koliko znam, i Branka Blek Rouz ima neku knjigu poezije 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa piše, najčitanije knjige po evidenciji javnih biblioteka.
Bzvz.
Tu su i Bačić-Alimpić, Dedić, Mojsilović x2, Bjelica. Kapor je tu samo zato što je umro, da se ne lažemo. Drašković i Kusturica takođe na osnovu slave u drugim oblastima, kao i Mihićka, verovatno. Habjanović-Đurovićvisoko treće mesto. Ovo ostalo kontam da su tralalajke (Arsić, Kuzmanović x2, Kuić, ti ide i Jovanovićka...) Što kaže Rada, ono što sam pročitala sa ovoga spiska i nije nešto posebno. Ono što nisam ili znam autore i opet mi nije nešto ili uopšte ne znam za autore.
Drašković je odličan pisac.
Nisam čitala djelo sa ovog spiska, ali ovih dana sam čitala nešto drugo od njega. On odlično dočarava temu koju obrađuje.
Drašković je odličan pisac.
Nisam čitala djelo sa ovog spiska, ali ovih dana sam čitala nešto drugo od njega. On odlično dočarava temu koju obrađuje.
Ja ga izuzetno cijenim. Nije on unio nikakvu novinu u književnost, nikakav pomak nije napravio pa da kažem da je fenomenalan i da je će odoljeti zubu vremena. Ali, u moru savremenih pisaca, on je priličan kvalitet. Nož je dobro djelo. Neko ga je pozajmio i nije vratio, a ja sam ga baš davno čitala, pa bih mogla iz biblioteke uzeti i malo se podsjetiti. Molitva je djelo koje vjerodostojno kazuje međuljudske odnose u hercegovačkom kraju. Jezik kojim je djelo pisano jeste jezik tog kraja. Čak ne zauzima ni srpsku stranu, već pokušava objektivno da baca svjetlo i na jedne i druge i treće. Molitva je roman koji dovori o ljudskom stradanju... i to o stradanju ljudskosti u čovjeku. O tome šta je čovjek spreman da pogazi da bi sačuvao život, kao i tome šta znači Bog čovjeku nemoćnom da se spase. Poteže on mnogo dobrih pitanja. Obrađuje ih na način koji je daleko izvan svijeta volumeniziranih spisateljica.
To neće biti kultna djela, ali jesu jedna od boljih što se domaćih pisaca tiče.
Priznaj Mirka, bolje je nego Traktori.![]()
Ehej samo da vam se pohvalim kupila sam danas
-Biblija otrovne masline
-Ni ovde, ni tamo
-Bela kraljica
I muzu sam kupila Poslednji don da ne bi zvocao kao prosli put
Zivot je lepa ja sam prolupala
![]()
Ehej samo da vam se pohvalim kupila sam danas
-Biblija otrovne masline
-Ni ovde, ni tamo
-Bela kraljica
I muzu sam kupila Poslednji don da ne bi zvocao kao prosli put
Zivot je lepa ja sam prolupala
![]()
Milice, jel vi's kolko ti znaci Mirka![]()
Milice, Milice, smiri se Milice
šta si prolupala? od dobrih knjiga
ili od previše čitanja
da podijelim nešto sa vama
sticajem okolnosti, ovih dana imam vremena da čitam
i jutros počnem novu knjigu
Povest o mojoj ženi, Milan Fišt (mađar) Laguna
i izmučih se cijeli dan
em mi stil ne odgovara, em papir onaj odvratni, em taj glavni lik nekakvi dosadnjaković koji ide do detalja proučavajući svaki gest svoje žene
i tako izguram jedno 7o-tak strana
i ne mogu više
odustajem
A nije bila jeftina.
![]()
E nek si je ostavilada podijelim nešto sa vama
sticajem okolnosti, ovih dana imam vremena da čitam
i jutros počnem novu knjigu
Povest o mojoj ženi, Milan Fišt (mađar) Laguna
i izmučih se cijeli dan
em mi stil ne odgovara, em papir onaj odvratni, em taj glavni lik nekakvi dosadnjaković koji ide do detalja proučavajući svaki gest svoje žene
i tako izguram jedno 7o-tak strana
i ne mogu više
odustajem
Bi, ja bas sve isto k'o tiE, žene, da se i ja javim da me ne zaboravite dok se i dalje borim s Mandolinom kapetana Korelija... a da u medjuvremenu postavim pitanje o Vladimiru Arsenijeviću. Vidim da je i on na spisku. Doduše pri dnu... daleko iza Bačić-Alimpić i Dedić-Milojević. Jel ga svrstavamo medju njih ili .....?
Ja sam sa oduševljenjem pročitala U potpalublju (za nju je dobio NIN-ovu nagradu, uz velike kritike i polemike), nekako mi je legla. Posle pročitah Andjelu - mlako.... i dalje nisam ni čitala. Jel neko čitao još nešto i vredi li on na kraju krajeva nešto, jer i ta NIN-ova nagrada je u nekim periodima zaista bila diskutabilna.
Bi, ja bas sve isto k'o ti
Isto,ali bas isto tako procitala,
i isti, ali bas isti utisci![]()