Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne muci se ako ne ide! Uzmi neku laganicu da ti se vrati elan za citanjem!:manikir: Pustis bistru glavicu da se odmori od teske literature:cool:!
Ja za odmaranje uzmem npr.H.Robinsa, to mi je kao da odgledam film, iscitam za jedno popodne:D!

ja završila Brajsona
i malo sam razmislila i došla do sledećeg zaključka
nije me smorio ON i njegovo pisanje, smorila me ta malovaroška Amerika.."njihova sumorna, zatupljujuća istovetnost"...misleći na 38 država kroz koje je prošao
bilo je tu i neke ljepote, ali vrlo rijetko i vrlo malo..i to što je bilo, sve je komercijalizovano do besvijesti
eto

ja završila Brajsona
nije me smorio ON i njegovo pisanje, smorila me ta malovaroška Amerika.."njihova sumorna, zatupljujuća istovetnost"...misleći na 38 država kroz koje je prošao
bilo je tu i neke ljepote, ali vrlo rijetko i vrlo malo..i to što je bilo, sve je komercijalizovano do besvijesti
eto

Ja presla polovinu :)
Kad prestanem da mislim da je tebi i Dani bila dosadna, uspevam i da uzivam :D

Rale, Esterkic, da vas pitam: je l' bilo ludaka u vasim porodicama? : lol:

Jok, Koki, ja sam prva. :plez:

Iako takoreći bez umetničke vrednosti, Slatkiši mi napuniše baterije, onako, brzinski. Tipična ženska knjiga. ;)
Da li je Petrovićeva Opsada pravi izbor za povratak među ozbiljne čitače? :zper: Neka me neko (osim Mirke, ona je pristrasna :)) upozori, ako je smor, još malo ću da je eskiviram.

ja završila Brajsona
eto

Kako Brajson opisuje Luizijanu?

Zanima me bas, bas. :)

evo nađoh na predzadnjoj strani.."to mi je bila 38 država (Minesota p.p.) na ovom putovanju
znači, ostao nam je dužan još, kol'ko ono bješe Amerika ima država? 5o?..dužan najmanje 12...i to ovih s juga
Brajsone, Brajsone
a možda je i napisao negdje

Ja cu vala sutra da odem u Lagunu i da pazarim tog Brajsona ...tj ne tog pazaricu ni Tamo ni ovde....to mi je za put savrseno ....iako sam skinula pdf ...
I pazaricu jos Made in Amerika i jos nesto cu da pazarim da iskoristim jos 10% bole me uvce.

I tako....jupiiiiii....

zada mi ti domaći :D
e, pa , u ovoj knjizi je putovao po istoku i zapadu (II poglavlja ima knjiga) usput je stigao i na sjever, kol'ko ja imam američke orijentacije...
Luizijanu nije ni pomenuo

Ih, zlocesti Brajson. :)

Nije ni pomenuo jug.

Luizijana je specificna, bogata kulturom i istorijom, upravo zato me zanimalo da li je Brajson docarao smek te drzave.

A ono - corak! :lol:

Za utehu, malo mocvarnog bluza. :)

Jok, Koki, ja sam prva. :plez:

Iako takoreći bez umetničke vrednosti, Slatkiši mi napuniše baterije, onako, brzinski. Tipična ženska knjiga. ;)
Da li je Petrovićeva Opsada pravi izbor za povratak među ozbiljne čitače? :zper: Neka me neko (osim Mirke, ona je pristrasna :)) upozori, ako je smor, još malo ću da je eskiviram.

Meni Opsada ne moze da se uporedi sa Sitničarnicom. Ja sam prvo čitala Opsadu i bilo je: "Čemu toliko povike oko tog Petrovića!?" Ne volim, brate, te tematike oko crkava, manastira, srpska istorija, vizantija, ratovi.....
A onda sam pročitala Sitničarnicu i definitivno svrstala dotičnog u velike pisce. E, sad, pošto ništa više njegovo nisam čitala, ne mogu da kažem da li je veliki pisac JEDNE knjige, jer ima, jel'te i takvih.
Ne sećam se ja šta se u Sitničarnici dešava (prošlo je 6-7 godina), ali najčešće pamtim neku atmosferu koju knjiga ima i u kojoj se ja dobro osećam, gde mi je lepo.
E, pa Opsada nema tu atmosferu koja meni prija.
To su moja sećanja!
Ali ako je uzmeš, nema sumnje da ćeš se vratiti medju ozbiljne čitače.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back