Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A jel da da reciklirani papir izgleda ko oni praistoriski pravougaoni toalet papiri , znate oni tvrdi , odratni , neupotrebljivi ??? :cool:

Jeste :lol:
I grozan je onako pod prstima...Bljak...kao da je prašnjavo.A tek boja....:rtfm:
I knjige posle čitanja, postanu nekako...naduvane, vazdušaste.
Ubijte me ,ali ja voooolim svoje knjige i ne dam da se kupusaju i da budu ružne,a oni mi tu uvaljuju te neke hrapave žutaće:ljutko:

...ovih dana sam bila primorana da čitam nešto iz kuće, jer još nisu riješili biblioteku...mislim da sam se žalila ovdje da je biblioteka u našem gradu izbačena, ali bukvalno, na ulicu... i sad je tu AUTOMAT KLUB I BUTIK..:sad2: :dash:
...htjela sam da čitam Na Drini ćuprija (takvo mi raspoloženje bilo), al' sam je valjda nekome dala, pa sam se smarala sa konzulima (Travnička hronika)
...i ponovo sam pročitala Istorija, sablazan koja traje već deset hiljada godina...napisala Elza Morante, italijanka, prva žena Alberta Moravije(Rimljanka) koji se razveo vjerovatno zato što je pisala mnogo bolje od njega...tužna, pretužna knjiga...o malim ljudima u nemogućim uslovima(IIsv.rat)...inače, sve su joj knjige takve...
....elem, juče sam bila u biblioteci, nešto su ih privremeno smjestili...i užela par knjiga i sad sam počela Kinselu, djevojka iz dvadesetih...ta mi je još ostala da zaokružim opus dotične:rumenko:

...ovih dana sam bila primorana da čitam nešto iz kuće, jer još nisu riješili biblioteku...mislim da sam se žalila ovdje da je biblioteka u našem gradu izbačena, ali bukvalno, na ulicu... i sad je tu AUTOMAT KLUB I BUTIK..:sad2: :dash:
...htjela sam da čitam Na Drini ćuprija (takvo mi raspoloženje bilo), al' sam je valjda nekome dala, pa sam se smarala sa konzulima (Travnička hronika)
...i ponovo sam pročitala Istorija, sablazan koja traje već deset hiljada godina...napisala Elza Morante, italijanka, prva žena Alberta Moravije(Rimljanka) koji se razveo vjerovatno zato što je pisala mnogo bolje od njega...tužna, pretužna knjiga...o malim ljudima u nemogućim uslovima(IIsv.rat)...inače, sve su joj knjige takve...
....elem, juče sam bila u biblioteci, nešto su ih privremeno smjestili...i užela par knjiga i sad sam počela Kinselu, djevojka iz dvadesetih...ta mi je još ostala da zaokružim opus dotične:rumenko:

strašno, šta se radi sa to malo kulture što je još ostalo u našoj zemlji i narodu...
mnogo se iznerviram i rastužim kad čujem za tako nešto, a tvoj grad, na žalost, nije jedini..

Da li to beše u Budvi zatvorena biblioteka? Strašno, u svakom slučaju.

...jeste Rado, još u aprilu...i tek sad su nešto privremeno riješili, malo lektire i beletristike, tek da radi...a nemamo ni bioskop evo već dvije godine...a grad sa najvećim opštinskim prihodom...

Stigla sa mornceta sa dva trofeja.
Amor porteno i Lovemarks. Bas fine knjizice za plazu.
Amor porteno- skoro klasicna prica o prevari, sa pokusajima da se u tome svemu nesto dublje nadje, ali iskreno, meni zvuci kao i svaka druga takva prica o svaleraciji. U svakom slucaju pitko i lako za citanje, pa kome je do ljubica- samo neka izvoli.
Lovemakrs me je od pocetka i delom do kraja nevidjeno nervirala. Stalno i za moj ukus bas, bas previse, koristi engleske reci i citave recenice, sto meni nevidjeno ide na ganglije.
Ono sto moram priznati je da je knjiga napisana na originalan nacin i da mi se na kraju dopala, sto mogu da kazem za retko koju knjigu koju sam citala u poslednje vreme.

Procitala sam nocas Na kraju duge.
(Pisem vam namerno sad ako planirate da kupite knjigu koja je na akciji u laguni ove nedelje (Hvala za uspomene) i ako se vodite time da je ista autorka napisala i P.S. Volim te)

Dakle za nas koji visimo na netu i koristimo ga obilno ova knjiga je u zanimljivoj formi.
Naime cela radnja prati se kroz prepiske mailom, chatom...od prve do poslednje stranice tako. U pocetku mi je delovalo interesantno ali me je do kraja toliko smorilo da sam citala sa mukom jer je po nekad tesko pratiti ko kome pise mora se bas dobro koncentrisati .

Osim toga autorka je zivot citaocima otezala cinjenicom da postoje dva lika koja se zovu na R. Meni je trebalo puno koncentracije da to pratim.

Takodje cesto se pominje mama u potpisu pa je opet potrebna koncentracija da se ne ispusti koja mama.

Radnja ko radnja, meni po malo :confused:, prati se zivot dvoje mladih ljudi, najboljih drugova , koji se razdvajaju, i ciji zivoti se odvijaju na velikoj daljini a neprekidno su u kontaktu mailom....

Njen mi je zivot prica koju vidjate svaki dan , poznajete bar jednu takvu devojcicu ...
Njegov je zivot isto obican ...svakodnevne neke stvari ...
Puno dogadjaja u knjizi al sve nekako nabacano , prebrzo se smenjuju...

Knjiga se zavrsava apsilutnim hepi endom ....malo bljutavo cak i za nas koje volimo knjige sa srecnim krajem ....komotno bi mogla da svira i ona narodna "Ostaricu necu znati" na kraju ....

Sve u svemu....od autorke P.S. Volim te ...ocekivala sam vise.
Ako mene neko pita komotno zaobidjite Na kraju duge, nista necete propustiti.

...ja sam čitala ljetos, al' nisam pročitala:rumenko:, namjerno sam je zaboravila tamo gdje sam bila, slično nešto...privukao me naslov ROAMING...neka naša autorka...pisano kao sms poruke...smorilo me, nisam mogla da se snađenm...mislim i ko piše poruke od pola strane?...

Ja :)

Zamak u Pirinejima je pisan tako ...mail na mail...al je o vec daleko bolje jer se radnja odvija izmedju dva lika i razgovori su daleko daleko produhovljeniji sa odredjenom tezinom i smislom.

Dok sam citala ovu knjigu imala sam dozivljaj da voajerisem u tudjem racunaru outlook express

Zamak u Pirinejima je pisan tako ...mail na mail...al je o vec daleko bolje jer se radnja odvija izmedju dva lika i razgovori su daleko daleko produhovljeniji sa odredjenom tezinom i smislom.

Dok sam citala ovu knjigu imala sam dozivljaj da voajerisem u tudjem racunaru outlook express

...onda ti poklanjam ovu knjigu kad dođem tamo gdje sam je ostavila, a doći ću... :)..

Mene ta knjiga malo smorila dok sam je čitala... ali ima nešto u njoj... lepo kažeš ta produhovljenost... i neobična je... mogla bih za neko vreme da je uzmem ponovo...
Nekako, prvi put kad nešto čitam, samo gledama šta će da se desi... po principu 'oće se uzeti na kraju... a posle ukapiram da sam zaboravila da obratim pažnju na gomile detalja...

Naravno, u mnogim knjigama i nema ništa drugo, a onda se ovima možda ipak treba vratiti..

A Hvala za uspomene? Privuklo me je P.S.Volim te, pa razmišljam o kupovini ove na Laguninoj akciji.Čitao neko?Ne čitam baš često taj žanr, pa nisam baš kompetentna da ocenim, a vidim da Mirka nije za onu Ispod duge, pa rekoh da proverim

Poslednja izmena:
Ja sam od ponuđenih pročitala jedino Fotografiju, dopala mi se, i moja je ćerka tinejdžerka pročitala U potrazi za Aljaskom, dopala joj se.
Na ranijim akcijama sam nakupovala: Igre poznog doba, Paravion, Francuska svita, Igrač, Dar kamena, Bazenska biblioteka. Nemam pojma kad ću da ih pročitam.

Interesuje me vaše mišljenje o sledećim knjigama:
Taniosova stena,
Moramo da razgovaramo o Kevinu,
Umetnine i čudesa,
Tamo gde su žene,
Sve što sam voleo,
Oskar i Lusinda.

..sad mogu samo da se sjetim MORAMO DA RAZGOVARAMO O KEVINU...
...knjiga je odlična...ali, tema je vrlo bolna i mučna...preispitivanje majke i njenog odnosa prema sinu, koji je ubio nekolicinu učenika...i, onako baš iskrena i zadire u dušu...
...tako da ne znam dal' je za preporuku..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back