Dano drago mi je da ti se dopao predlog. Inace knjigu mi je preporucila moja drugarica bibliotekarka. Obicno mi preporucuje aktuelne knjige, ali po nekada ima i izuzetaka kao sto je ovaj. Ocigledno da mi koji zalazimo u biblioteke, imamo malo vise prilike da naletimo na ovakave knjige, stare, nedovoljno afirmisane, a dobre.
Inace knjiga mi se stvarno bas dopala. Imam osecaj da sam bas puno saznala. Znate ono, kada procitate neku knjigu imate utisak da vidite nekako sire... e to je slucaj sa ovom knjigom.
I

Esterka, ima li nesto sto ja citam a da ti vec nisi procitala?!
A sto se tice tvoje preporuke, kad bi mi barem rekla da li je i autorka debela pa da se onda ponadam da cu naci tu knjigu

. A Dana, ili neko drugi, ako zna o cemu prica Esterka neka kaze. Mada bi najbolje bilo da se ti Esterka ako mozes snadjes u tvojoj biblioteci (posto su je cujem razbucali), probaj zivota ti da nadjes knjigu pa mi reci naslov. Cini mi se da bih je malo lakse pronasla onda

. A rekla bih da bi mi se dopala.
Samo da napomenem da mi nije cilj grcki niti bilo koji drugi odredeni autor, vec volim da pronadjem nekog autora sa cijeg podneblja se nisam bas pretrgla citajuci. A od Grka sam procitala ako me secanje ne vara jos dve i ni jedna mi se nije dopala. Jedna ima zanimljivu temu: Zivot monaha na Svetoj Gori. Tema je zanimljiva, obradjena bez verskih ili drugih predrasuda, ali mi se ne svidja. Zaboravila sam naziv knjige.