Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
И ја је планирам већ четири године, од кад је издата код нас.
Малочас ми је муж донео Старост - Симон Де Бовоар од девера. Требаће ми времена за два тома... Али, да завршим прво Даму у плавом.

Gledala spisak tih nagradjenih knjiga....Namučih se da izaberem četiri.A kao šugava sam ako sluuuuuučajno ne kupim.Mislim, baš su izvukli ono što izgleda nikako ne prodaju.Neke su već po ko zna koji put na akciji...No dobro...Moj najuži izbor:

Zaboravljeni kralj Gudu I i II - deluje mi zanimljivo, ali sam skeptična jer ga stalno nešto nude...te na onoj akciji španskih romana, te sad...
Francuska svita - bila je i na ovoj letnjoj akciji,ali je sam je eliminisala, jer je bilo zanimljivijih
Bel kanto - e ta knjiga me mami od kad je izašla..a ima tome...pa evo prilike

Uzeću i knjigu nedelje - Hvala za uspomene.

E taaaako..da nisam svoj izbor podelila sa vama, k'o da nisam ni uživala birajući. Hvala na pažnji :)

A da, od ponudjenih na akciji sam čitala jedino Posle smrti...Nije mi se dopala.Tanana knjižica o smrti/ubistvu starijeg bračnog para na plaži,u kojoj se do detalja opisuje raspadanje tela, crvi, mrtvačnica...a uporedo teče dosadna priča o njihovom životu, zahladnelom odnosu sa ćerkom... Sve sam čekala neku poentu..i ništa.....Vidi se da je pisac potkovan znanjem iz anatomije i patologije i slikovit do te mere da mi je bilo muka.

Poslednja izmena:
juce sam svratila do lagune
prosle godine sam medju knjigama drugih izdavaca naisla na Stokerovog Drakulu, i tada mi pade na pamet da ga bas nikada nisam citala... i kostao je nekih 600din cini mi se
juce udjem u knjizaru sa zeljom da malo prosnjuvam i vidim ima li sta zanimljivo japansko... posto mi je drugarica rekla da je Misima fenomenalan... a tip sto radi tamo me sve vrijeme prati
razumijem ja da je to njegov posao i da on ne smije da se udalji od potencijalnog kupca, ali, stvarno, ja sam imala osjecaj kao da me istjeruje... i, i, treba li pomoc? i? i?... ostavi me na miru!
i tako on seta sve u korak za mnom, unio mi nervozu, sve one korice iste i ja nista nisam pregledala... Misimu i ne nadjoh, onog prodavca htjedoh da pitam, kad njemu oci iskolacene kao kod djeteta u nekom iscekivanju... reko' daj mi Stokera, a tamo... bruka
Stokera reciklirali i poskupili
788dinara

ali je knjiga bas dobra... tako lijepo steze obruc neke jeze

Ja sam od ponuđenih pročitala jedino Fotografiju, dopala mi se, i moja je ćerka tinejdžerka pročitala U potrazi za Aljaskom, dopala joj se.
Na ranijim akcijama sam nakupovala: Igre poznog doba, Paravion, Francuska svita, Igrač, Dar kamena, Bazenska biblioteka. Nemam pojma kad ću da ih pročitam.

Interesuje me vaše mišljenje o sledećim knjigama:
Taniosova stena,
Moramo da razgovaramo o Kevinu,
Umetnine i čudesa,
Tamo gde su žene,
Sve što sam voleo,
Oskar i Lusinda.

...čitala sam i UMETNINE I ČUDESA...zanimljivo pisana...čitka, al' već viđeno...onako
...OSKAR I LUSINDA...malo bolji ljubavni roman, dobra radnja..onako
...ne znam kako da se drugačije izrazim za knjige koje te ni na koji način ne dodirnu, al' eto nije loše za čitanje...

juce sam svratila do lagune
prosle godine sam medju knjigama drugih izdavaca naisla na Stokerovog Drakulu, i tada mi pade na pamet da ga bas nikada nisam citala... i kostao je nekih 600din cini mi se
juce udjem u knjizaru sa zeljom da malo prosnjuvam i vidim ima li sta zanimljivo japansko... posto mi je drugarica rekla da je Misima fenomenalan... a tip sto radi tamo me sve vrijeme prati
razumijem ja da je to njegov posao i da on ne smije da se udalji od potencijalnog kupca, ali, stvarno, ja sam imala osjecaj kao da me istjeruje... i, i, treba li pomoc? i? i?... ostavi me na miru!
i tako on seta sve u korak za mnom, unio mi nervozu, sve one korice iste i ja nista nisam pregledala... Misimu i ne nadjoh, onog prodavca htjedoh da pitam, kad njemu oci iskolacene kao kod djeteta u nekom iscekivanju... reko' daj mi Stokera, a tamo... bruka
Stokera reciklirali i poskupili
788dinara

ali je knjiga bas dobra... tako lijepo steze obruc neke jeze

Izgleda da nas dve volimo sličnu literaturu...Mislim, ja baš čitam različite žanrove,ali ti nekako uvek izvučeš ono što i mene intrigira, a o čemu je ovde slabo bilo reči.
Na prošlogodišnjem sajmu je bio Stokerov komplet Drakula i Drakula nemrtvi za , čini mi se 1000 dinara.I httela sam da kupim, ali ponela me atmosfera i nakupovah svašta,a Drakulu nisam...

Danas sam kuci dovukla 6 knjiga, nesto kupila, nesto iz bibioteke

Rejmond Fajst - Princ krvi
Kinsela - Secas me se?
Markus Zusak - Kradljivica knjiga
R. Huri - Pioslednji templar
Dzenifer Doneli - Cajna Ruza
i Zan d'Omerson - Bog, zivot i delo

E sad, sve su razlicitog zanra i nemam pojma odakle da pocnem :think:

Kakvi su bese bili utisci za Kradljivicu?

Izgleda da nas dve volimo sličnu literaturu...Mislim, ja baš čitam različite žanrove,ali ti nekako uvek izvučeš ono što i mene intrigira, a o čemu je ovde slabo bilo reči.
Na prošlogodišnjem sajmu je bio Stokerov komplet Drakula i Drakula nemrtvi za , čini mi se 1000 dinara.I httela sam da kupim, ali ponela me atmosfera i nakupovah svašta,a Drakulu nisam...

I ja sam to zapazila:D

Drakula je divan, ja ne znam zasto Stokera ranije nisam citala.
Nije strasan kao moderni horor pisci, pisac ima i mnogo dobar smisao za humor, i zaista nailazis na situacije u kojima moras da se nasmijes razmisljanju osobe koja je u bezizlaznoj situaciji.
A pri tome je grof pokupio sve moje simpatije. Jedan negativac, za kojeg ja navijam sve vrijeme. NIsam daleko odmakla sa citanjem, ali za sada mi se cini da se malo zaljubljujem : )

Jesi li nabavila Drida?
Ja sam stala na drugom dijelu. NIje mi prijao u tom momentu, ali cu ga nastaviti nakon ove knjige.

Poslednja izmena:

Nije strasan kao moderni horor pisci, pisac ima i mnogo dobar smisao za humor, i zaista nailazis na situacije u kojima moras da se nasmijes razmisljanju osobe koja je u bezizlaznoj situaciji.
A pri tome je grof pokupio sve moje simpatije. Jedan negativac, za kojeg ja navijam sve vrijeme. NIsam daleko odmakla sa citanjem, ali za sada mi se cini da se malo zaljubljujem : )

Jesi li nabavila Drida?
Ja sam stala na drugom dijelu. NIje mi prijao u tom momentu, ali cu ga nastaviti nakon ove knjige.

Који су то страшни савремени хорор писци?
Мене мало Симонс уплаши али ови други јок... :)

Подвучено...
А да изађеш мало до града... :)

Kinsela - Secas me se?

ne znam za ostale, ali meni se Kradljivica svidela

Kinsela - Secas me se?

Фајст је добар али је то прва књига серијала који је наставак серијала о ратовима Капије Света.
Занимљиво али ништа оригинално. Видећеш.

Хури... Бацила си паре... :(
Слично Да Винчијевом коду, бесмислена и неодржива прича. А ликови поступају потпуно супротно својим инстинктима.

Кинсела... Мени се допала...

Остале нисам читао.

Ja konačno završila Antilopa i Kosac, Margaret Atvud... i svidelo mi se.
Da mi je neko prepričao ili ispričao o čemu se radi, mene to verovatno ne bi zainteresovalo. Puni smo predrasuda. Nije važno samo o čemu se radi, nego i kako je to ispričano. A Atvud stvarno lepo vodi tu priču, malo prošlosti, malo sadašnjosti... I sasvim je drugačije od Telesne povrede koju sam pročitala ranije. I sigurno ću uzeti i Mačje oko i Sluškinjinu priču, one su se najviše pominjela ovde na temi. Vratila sam se sad malo unazad, da vidim šta se pisalo. Pa, zainteresovala sam se....
Sad sam uzela "Azil" Sanje Domazet. Početak mi malo dosadan...

ne znam za ostale, ali meni se Kradljivica svidela
Ta knjiga me privlaci ko magnet. Pocinjem je veceras i javljam utiske

Фајст је добар али је то прва књига серијала који је наставак серијала о ратовима Капије Света.
Занимљиво али ништа оригинално. Видећеш.

Хури... Бацила си паре... :(
Слично Да Винчијевом коду, бесмислена и неодржива прича. А ликови поступају потпуно супротно својим инстинктима.

Кинсела... Мени се допала...

Остале нисам читао.

Za Fajsta znam, to je samo nastavak price, a Hurija nisam kupila, iz biblioteke je. Ne kupujem nista sto mi je potpuno nepoznato ( i dobro je sto nisam :lol:)

Hvala u svakom slucaju

Meni se kradljivica mnogo dopala. Interesantno je to sto je pripovedac smrt, ali nije morbidno, a i to sto prati odrastanje devojcice u najgorim mogucim uslovima, a ipak ima mnogo ljubavi, prijateljske, roditeljske. I odlicno je predstavljeno sta knjige tj. citanje predstavlja u svemu tome.

sine, kolko ima tih konkubina: ))
ja sam htela kradljivicu da pročitam i nikako da dodje na red, uvek me nekako odbije baš to, što je pripovedač smrt, ša se odlučim za nešto drugo

Knjiga očeva je jedna od najboljih koje sam pročitala u poslednjih par godina :ok:

Mrs.Bi, drago mi je da ti se Antilopa svidela, sećam se da smo pisali ovde kako ti takve stvari baš i ne voliš.
Cru, tog Poslednjeg templara 'ladno imam, sećam se da sam čitala, ali se uopšte ne sećam sadržaja, što će reći, plitko. Tako nekako kako reče Dijenek, kao vrlo loš Da Vinčijev Kod.

Ja završih Soko od Palerma. Ta knjiga je inače na skoro svakoj Laguninoj akciji, izgleda da baš loše ide, i sad mi uopšte nije jasno zašto, odlična je, baš sam uživala. Slično kao u Kardinalki, odabran je vrlo zahtevan istorijski period, ali se g-đa Bordin odlično, ODLIČNO snašla i hvala joj na tome.

Inače, i dalje sam karakter što se kupovine tiče, ništa pre sajma :)

Jesi li nabavila Drida?

Pa valjda zato sto je Drakula toliko exploatisan i na filmu, pa nekako kao sve nam je poznato.Zaci, ne bih pogresila...Nista, mozda ove godine na sajmu...uostalom Drakula je vec gotovo klasika, lepo ga je imati u biblioteci.A i uzimam u obzir preporuku od tebe kao srodno-zanrovskoj forumasici :)

Nisam kupila Drud-a...sve nesto drugo dodje na red pre njega...Ubise me s ovim akcijama.."akcijäm"celo leto...sad opet ide sajam, a na sajmu ne uzimam Lagunu, jer mi je dostupna preko cele godine, nego gledam da to bude ono na sta redje nailazim..

Inace, "odradila"sam i ovu Laguninu akciju i knjigu nedelje, onako kako sam vam ovde objavila.Casna forumaska :)

Kinsela - Secas me se?

Jao, mene je Kradljivica skroz kupila.Toliko da sam posle citanja kupila svoj primerak
(citala sam sestrin). A uzela sam da je citam na letovanju i to samo zato sto je sve drugo vec bilo procitano.Meni se bas mnooogo dopalo sto je smrt narator...to mi je bilo jako originalno, a data nam je prilika i da je dozivimo kao malo manje okrutnu...Jos pamtim delove u kojima se pominje da duse uzima u svoje ruke i opisuje ih...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back