Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Citam Dragulj medine i lagano posustajem. Procitacu je ja, ne volim da ostavljam knjige na pola, ali malo mi je vise tih arapa i mislimanskih fora- dosta. Posle ove knjige necu ih skoro uzimati u ruke. Namucise se silne zene po tim knjigama, a i ja sa njima uzivljavajuci se u njihove sudbine.

E kad sam ja to rekla ....koji talas islama i muslimanske vere nas je preplavio da sam vec pocela da se pitam jel to propaganda neka ili slucajnost.

Da ima toliko knjiga o srpkinjama i nas bi proglasili velikomucenicama nema sta.

Citam Dragulj medine i lagano posustajem. Procitacu je ja, ne volim da ostavljam knjige na pola, ali malo mi je vise tih arapa i mislimanskih fora- dosta. Posle ove knjige necu ih skoro uzimati u ruke. Namucise se silne zene po tim knjigama, a i ja sa njima uzivljavajuci se u njihove sudbine.

jel to ona knjiga oko koje se digla silna frka... čak su i kod nas hteli da je zabrane? Kažu da su joj time učinili veeeeliku uslugu, jer bi prošla potpuno nezapaženo, jer nema nikakve književne kvalitete!
I vrlo moguće da je sve to muslimanska propaganda... i koliko god da mi je bilo zanimljivo da pročitm 3-4-5 knjiga na tu tematiku, sad stvarno postaje dosadno...

jel to ona knjiga oko koje se digla silna frka... čak su i kod nas hteli da je zabrane? Kažu da su joj time učinili veeeeliku uslugu, jer bi prošla potpuno nezapaženo, jer nema nikakve književne kvalitete!
I vrlo moguće da je sve to muslimanska propaganda... i koliko god da mi je bilo zanimljivo da pročitm 3-4-5 knjiga na tu tematiku, sad stvarno postaje dosadno...

Jeste, ta knjiga.

Da to je ta knjiga.

Po prasini koju je digla mislila sam da je ko zna sta :confused:

Mene nije ostavila ravnodusnom, bas je tuzna nekako zbog te nesrecne ljubavne price, a opet cini mi se da ne ide u patetiku. Inace zbog te knjige sam pozelela da vidim Spaniju - divni su mi bili opisi prirode kad idu na pecanje, pa opisi tog nekog gradica, tacno sam se uzivela u taj prostor.

kod mene u biblioteci ima i svashta novo:)
al mi sada ne pada nish na pamet..
ja uzela iz biblioteke Jedi, moli,voli
je l chitao neko?
bash dok sam ishla do grada, chujem na radiju da je bila premijera filam u Italiji i da su sasekli film poshteno

Ja dohvatila da citam "Jedi , moli, voli" ...

Jooooooojjjjjj :dash: udavih se .....al resena sam da procitam do kraja da vidim dokle ce da smara , i jel nesto naucila il je ostala curka ....al skepticna sam , skepticna .......

aj pa izvesticu vas....ako je pak neka citala , nek iznese svoje vidjenje ...jer ja sam onako bas ....ozbiljno naostrena da ubijem i zakopam glavnu junakinju par metara pod zemljom , al i da je preko toga zalijem krecom da se ne povampiri i napise jos jedan deo ....

Procitala sam do kraja "Jedi moli voli" .
I stvari stoje ovako ....knjiga je podeljena na tri celine.
Ko prezivi prvu - beskrajno dosadnu i pateticnu , sa ostale dve ce se izboriti lakse.

Autorka pise o istinitim dogadjajima iz svog zivota.
O svom putu od zene bez karaktera i svog ja, do zene koja je nasla svoj mir.
Ocekivala sam vise , a dobila sam realno.

U celoj knjizi postoji JEDAN interesantan lik i da njega nije bilo smatrala bi ovu knjigu promasajem. Stvar je spašena uvodjenjem tog lika i cinjenicom da me je jedan deo njenog zivota dotakao tamo gde sam najtanja pa sam se na 20 strana pred kraj ipak sazivela sa pricom....

Sve u svemu .....prava ZENSKA knjiga. Nema u njoj nista sto bi zanimalo muskarca il jaku zenu. Osim ako vas ne zanima joga i religija povezana sa jogom , meditacija, Indija , hinduizam.....u tom slucaju za vas ce tu biti puno informacija.

Zakljucak ....procitati kad vam ne dopada pod ruku nista kvalitetnije ....

Tako sam je ja dozivela....ima ovde i pozitivnih komentara na Jedi moli voli ....procitaj pa pisi kakav je tvoj utisak.

Za mene to je plitki i vrlo elegantan pokusaj da se zaradi novac na necemu sto nije ne znam kako zanimljivo a ni neuobicajeno, bog te pita koliko zanimljivijih zivotnih prica ima sa temom samopronalazenja samo nisu pretocene u knjigu.

I ja sam pisala o Jedi, moli, voli..Čitala sam je u specifičnoj fazi svog života i ima delova koji su mi bili bliski u tom trenutku...ali ima i dosadnih delova , koje sam čitala onako "sa pola mozga"...Pošto je knjiga podeljena na tri dela, baš kako naslov i kaže, prvi i treći su mi bili ok, a taj srednji me je malo davio.Sve u svemu, ništa posebno, ali ne ni toliko loše.
Mirka je proročanski predvidela nastavak, koji je najavljivan pod nazivom Posvećena, ali vidim da je objavljen kao Zauvek tvoja.Tako da, Mirka, saga se nastavlja...:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back