Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mnogo mi je teška za tašnu ova Priča Jevrejina lutalice, ko će da dočeka raspust. A i Vrt laži, koji kupih jer mi je mnogo nahvališe. Danas sam ponela Kišovu Mansardu koju sam jako povoljno kupila, za 230 dinara. Prija mi.

Mnogo mi je teška za tašnu ova Priča Jevrejina lutalice, ko će da dočeka raspust. A i Vrt laži, koji kupih jer mi je mnogo nahvališe. Danas sam ponela Kišovu Mansardu koju sam jako povoljno kupila, za 230 dinara. Prija mi.

chitala sam Vrt lazi:)
to mi je bila jedna od rezervnih knjiga
i svidela mi se, volim paralelne priche:aha:
sad neshto dumam, kao da sam chitala josh neshto od Ajlin Gudz..ili sam htela da uzmem pa sad josh chami na polici:think:

Jao Mansarda :) Obozavam tu knjigu, to mi je njegova omiljena :heart: bas bih mogla malo da se podsetim.

Ja trenutno citam "The beggars shore", Zak Mucha. Prica je o beskucnicima u cikagu, zanimljivo i strasno kako ti ljudi zive. Ovde najbolje ide komentar "i to je Amerika"...

Poslednja izmena:
Dano, znaš li nešto o sledećim knjigama: Trava za zaljubljivanje, Zemlji obećani i Izgubljeno-nađeno, sve Mono & Manjana. Uzela sam ih na akciji, po 250 din, koja važi i u Merkatoru( znam za Niš, ne znam za Bg). Inače, nemaju neki popust veći nego za kupovinu preko neta, pa mi knjige koje si preporučila pre mesec dana ostadoše za sledeću priliku.

Kupila sam i Frankenštajna, Meri Šeli, za 100dinara.
Spomenuh li Skerletno slovo, koje ću sigurno obožavati, sudeći po filmu. I Devojku iz Bagdada, i malo filozofije, Seneku-O blaženom životu i Pisma Luciliju.
I jednu bezobrazničku :rumenko:, Budalina igračka( prilozi za srpski erotski rečnik, 100 din.).
Najkvalitetnija knjiga koju sam kupila su Odabrane priče Bore Stankovića, tvrd, izuzetno dobar povez i oprema, Prosveta Niš, koja na žalost više ne postoji, za samo 250 dinara.E, nju sam poklonila mužu za rođendan. :) (Širokogrudo, zar ne?)

dakle...sad sam se vratila iz biblioteke i stidim se :rumenka:
pogadjate...nisam uzela Bibliju...
kad sam videla na pultu(to je pult kod ulaza odmah, tu bibliotekarka odlaze skoro vracene knjige i ja uglavnom tu u startu uzmem bar jednu knjigu) Nasledje Bolenovih, ochi mi se zacaklile:lol: i josh jednu skoro novu knjigu, izgleda da je vracena sa prvog chitanja:zper: Skrivena kraljica-Horhe Molist, onako podebela, istorijski roman, vidim ima neku nagradu...laguna je izdavach
i posle kad sam zaronila u police, nadjem josh jednu ganc novu knjigu, Religija se zove, pisac Tim Viloks..isto istorijski i moz ubiti choveka koliko je teshka:eek:

eto:)

Dano, znaš li nešto o sledećim knjigama: Trava za zaljubljivanje, Zemlji obećani i Izgubljeno-nađeno, sve Mono & Manjana. Uzela sam ih na akciji, po 250 din, koja važi i u Merkatoru( znam za Niš, ne znam za Bg). Inače, nemaju neki popust veći nego za kupovinu preko neta, pa mi knjige koje si preporučila pre mesec dana ostadoše za sledeću priliku.

"Zemlji obecani" je odlicna, zaista dobra knjiga, mislim da sam vec pisala ovde nesto o njoj neposredno pred Sajam u Bgdu. Lepo profilisani likovi, lepo vodjena prica, verno prikazano vreme i autenticne dileme aktera radnje. To mi je jedna od najlepsih knjiga Mono&Manjane, a znas da ih volim. "Izgubljeno/nadjeno" nisam citala ali sam cula da je zabavna i smesna i trebalo bi da te opusti. "Trava za zaljubljivanje" nazalost zaista nije nesto. Mnogo sam ocekivala od nje ali u principu, savremeni spanski pisci su me dosad skoro uvek razocaravali, retko sam procitala nesto da je bas dobro. Vise volim njihove starije pisce (da ne kazem pokojnike:lol:)
Knjiga prati dva toka radnje, veoma labavo i vestacki povezana - jedan u vreme Dekarta, koji je donekle uspeliji i steta sto to nije razradjeno da bude iskljuciva tema knjige, a drugi u savremeno doba koji je potpuno nezanimljiv i suvisan. Sta da ti kazem, procitaj pa preprodaj ;)
Od tih njihovih na akciji meni se najvise dopala "Medicijeva zirafa" ali to je ne-beletristika, pa ne znam da li volis i takve stvari, "Zemlji obecani" koje sam rekla, "Careva deca" koji je odlican ali ne znam da li bi se tebi dopala - ti vise volis istorijske, malo romanticne, malo egzoticne knjige koliko sam primetila - ja sam se nesto u ovoj "Carevoj deci" nasla i moja mama takodje mnogo voli tu knjigu, ako je za neku preporuku i taj podatak :D
"Kamenje predaka" i "Crni dud" su cini mi se takodje na tom popustu a obe su dobre, africke da tako kazem. I tako, ne znam sad napamet sta je jos tamo na ponudi. Ako se setim vikacu :)

ALOOO ubih se preporučujući Crni dud...odlična...čak i za Mirku:mrgreen:

Pa tako je Esterka mila!:cmok2:

I "Kamenje predaka" je meni bila lepa ali je drugacija - vise je razbijena, kroz vise zaista razlicitih licnosti, kroz duzi period i trebalo mi je vremena d ase naviknem na stil ali legla mi je. A "Crni dud" je prava, to bi Laguna objavila verovatno u nekoj drugoj kombinacijil...

ALOOO ubih se preporučujući Crni dud...odlična...čak i za Mirku:mrgreen:

Za Mirku? :think:
Kupila je moja koleginica prošle nedelje (ko što rekoh, u Merkatoru, 300din). Sedimo mi zajedno u busu, čitamo svaka svoju knjigu, ona naravno Crni dud. Tek će ona: "Jao, hijena pojede dete!" To me seti na jedan film, čini mi se da Meril Strip igra glavnu ulogu, o istinitom događaju gde se roditeljima sudi za ubistvo bebe, koju je navodno pojela hijena. Nismo se videle od petka, ne znam da l' je to.

Dano, hvala za Travu... Pokušaću da je zamenim ako opet skoknem do sajma. Tvoje mišljenje jako cenim, pa bih rado kupila još nešto od ovih akcijskih.:heart:

Kupila je moja koleginica prošle nedelje (ko što rekoh, u Merkatoru, 300din). Sedimo mi zajedno u busu, čitamo svaka svoju knjigu, ona naravno Crni dud. Tek će ona: "Jao, hijena pojede dete!" To me seti na jedan film, čini mi se da Meril Strip igra glavnu ulogu, o istinitom događaju gde se roditeljima sudi za ubistvo bebe, koju je navodno pojela hijena. Nismo se videle od petka, ne znam da l' je to.

Dano, hvala za Travu... Pokušaću da je zamenim ako opet skoknem do sajma. Tvoje mišljenje jako cenim, pa bih rado kupila još nešto od ovih akcijskih.:heart:

u filmu nije hijena, nego dingo - divlji pas. I odrobija žena godine, da bi se posle ipak ispostavilo da nije ubila bebu, nego je ipak pojeo dingo...

ja pokušavam da obnovim moj ruski, pa čitam knjigu Жизнь коротка, Сергей Довлатов priče o emigrantima ... ali to je na nivou prepoznavanja reči, smisao manje-više...

to malo da unesu akciju, to je jedini 'ajd nazovimo teški momenat, koji se završio ok

"Zemlji obecani" je odlicna, zaista dobra knjiga, mislim da sam vec pisala ovde nesto o njoj neposredno pred Sajam u Bgdu. Lepo profilisani likovi, lepo vodjena prica, verno prikazano vreme i autenticne dileme aktera radnje. To mi je jedna od najlepsih knjiga Mono&Manjane

Podržavam :super:

Trenutno čitam Zauvek u srcu-Vesna D.Milojević...prešla sam polovinu, isto mi je bzvz kao i na početku i verujem da će tako biti do samog kraja

u filmu nije hijena, nego dingo - divlji pas. I odrobija žena godine, da bi se posle ipak ispostavilo da nije ubila bebu, nego je ipak pojeo dingo...

.

to malo da unesu akciju, to je jedini 'ajd nazovimo teški momenat, koji se završio ok

:zcepanje: Koja ste vi ekipa majko moja :rotf:
Kako se bre zavrsilo ok kad je hijena/dingo pojeo bebu ???

Ja sam jutros isla busom na posao.
Jao pa kako je to super covece da idem svako jutro ne da bi se nacitala ...al bi zato bila smorena do bola al bar bi bila knjizevno produhovljena :zcepanje:

I citala sam Avanture n.d a neki tip mi je preko glave citao bas lascivne delove. Ja ga pogledam on :whistling: onda nastavim da citam on opet ...pogledam ga on :whistling: doslo mi jednom ono naglo da ga pogledam na prepad i da mu kazem BU...bas da vidim dal bi se strecnuo :lol:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back