Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala Waterfall !

Svratila ja večeras na Noć knjige i nisam mogla da utvrdim gde počinje red za kasu, jer je vijugao kroz celu knjižaru.
Ja sam htela sam da kupim jednu određenu knjigu Između krajnosti, Ivana Ivačkovića o pesmama Džonija Štulića i Azre, mom mužu i meni za jubilarnih 29 godina braka, ali toliko da čekam za jednu knjigu - nema šanse, kupiću je po punoj ceni.

Ја узела Џејмса Патерсона у Лагуни, нисам нешто имала идеју шта бих а ни понуда ми се није допала нешто :aha:
Tamo gde si ti bila nije bila velika gužva?
Pomislila sam i ja da odem u neku drugu knjižaru ili kasnije, oko 8 kad sam ja bila je verovatno bila najveće gužva.

Pre toga sam bila u biblioteci i uzela 3. deo Moje borbe, Knausgora. Što znači da sam pročitala drugu i da sam se totalno navukla. Drugu sam, za moje pojmove, brzo pročitala. Imala sam vremena i mnogo je lepo kad tako mogu da odvojim nekoliko sati dnevno u kontinuitetu za čitanje.

Hvala Waterfall !

Svratila ja večeras na Noć knjige i nisam mogla da utvrdim gde počinje red za kasu, jer je vijugao kroz celu knjižaru.
Ja sam htela sam da kupim jednu određenu knjigu Između krajnosti, Ivana Ivačkovića o pesmama Džonija Štulića i Azre, mom mužu i meni za jubilarnih 29 godina braka, ali toliko da čekam za jednu knjigu - nema šanse, kupiću je po punoj ceni.

Tamo gde si ti bila nije bila velika gužva?
Pomislila sam i ja da odem u neku drugu knjižaru ili kasnije, oko 8 kad sam ja bila je verovatno bila najveće gužva.
Били око шест седам па и није баш, онако. Прошле године је био баш кркљанац.

Da znaš da sam kasnije pomislila kako nikog od gospode nisam pomenula, ali to je zato što mi je inspiracija bila Noć, tj. kupovina knjige, a nekako su momci manje kupovali. Naravno, to nije opravdanje da ne pomenem bar tebe, tj del piera, Quentina, Baudrillarda, Наутилуса (on je na sreću često na temi) i ..
nije muško ali je najjača - danasc80 - i kupuje i čita i najlepše i najkonkretnije piše o knjigama. Nabrajanje je uvek opasno jer se najčešće neko propusti.

Imaćeš ponovo vremena za čitanje kad deca malo poodrastu. Posle im samo daš pare i slobodan si.

Bazdulj je sinoć na onoj promociji citirao nekog svog profesora koji je rekao da je samo ono što se pročita do 30. godine značajno jer utiče na formiranje ličnosti, ono posle je sam zabava.
Bi baš lepo od tebe što si se nas raznih setila :heart: I dalje mi nedostaje Quentin, kad smo kod muških uzdanica...
Bila Dana naravno na Noći knjige, ali kupovala knjige za decu i poklone :) Meni je rođendan pre Nove godine a kod Lagune svako na rođendan ima sti popust kao u Noći knjige, samo bez gužve i galame, pa obično tada kupujem sebi.

Draga Bi srecan rodhendan!!!

Mozda i ja da uzmem tod Knausgorda, sve izbegavam, deluje mi preobimno a nesto mi je tesko da se koncentrisem i citam. A i mrzi me da pisem sto nije bas lepo ni drugarski, moracu da se popravim.

Bi, sad sam se setila...Tebi je danas rođendan. :kiss: I meni je danas Krstin rođendan. Pa, neka nam je srećan. :)

Da, porodične brige su razlog što ne pišem, mada vas pratim redovno. Nisam tip koji patetiše, ali se u meni ugasio nekadašnji žar. Malo sam čitala poslednjih meseci, jednostavno sam se umorila od svega. Ali od kupovine knjiga nisam. :)
Mom mužu je prošle nedelje bio rođendan tako da sam tada kupila u Laguni s 40% popusta, zato danas nisam išla na Noć knjige.
Ponovo sam kupila Handkea, sada Golmanov strah od penala, koga upravo čitam. Pročitala sam Starnoneove Pertle (ništa posebno), a za jedan dan sam pročitala i Bakmanovu Poslednju priliku. Ne sviđa mi se što su ga ovoliko komercijalizovali. Štampaju knjige u tvrdom povezu sa po jednom novelom od 70 strana sa sve ilustracijama. :( Ipak je Uve neprevaziđen.

Drago mi je što sam podstakla ljude da se jave.

Наутилусу хвала за диван инструментал:hvala:

Svratila sam ja danas u Lagunu, nije mi bila sasvim jasna objava da produžavaju popuste do danas do 17 h, ali to važi samo za naručivanje preko sajta i za knjige drugih izdavača, pa sam kupila knjigu o Džonijevim pesmama po punoj ceni. I dali mi ipak poklončiće: slanu plazmu i vanil šećer i neke kataloge, Lagunin i DM-ov. Znam, mogla sam da se učlanim u klub, ali toliko malo kupujem knjige da mi to ne treba.

Od ćerke sam dobila novu tastaturu pa se sad navikavam. Kaže, ona je bila mnogo bučna. Ova je fina, ima neke prečice, samo da ih zapamtim.

Išla sam ja na Noć knjige, još povela Ogija. Imala sam nekog posla u centru grada, pa svratila. Za moje standarde prilično skromna kupovina - uzeh Trn u grudima (iliti Ptice umiru pevajući u 2 toma) i Martinovog Ledenog zmaja. Ogi mislio da je zmaj za njega. A dobio je knjigu o dinosaurusima (već neko vreme je u toj fazi i svaki dan učim o kojekakvim parasaurolofusima, ankilosaurusima itd.) i uzeh jednu za poklon i to je to.

Mrs. Bi, mislim da bi moj utisak za Mog muža bio isti. Preporučili su mi tu knjigu s više strana, nađoh negde odlomak, ali nije me nešto privuklo. Volim ja i tako neke trivijalne stvari da čitam, ali muško-ženski odnosi me ne zanimaju. Generalno, Booka nije u mom stilu, kako bih rekla; nijedna njihova knjiga me nije oduševila zasad. Deluje mi zanimljivo onaj Arnaldur Indridason (jesam li ubola kako se zove?).

Trenutno čitam neku švedsku antologiju (17 noar priča u izdanju Tanesija), pročitah 6 zasad. Kao neki krimi zapleti (mada ne u svim) i svugde neko umre. Baš je nekako za ovaj period, hladnoća i tako to. Ima i Lašonova jedna, ta mi je bila bizarna (svidela mi se).

Hvala :zag:
Nešto su promenili sa tim porukama, pa ne može više kao nekad.

Pomislila sam da ću sresti tebe i Pahuljicu u Laguni. Ali ti sad imaš drugo društvo.
E, setila sam se tek posle dva dana da sam mogla nekog da zamolim da mi kupi tu jednu knjigu. Em bi taj neko dobio veći popust ako je kupovao manje knjiga, em bi ja dobila popust. Neiskustvo. Mislim da je Rada bila vešta u tim organizacijama.

Dobar je Indridason, ali sad posle godinu-dve od čitanja, potpuno je izbledeo. Tako je sa većinom knjiga, ali ne baš svim.

Kliknete na korisnicko ime forumasa.
Screenshot_2019-12-16-16-38-47-1.png

Klik na profil ako hocete tu,klik na zapocnite
prepisku ako zelite u privatne poruke da predjete.

Jednostavno je.

Slučaj Kukocki – Ljudmila Ulicka, Filip Višnjić, 450 str. 8/10
https://www.knjizare-vulkan.rs/roman/3551-slucaj-kukocki

Duuuugo sam je čitala. Predugo.
Knjiga mi se dopala ali mi je Šurik veći favorit.
Jer, negde sredinom knjige radnja je nekako počela da se razvodnjava... šta li...

Početak mi je bio odličan osim te stalne strepnje od hapšenja i logora, ali je ubrzo kao i u Šuriku nastupilo poststaljinsko vreme i sve je bilo mnogo lakše i izvesnije.
Ne sasvim naravno ali su ova vremena ipak bila daleko manje opasna od prethodnih i nekako su mi bliska.

Prija mi Ulickin način pisanja i dopada mi se vreme dešavanja. Likovi su izuzetno interesantni, i biću tako skromna pa ću citirati sebe iz opisa koji sam dala o likovima u Šuriku:“ jedinstveni, zanimljivi, slovenski, socijalitički, ruski...“ Ovaj opis savršeno odgovara i ovde.
Moja preporuka.

Zdravo, zdravo:):):)

Evo da vam se javim, nisam baš dugo svraćala.

Bi, srećan ti rođendan, da sve bude kako želiš:) (Izvinjavam se zbog kašnjenja)

Baš slabo čitam (mislim da sam to rekla u svakom postu ove godine:lol:), ali neke druge stvari sam morala da obavim i još uvek moram tako da čitanje trpi. Ali dobro, možda sledeće godine budem bolja. NIsam išla na Noć knjige, pa nemam utisaka, ali sam zamolila prijateljicu da mi kupi Devojku koja je čitala u metrou, Bogorodičinu crkvu u Parizu i I ne osta nijedan. A juče sam bila u knjižari da kupim neki poklon i kupih Ledenog zmaja (Martin) a tu je bila i Uspavana i vtreteno Nila Gejmena pa su to još dve nove knjige.

Bila sam za rođendan u Milanu, baš mi je bilo lepo i baš mi je prijalo:) Samo gledam gde bih dalje:lol:

I slažem se sa Lamar, još malo pa će spiskovi i jedva čekam. :)

Lako je vama dvema da pravite spiskove kad niste mnogo čitale, a kako je onima koji su pročitali 100 knjiga (nisam među njima, biće 30-ak, što mi je višegodišnji prosek).
Hvala na čestitkama, pa čestitam i ja tebi, Pahuljice, rođendan, sa još malo većim zakašnjenjem. I mnogo mi je drago što si bila u Milanu i treba da gledaš gde ćeš dalje.
Lamar, tebi čestitke za pročitan Slučaj Kukocki. Znam kako je kad se ne stiže, pa pročitana knjiga ima značaj ko položen važan ispit.:ok:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back