Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
OJJJJ...pa nije, nije, nije...nije hijena pojela dijete...samo ga malo gricnula:mrgreen: i sve se srećno završilo..i ako sam rekla glavnu stvar, koja drži tenziju knjige...svejedno je preporučujem..od:heart:
:D

Pa da nije vazno sto sad znate da je hijena pojela dete, majka bila u zatvoru i na kraju izasla kao nevina, vazno je da citate.
Isto tako nema u toj knjizi nista bas mnogo strasno, to sto je dete ruckala hijena to je razumljivo obzirom da je bila gladna , i to sto je majka izasla iz corke isto je razumljivo jer nije ubila dete, pa na osnovu ove tautologije ( a rado jel da sam pametna ??? ) dolazimo do zakljucka da je to jedna opustajuca i divna knjiga sa hepi enfom takoreci.

krenulo me kakuckanje od jutros :cool:

Ja sam jutros isla busom na posao.
Jao pa kako je to super covece da idem svako jutro ne da bi se nacitala ...al bi zato bila smorena do bola al bar bi bila knjizevno produhovljena :zcepanje:

I citala sam Avanture n.d a neki tip mi je preko glave citao bas lascivne delove. Ja ga pogledam on :whistling: onda nastavim da citam on opet ...pogledam ga on :whistling: doslo mi jednom ono naglo da ga pogledam na prepad i da mu kazem BU...bas da vidim dal bi se strecnuo :lol:

:rotf::rotf::rotf:

Ja čitam u lokalnom, ne u gradskom autobusu. Mada, i meni se desi da kad tako naiđe neka scena, sklapam stidljivo knjigu. Šta ja znam ovaj iza ili pored mene, da l' gviri ili ne.

Interesantno, ja knjigu u autobusu ili kolima ne mogu da čitam. Pripadne mi muka.

Kakva je ta knjiga Avanture Nevaljale devojčice? Vidim da je gnjaviš danima...

Po mom ukusu. :) Mirka je namerno gnjavi, kako bi što duže bila sa njom.

Mirka, zaboravila sam da kažem da je Petrovićeva Tavanica na sajmu 300 dinara. Čekam sledeći, kad bude bila 100. Nisam vam rekla da su Zlatni Rusi 1300 ceo komplet.:roll:

Interesantno, ja knjigu u autobusu ili kolima ne mogu da čitam. Pripadne mi muka.

Kakva je ta knjiga Avanture Nevaljale devojčice? Vidim da je gnjaviš danima...
Мени се баш допала...
И ја сам је читао данима пошто он има то неко смењивање ритма, или сам бар ја тако доживео, па су ме спорији делови наводили на то да одложим на дан два али не и да оставим...
Само да одложим.
То ми је, некако, дело које се не оставља незавршеним.
Kupila bih muzu ovo za Ng http://www.laguna.rs/index.php?m=naslov&id=144 pa ako ima neko da je citao molim da mi kaze misljenje.
Читао сам...
Пристојно је дело али нисам се нешто распао од одушевљења...

U je sad vidim Giovanino pitanje.
Apropo gnjavljenja...:roll: smara me da objasnjavam sto gnjavim.
Knjiga je sjajna, zahteva punu koncentraciju i paznju. Ne moze da se cita s mene pa na ustrb niti sa pola mozga.
Prica je sama po sebi vrlo neobicna , muski lik mi je beskrajno dosadan, takvog muskarca ne bi ni daljinskim setala , al je zenski lik beskrajno zabavan i kompleksan i po svim osnovama mi se dopada.
Al ona bez njega ne bi bila takva a on bez nje je smor pa smor.
Sta ce do kraja biti sa njih dvoje videcemo kad zavrsim sa gnjavljenjem.

Kupila bih muzu ovo za Ng http://www.laguna.rs/index.php?m=naslov&id=144 pa ako ima neko da je citao molim da mi kaze misljenje.

Citala ja :)
Meni se dopala. Prvo iz licnih razloga (volim muzikologe:), a drugo - iako je istorijski triler zapravo je mnogo vise. Odlicna je slika vremena jer su autori koristili pravi naucnicki pristup gradji da bi oziveli vreme - od toga sta se i kako jelo, praznoverica, nacina zivota do nacina pisanja. Tako, posto je barok u pitanju, i jezik je takav, kitnjast, formalan, recenice dugacke i beskrajno ukrasene. Uziva se u opisima, razmisljanjima, kmudrovanjima. A ima fenomenalnih likova. I mnogo se nauci o istoriji i spletkama ali ne na neki otvoreno senzacionalisticki nacin (kao sto je, prilicno jadan, pokusaj "Da Vincijevog koda"). Znam ljude i kojima je knjiga bila dosadna ali moja tri veoma dobra druga su je na moju preporuku procitala, i to u dahu. I nju i dve naredne knjige u kojima su isti glavni likovi - "Secretum" i "Veritas".

Da kupila bih sve tri al se plasim malo da mu ne budu smor.
On sad cita Roberta Vilsona i to mu lezi a ja ne citam te knjige pa ne kapiram sta je to sto voli a sta ne.
Jel nije malo roman za seka perse ovaj iz linka?

Juce zavrsila

Zemlja natopljena kravlju - Dido Sotiriu, Prosveta, br. strana 290.
Knjiga je prvi put izasla 1962. godine.

Knjiga govori o sukobu Turaka I Grka na maloazijskim obalama (oko Izmira), i o iskorenjivanju Grka sa rodnog tla, izmedju dva svetska rata. Autorka je i sama poreklom sa ovog prostora, i sama je svedok dogadjaja koje opisuje. U ovom svom romanu ona govori o obicnim ljudima koji vode normalan zivot, a onda...

Knjiga je kao udzbenik kako se stvari desavaju u etnicki nehomogenim sredinama pred rat, u ratu, posle rata... Svaka knjiga koju sam procitala sadrzala je po nesto od toga, ali u ovoj je sve tako OCIGLEDNO. Mozemo prepoznati u njoj bilo koji sukob. U Africi, Aziji, Bliskom istoku, Rusiji, na nasem prostoru... VIDI se da je sve klise, da je svaki sukob identican skoro do u detalj sa bilo kojim prethodnim. Kakav je besmisao taj rat! Nije meni ova knjiga to otkrila, ali ovo je veoma jasna fotografska slika Rata.

Napominjem da nema tu nikakvih detaljnih scena niti slika nasilja, za one koje bi to eventualno odbilo.
Ko voli istorijski roman (ja volim), mislim da je pun pogodak. Grci smatraju da je to njihov Rat i mir.
I jos nesto, retko sam imala prilku da citam Grke, mislim da je ovo... treci koga sam procitala.

Juce zavrsila

Zemlja natopljena kravlju - Dido Sotiriu, Prosveta, br. strana 290.
Knjiga je prvi put izasla 1962. godine.

Knjiga govori o sukobu Turaka I Grka na maloazijskim obalama (oko Izmira), i o iskorenjivanju Grka sa rodnog tla, izmedju dva svetska rata. Autorka je i sama poreklom sa ovog prostora, i sama je svedok dogadjaja koje opisuje. U ovom svom romanu ona govori o obicnim ljudima koji vode normalan zivot, a onda...

Knjiga je kao udzbenik kako se stvari desavaju u etnicki nehomogenim sredinama pred rat, u ratu, posle rata... Svaka knjiga koju sam procitala sadrzala je po nesto od toga, ali u ovoj je sve tako OCIGLEDNO. Mozemo prepoznati u njoj bilo koji sukob. U Africi, Aziji, Bliskom istoku, Rusiji, na nasem prostoru... VIDI se da je sve klise, da je svaki sukob identican skoro do u detalj sa bilo kojim prethodnim. Kakav je besmisao taj rat! Nije meni ova knjiga to otkrila, ali ovo je veoma jasna fotografska slika Rata.

Napominjem da nema tu nikakvih detaljnih scena niti slika nasilja, za one koje bi to eventualno odbilo.
Ko voli istorijski roman (ja volim), mislim da je pun pogodak. Grci smatraju da je to njihov Rat i mir.
I jos nesto, retko sam imala prilku da citam Grke, mislim da je ovo... treci koga sam procitala.

Jao Lamar ovo odlicno zvuci! Kako si uopste "nabola" ovakvu knjigu, je l' ti neko preporucio ili zato sto je grcki autor ili...? Moram da potrazim u biblioteci (pazi sad kad dodjem u Gradsku za neki dan i ono 6 zahteva za knjigom - sve ljudi sa Krstarice:)

Da kupila bih sve tri al se plasim malo da mu ne budu smor.
On sad cita Roberta Vilsona i to mu lezi a ja ne citam te knjige pa ne kapiram sta je to sto voli a sta ne.
Jel nije malo roman za seka perse ovaj iz linka?

Nije za seka perse sigurno. Nijedan od ovih mojih drugova kojima se jako dopala knjiga ne voli knjige za seka perse :) Ali nije ni kao Vilson. Zato sam i rekla da iako je triler, mnogo je vise od trilera pa ako tvoj muz voli znas, iskljucivo brzu radnju itd onda nemoj ove da mu kupis. Ali ako voli razlicite vrste trilera i ako voli istoriju, narocito, e onda ce mu leci sasvim. I u svakom slucaju kupi prvo "Imprimatur" jer su velike i nisu tako jeftine pa sto da bacas pare na sve tri ako mu se prva ne svidi.

Sve potpisujem što je Dana rekla za Imprimatur.
Ne pamtim gde sam videla toliko ozbiljno i detaljno istraživanje.
Dakle, jeste istorijski triler, ali i mnogo više od toga.

Mislim da nije za početnike u ovom žanru, čini mi se da bi neko bez istorijskog predznanja bio prosto zatrpan.
Što je verovatno i razlog zbog čega se ovi autori loše prodaju - na sajmu sam pitala kad će sledeća i odgovorili su mi da verovatno neće nikad, jer slabo ide :(
Baš sam se iznenadila. Volim ovaj žanr, mislim da imam zavidno iskustvo sa njim i Monaldijeva i Sorti su sa ove tri knjige ušli među autore koje najviše cenim.

Lamar, imam divnu preporuku za grke, tj grčku književnicu...naslov je podugačak...nešto o vukovima i skroz je neobičan i naslov i knjiga...i debela je knjiga
što sam je preporučila:D..možda Dana zna o čemu se radi:)...to one debele knjige plavobijele iz biblioteke

Obozava istoriju :)
Kupicu mu samo prvu za pocetak a za dalje cemo da vidimo.
Izasao je novi Vilosn , eno od juce cvili sta ce jadan da cita sad kad nema vise Vilsona i da idem da mu kupim novu knjigu.
Zamislite ga pri tom ovako Pogledajte prilog 162107 i slika je potpuna.

Ah, razumem ga...Ne volim trilere, one klasične, ali Vilson....mmmmmm..uživala sam...

A koja je to nova Vilsonova?

Poslednja izmena:
Danas sam kupila Trejsi Ševalije Izuzetna stvorenja... :D
Poklonila mami, pa ću je čitati posle nje...
Jel neko čitao? Kakva je?

Ne mogu da se nakanim da završim Lovca... zablokirala sam na jednom delu...:neutral:

Danas sam kupila Trejsi Ševalije Izuzetna stvorenja... :D
Poklonila mami, pa ću je čitati posle nje...
Jel neko čitao? Kakva je?
:

Citala sam.. Nije losa, u njenom maniru, i to bolje izdanje od recimo "Dame i jednoroga" ili onog "Plamenog sjaja". Ja u njenim knjigama volim atmosferu vremena o kome govori ali u principu, sve je to lagano i opustajuce, pa je i biram kada zelim neku takvu knjigu. Fin romancic ali zaista nista nezaboravno...:neutral:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back