Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Citam Dnevnik jedne sasvim obicne zene i toliko mi je dosadna knjiga...:roll:.
Ne volim da ostavljam zapocetu knjigu, u stvari to nikada ne radim tak oda cu i sa ovom izdrzati do kraja iako nisam ni do pola stigla a vec me gnjavi...
Ko rece da mu se dopala? Hoce kasnije biti malo bolje?

Citam Dnevnik jedne sasvim obicne zene i toliko mi je dosadna knjiga...:roll:.
Ne volim da ostavljam zapocetu knjigu, u stvari to nikada ne radim tak oda cu i sa ovom izdrzati do kraja iako nisam ni do pola stigla a vec me gnjavi...
Ko rece da mu se dopala? Hoce kasnije biti malo bolje?

Ja sam citala na engleskom, mislim da je ta knjiga jer bih po naslovu rekla da je to to. Ne secam se pisca,znam da je zena. Ako se dobro secam,glavna junakinja se zove Mildred i pisac odlazi kod nje da uzme njene dnevnike,kojih ima puno i pretace ih u knjigu. Jel to ta knjiga?
Meni je bila ok, citala sam je u metrou da prekratim vreme do posla.

E, ako je to-to, čitala sam je i ja nedavno i svidela mi se. Mislim, ono, nije ništa naročito, ali nije mi bila dosadna za čitanje. Meni lično se više svidela na početku, tako da, phenomenon, ako ti se nije svidela, zašto sebe mučiš. Tako sam i ja rezonovala do pre nekog vremena, da ne volim ništa započeto da ostavim nedovršeno. A onda sam zaključila da nemam vremena da trošim na nešto što mi ne pričinjava zadovoljstvo. Bar kad je čitanje u pitanju, jer ima i previše stvari u životu koje moramo da radimo iako baš ne volimo.

Joj bre, samo se nerviram sto meni nikako nije legao taj Parsons..:dash:Pokusavala sam s jednom, drugom..:besna: Ok..ali nekako mlako, neupecatljivo....Vec naslucujem gnev armije Parsonsovih fanova....:sad2:A bas sam htela da mi se svidja i da sve procitam..Lepe su mu korice:brus:

Pošto sam upravo jutros ranom zorom, u redu za dobijanje broja za podizanje pasoša :per: završila Parsonsa, Moju omiljenu suprugu, moram da prokomentarišem. Već sam ranije rekla da mi se svidelo jer me je vuklo da čitam dalje. Videću koliko ću je pamtiti. I pre sam čitala nešto, ali se ne sećam. Može biti da je zato što je mlako i neupečatljivo kako kažeš.
Ali me iznervirao glavni junak Bili, što je toliko rizikovao svoj brak sa svojom divnom ženom Bekom, zbog neke Kineskinje. Pa ti muškarci stvarno ne znaju kad treba da ga drže u pantalonama.
A ona divna pa mu sve oprostila. :roll: Hehe, baš kliše...

Mrs.Bi, i pri tom kao da ne shvata da se radi o Kineskinji kojoj je materijalno u vezi na prvom mestu, tako je život naterao... Oni su potpuno različite kulture, ali je on to ipak morao da zna, s obzirom da je već neko vreme bio u Kini, i da su ga kolege vodile u razne klubove, gledao je sve to, ali je za ovu svoju Kineskinju valjda mislio da je drugačija...

Ja sam citala na engleskom, mislim da je ta knjiga jer bih po naslovu rekla da je to to. Ne secam se pisca,znam da je zena. Ako se dobro secam,glavna junakinja se zove Mildred i pisac odlazi kod nje da uzme njene dnevnike,kojih ima puno i pretace ih u knjigu. Jel to ta knjiga?
Meni je bila ok, citala sam je u metrou da prekratim vreme do posla.

Jeste , to je knjiga :).
I kod mene je dobila isti status, stoji u tasni i citam je u busu posto najcesce uspem da sednem pa prekratim vreme na putu do posla i nazad.

E, ako je to-to, čitala sam je i ja nedavno i svidela mi se. Mislim, ono, nije ništa naročito, ali nije mi bila dosadna za čitanje. Meni lično se više svidela na početku, tako da, phenomenon, ako ti se nije svidela, zašto sebe mučiš. Tako sam i ja rezonovala do pre nekog vremena, da ne volim ništa započeto da ostavim nedovršeno. A onda sam zaključila da nemam vremena da trošim na nešto što mi ne pričinjava zadovoljstvo. Bar kad je čitanje u pitanju, jer ima i previše stvari u životu koje moramo da radimo iako baš ne volimo.

Sta da ti kazem, to je neki neizdrz da ne mogu da ostavim knjigu koju sam zapocela...osim ako nije bas, bas ocajna. Ne pamtim da mi se skoro desilo da ostavim knjigu na pola. Tako da cu procitati i ovu, samo me bas nesto i nije povukla.

Ko je citao Badem, kakvi su utisci?

Sta da ti kazem, to je neki neizdrz da ne mogu da ostavim knjigu koju sam zapocela...osim ako nije bas, bas ocajna. Ne pamtim da mi se skoro desilo da ostavim knjigu na pola. Tako da cu procitati i ovu, samo me bas nesto i nije povukla.

Ko je citao Badem, kakvi su utisci?

Badem-mlaka erotika.

S ovim Dnevnikom... me baciste u bedak, ne znam da l' da je uopšte počinjem ili prosledim.

Pocela sam da citam Perece za dorucak pre neki dan, za sada deluje zanimljivo. Sve u jednoj knjizi: posesivna majka ali opisano iz muskog ugla, mamin sin api opet iz njegovog ugla, izlasci sa dve devojke, problemi u porodici zbog veze sa devojkom druge religije (on je Jevrej a jedna od devojaka je katolkinja) i tako, za sada s eprica tek zahuktava, bas me interesuje kako ce sve da se odvija do kraja knjige i dal ce uspeti da se spase (glavni junak) od majcice

Pošto sam upravo jutros ranom zorom, u redu za dobijanje broja za podizanje pasoša :per: završila Parsonsa, Moju omiljenu suprugu, moram da prokomentarišem. Već sam ranije rekla da mi se svidelo jer me je vuklo da čitam dalje. Videću koliko ću je pamtiti. I pre sam čitala nešto, ali se ne sećam. Može biti da je zato što je mlako i neupečatljivo kako kažeš.
Ali me iznervirao glavni junak Bili, što je toliko rizikovao svoj brak sa svojom divnom ženom Bekom, zbog neke Kineskinje. Pa ti muškarci stvarno ne znaju kad treba da ga drže u pantalonama.
A ona divna pa mu sve oprostila. :roll: Hehe, baš kliše...

Upravo sam mislila na Moju omiljenu suprugu kad sam rekla mlako i neupecatljivo.Ne mogu da kazem da mi susret sa Kinom iz tog ugla - kulturnog, poslovnog, nocnog, nije bio interesantan,ali ne znam..Znas kad procitas knjigu,a nisi nesto ispunjena, nego kao izduvan balon-ono mogla si i bez toga.A sam zaplet, da , klise...
Sto rece Trojanka - i oslobodi me greha :), ne moze svaki bestseler svima da se svidja...

Cini mi se da je Trojanka pomenula Izgubiti Juliju.Nosila sam je letos na more,ali nasa nova morska komsinica ( igrom slucaja profesor knjizevnosti) , nije ponela literaturu, pa sam od svojih 8 knjiga, odlucila da joj ustupim Juliju.Kaze da nije losa.Ja jos nisam citala, pa javi utiske...

Poslednja izmena:
Badem-mlaka erotika.

S ovim Dnevnikom... me baciste u bedak, ne znam da l' da je uopšte počinjem ili prosledim.

Pa sad...ako nemas pametnija posla- ti citaj.
Meni stoji u tasni i citam je iskljucivo na relaciji kuca- posao, u busu. Da je neka koja mi se bas cita verovatno bi uskratila sebi malo sna da je procitam brze, ali ovako, moze da prodje i nista vise, bar za mene.

7995j.jpg

Antologija srpske urbane poezije - dobila sam na poklon i bas mi je drago: nikad ne bih kupila, a zanimljiva knjiga, od petnaest pesnika samo sam za dvoje cula... citam :)

Dama i jednorog od Trejsi Sevalije (mislim da je tako prevedena kod nas) je jedna od boljih "zenskih" knjiga koje sam citala. Cak ju je i moj muz, a on inace prezire sve "romanticne" knjige. POred toga nije losa Cokolada od Dzoane Haris, ali ona je dobro poznata svima. Osim te ona ima jos par dobrih knjiga kao sto je Holy fools (trebalo bi da je kod nas prevedeno kao Sveti prevaranti ili nesto slicno), onda KUpinovo vino, pa Pet cetvrtina pomorandze. Sve su to lagane knjige koje se brzo citaju.

Noc knjige
Laguna i knjiara Delfi
11.06.2010 od 18 h do 24h..
naslovi po cenama nizim 30-70%
Knjizare:
Skc, Kralja Milana 48
Makedonska 12
Terazije 38
Bul.Kralja Aleksandra 146
Bul.Kralja Aleksandra 92-
Knjizara Kod Vuka

e a taj popust važi uz popust na čalnaksu kratu ili se tada popust članske karte ne računa?
stigla skoro do pola murakamijeve okoroleze zemlje čuda i kraj sveta i za sada je sjuper

Ili preko sajta delfija po istim cenama :)
Ja se nosim mislju da tako narucujem ne guzva si mi se po knjizarama.

Ne znam ..to procitah i uz to su razna desavanja..pokoloni..Dj-ejevi..kozmetika..degustacije i slicno..pa ko voli neka izvoli..
ja ne kupujem nista fok ne procitam onih deset sto sam kupila na Sajmu.
a citam..redovno..:D

Noc knjige
Laguna i knjiara Delfi
11.06.2010 od 18 h do 24h..
naslovi po cenama nizim 30-70%
Knjizare:
Skc, Kralja Milana 48
Makedonska 12
Terazije 38
Bul.Kralja Aleksandra 146
Bul.Kralja Aleksandra 92-
Knjizara Kod Vuka

Ovo zvuci zanimljivo, taman idem u setnju sa drugaricom u 19h. Joj sto bih volela da dobijem te karte za pozoriste:mrgreen: Ali domacini veceri ne znam da li je za :bljak: ili za :rotf:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back