Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Случај Кукоцки, како ти се свиђа та књига? Мени се много свиђа.

''Сасвим сам сигуран да ниједан пас није у стању да издржи оно што издржи човек.''
Случај Кукоцки, Улицка

Случај Кукоцки, како ти се свиђа та књига? Мени се много свиђа.

''Сасвим сам сигуран да ниједан пас није у стању да издржи оно што издржи човек.''
Случај Кукоцки, Улицка

Ja kad vidim da je neko disident ( vazi i za Solzenjicina) meni padne mrak na ochi i onda,
svejedno koliko je dobra knjiga, autor(ka), nekako mi nije po volji.

Moj muž, Rumena Bužarovska, Booka, 144 strane.
Uprkos dobrim kritikama i pohvalama mene ova knjiga nije oduševila. Mislim da sam je prerasla. Nešto kao i ženske časopise, za koje sam pre jedno 15-ak godina zaključila da bih više imala da napišem u njima nego što imam da pročitam.
Zbirka priča o muževima i ženama, braku, deci, odnosima prema roditeljima, učiteljima, kolegama, preljubi iz ugla prevarenog i onog koji vara. Sve u svemu , zanimljivo je, obuhvaćeni su različiti slučajevi i situacije, sumnje, praćenja, laži, prećutkivanja, ali za mene, ništa naročito novo ni originalno. Ako bih ocenjivala, dala bih joj neku trojčicu.
Požurila sam da je uzmem jer će za koji dan biti na dnevnom redu čitalačkog kluba u mom gradu, na koji sam već toliko puta htela da odem, pa nikako nisam. A neću ni sada.

Moj muž, Rumena Bužarovska, Booka, 144 strane.
Uprkos dobrim kritikama i pohvalama mene ova knjiga nije oduševila. Mislim da sam je prerasla. Nešto kao i ženske časopise, za koje sam pre jedno 15-ak godina zaključila da bih više imala da napišem u njima nego što imam da pročitam.
Zbirka priča o muževima i ženama, braku, deci, odnosima prema roditeljima, učiteljima, kolegama, preljubi iz ugla prevarenog i onog koji vara. Sve u svemu , zanimljivo je, obuhvaćeni su različiti slučajevi i situacije, sumnje, praćenja, laži, prećutkivanja, ali za mene, ništa naročito novo ni originalno. Ako bih ocenjivala, dala bih joj neku trojčicu.
Požurila sam da je uzmem jer će za koji dan biti na dnevnom redu čitalačkog kluba u mom gradu, na koji sam već toliko puta htela da odem, pa nikako nisam. A neću ni sada.

Tako sam se i ja bila nameracila da odem sa jednom komsinicom u taj citalacki klub ( ovde kod mene), ali kad
sam videla da citaju sve tako neke knjige ( kao ova koju ti opisujes), batalila sam.

Prva koju sam ja videla da čitaju, a moguće da je im je bila uopšte prva, je bila Čovek zvani Uve. I na to sam baš htela da idem da kažem kako je bio šablonski patetičan kraj.

Prethodna je bila Prohujalo s vihorom, a pre toga Gi de Mopasan - Bel Ami, Džon Banvil - Knjiga Dokaza, Jevgenij Zamjatin - Mi, Virdžinija Vulf- Orlando...... znači, ima i baš ozbiljnih knjiga

Prva koju sam ja videla da čitaju, a moguće da je im je bila uopšte prva, je bila Čovek zvani Uve. I na to sam baš htela da idem da kažem kako je bio šablonski patetičan kraj.

Prethodna je bila Prohujalo s vihorom, a pre toga Gi de Mopasan - Bel Ami, Džon Banvil - Knjiga Dokaza, Jevgenij Zamjatin - Mi, Virdžinija Vulf- Orlando...... znači, ima i baš ozbiljnih knjiga

Bel Ami je mnogo fin roman. Onako bas za moj ukus.
A vidis, ovu Knjigu dokaza nisam citala.

Pavić nije pisac po mom ukusu. Dosta davno pročitao sam dvije njegove knjige (Hazarski rečnik i Unutrašnju stranu vetra) i mislim da mu se neću vraćati. Barokni, kićeni jezik i stalna alegoričnost me ne privlače. S druge strane, ne mogu da kažem da on nije dobar pisac. Sve je stvar ukusa. Nekome se baš to sviđa što mene odbija. U svakom slučaju, Pavić nije neka fabrikovana veličina kao pisci koji se pojavljuju u ovom vijeku. Uostalom, Pavić je bio i možda i posljednji naš pisac koji je imao ozbiljniji uspjeh u inostranstvu. Mislim da je u Rusiji i Francuskoj još prilično čitan.
Jos kada citas Recnik u prvom izdanju Kosmos izdavastva (androgino), pa kada vidis da je lektura potpuno nepismena, naime u prvih trideset strana sam naisao na bar desetak gresaka (izostavljena slova i slicno), tek ti se onda ne dopadne.

Gde nam je Rayela da nas teši ?! :zag:

Ma nista mi nisu danas radili. Ko uopste i pomisli da je medEcina, lekari, sistem, zubari na nekakvom
Zapadu bolji i efikasniji od nekog u Srbiji, taj se gadno vara. Samo je 10x skuplji, lekare bole Dzoka kao i uvek i svuda.
Lekar uopste i nije bio u praksi. U ponedeljak ce navodno da me da ne kazem sta, ali mozda ga ja i oteram
u tri pm pa odlozim pricu za neko drugo vreme.

Nadam se da ce Nautilus da nadje nesto prikladno i za ovu danasnju situaciju. Ne mora iz iste knjige.
Citam jedan mnogo dobar psihotriler ( moj je muz dofatio prvi knjigu koju mi je Dana preporucila pa cekam
da je procita), onako bas psihijatrijski ( al bez mrtvih ili nekih nevaznih:)) i bez leseva,
Knjiga se zove Pacijent ( John Katzenbach). Autor je neki poznat krimi autor, ali ga ja ne poznajem.

Ma nista mi nisu danas radili. Ko uopste i pomisli da je medEcina, lekari, sistem, zubari na nekakvom
Zapadu bolji i efikasniji od nekog u Srbiji, taj se gadno vara. Samo je 10x skuplji, lekare bole Dzoka kao i uvek i svuda.
Lekar uopste i nije bio u praksi. U ponedeljak ce navodno da me da ne kazem sta, ali mozda ga ja i oteram
u tri pm pa odlozim pricu za neko drugo vreme.

Nadam se da ce Nautilus da nadje nesto prikladno i za ovu danasnju situaciju.

Шта знам...

Туђ бол је тешко разумети! Свака душа има свој бол, а сваки бол има своју душу.
Тако је морало бити, Нушић

ЧАРОЛИЈА ПРОТИВ СТРАХА

Као што се небо и земља ничег не боје,
и нигде им нема губитка ни штете,
тако ни ти, душо, не страхуј.

Као што се дан и ноћ ничег не боје,

Као што се сунце и месец ничег не боје,

Као што се цар и брахмин ничег не боје,