danasc80
Aktivan član
- Poruka
- 1.173
Meni Opsada ne moze da se uporedi sa Sitničarnicom. Ja sam prvo čitala Opsadu i bilo je: "Čemu toliko povike oko tog Petrovića!?" Ne volim, brate, te tematike oko crkava, manastira, srpska istorija, vizantija, ratovi.....
A onda sam pročitala Sitničarnicu i definitivno svrstala dotičnog u velike pisce. E, sad, pošto ništa više njegovo nisam čitala, ne mogu da kažem da li je veliki pisac JEDNE knjige, jer ima, jel'te i takvih.
Ne sećam se ja šta se u Sitničarnici dešava (prošlo je 6-7 godina), ali najčešće pamtim neku atmosferu koju knjiga ima i u kojoj se ja dobro osećam, gde mi je lepo.
E, pa Opsada nema tu atmosferu koja meni prija.
To su moja sećanja!
Ali ako je uzmeš, nema sumnje da ćeš se vratiti medju ozbiljne čitače.
Kad smo kod Petrovica ja bih preporucila zbirku prica "Razlike". Odlicna je! I narocito ima jedna prica, nacicu kako se zove, o jednom ostarelom dirigentu koja tooooooliko fenomenalna, oduvala me je! Imam i "Tavanicu" ali je jos nisam procitala. Ne moze se stici.
Davim ovaj ist.triler "Slucaj putokaza". Nije dosadno ali ima puno zanimljivih podataka pa ne mogu da ih samo slijem u glavu, a i brate sitna slova, mali prored, 700 stranica pa je jedva drzim u rukama a nisam navikla da beletristiku citam za stolom ko djace...