno stvara čaroliju:heart:

Počela sinoć Slepog ubicu, meni nisu sitna slova, mislim sitna su, ali ne predstavlja mi problem što znači da još dobro vidim:mrgreen:. I već sam zbunjena početkom, kako li će tek da se zakuva!

Milice, ja sam čitala Purpurni hibiskus. Dopala mi se knjiga, malo je tužna, ali je pitka.

I ja sam, kao Rada, počela to Udruženje ljubitelja knjiga i pite ljuskuše i batalila nakon nekih 30 strana, nije mi se dalo, mada sam čula da hvale knjigu.

Pretraga. Evo ovako:
Na onoj strani na kojoj ste u tom trenutku pogledate onaj niz komandi u desnom uglu iznad prvog posta na toj straini.
Pise: Pogledajte prvu neprocitanu; Alati za teme; Pretrazi temu.
Kliknete na: Pretrazi temu
Pojavi se prozorcic gde u dnu pise: Napredno pretrazivanje. Kliknete na to.
Pojavi se novi prozor u kome je dovoljno da ispod opcije
Kljucna rec/fraza ukucate recimo: Beli oleander
I desice se... cudo :zcepanje:

Osim te opcije Kljucna rec/fraza, naravno mozete koristiti i druge. Mozete ih koristiti i istovremeno pa recimo u ovom slucaju:
Kljucna rec fraza – Beli oleander
Korisnicko ime – Tinsi
Srecno :zag:

Udruzenje ljubitelja knjiga i pite ljuskuse
Joj meni je skroz super! Stigla sam do 90 strane.
Nekako mi je za sada skroz prijatna.
Prija nekako kao ono kada obucete neki dzemperak, a on vam udoban, mek, prianja uz vas.
Eto taj osecaja imam. Videcemo veceras da li ce tako i ostati :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back