Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dvori od oraha, Miljenko Jergović, Rende, 511 str, (Durieux, Zagreb, 687 str.)
Kliknusmo zet Miljenko i ja konačno. A baš sam se trudila i ranije, ali nikako da se nadjemo oko neke njegove knjige.
Ovo je prava ona porodična saga, sa jasnim, bogatim i živopisnim likovima oko glavne junakinje Regine Sikirić Delavale, umrle u 97. godini na početku 21. veka, od čega roman i počinje, da bi nas generaciju, po generaciju, događaj po događaj, vraćao u prošlost. Nije mi to smetalo, vrlo lako se prati i nekako deluje sasvim logično. Odlično su prikazani razni periodi istorije, taman onoliko koliko treba i svojim glavnim karakteristikama, kao i odnosi među ljudima, običaji, odnosi prema vlastima koje su se smenjivale, a ljudi se lakše ili teže snalazili i prilagođavali.
I da malo citiram Teofila Pančića: Jergovićeva knjiga, prava "romančina" od skoro 700 stranica "Dvori od oraha", ne ni "matura" ni "diploma" nego bogami "doktorat" iz umeća pravljenja klasične velike književnosti.

Quentin i ja nayebasmo ko zuti mravi na PDF Knjizevnost ( narocito ja, kao po obicaju :D )
Likinja, nekakva Tamara pise da joj se mnogo dopala knjiga Carobni breg od Johana Volframa Getea.
Ja onda tu napisem da je to Tomas Man, likinja kaze da pojma nemam i mrtva ladna se upusta u diskusiju
i sa Quentinom i sa mnom ( Quentinov suFtilni sarkazam dibiduz ne razume pa misli da pise ozbiljno)
tako da je na kraju ona u pravu u smislu da je stvarno Vofram autor Carobnog brega.
Od moderacij ni traga ni glasa, ko zna, mozda i oni misle da je Volfram autor.

Zao mi je sto je taj stvarno lep i casni topik otisao u onu stvar.

A vas dvoje stvarno verujete da, u 2019. godini kada je internet svima dostupan i na kucacim masinama, neko moze da tako pogresi i ubedjuje se da je u pravu?
I jos stavi sliku gde je u paintu upisano ime drugog autora, bez ikakve zelje da se sakrije da je skrabano u paintu... ne znam sta treba jos da napise ona, da bi shvatili da je rec o zenskoj verziji, ili klonu, souzuke-a, najveceg trola na svetu, kome nema ravnog na citavom internetu!
Daljim repliciranjem samo joj dajete na znacaju, jer ona nece prestati sa glupostima!

A vas dvoje stvarno verujete da, u 2019. godini kada je internet svima dostupan i na kucacim masinama, neko moze da tako pogresi i ubedjuje se da je u pravu?
I jos stavi sliku gde je u paintu upisano ime drugog autora, bez ikakve zelje da se sakrije da je skrabano u paintu... ne znam sta treba jos da napise ona, da bi shvatili da je rec o zenskoj verziji, ili klonu, souzuke-a, najveceg trola na svetu, kome nema ravnog na citavom internetu!
Daljim repliciranjem samo joj dajete na znacaju, jer ona nece prestati sa glupostima!

Ali kako da ja znam da je to neka budala koja se umnozuje 7xnedeljno?
Ja cu presaviti tabak i napisati pismo administraciji, doduse znam da mi niko nece ni odgovoriti,
ali je danas bio i moj poslednji odlazak na PDF Knjizevnost.
Nas mldjaHni kolega tamo je mod, ali pretpostavljam da ne ume i ne moze ili ne sme da iz
mesta brise takve postove.

Sinjora Ferate je napisala novu knjigu, za sada niko nista ne zna,,na engleskom izlazi u novembru, radnja
je ko i uvek Napol i znska persona u prvomliu prica svoju ispovest.
Ja sam se onesvestila kada sam juce u vez ove nove knjige prcitala da je samo u Nemackoj Prijateljica
prodata u 1,4 miliona primeraka. Ja sam sve 4 knjige kupila cak i pre izdavanja i platila sam ih oko 85 evra.
Nikako se ne kajem,jos sam mnogo vece pare dala za Knausgarda, ali volim knjige, u mogucnosti sam da ih kupuem
i to j tako OK. ali tiraz ( samo u Nemackoj) od 1,4 miliona zaista me je zapanjio.

Nas mldjaHni kolega tamo je mod, ali pretpostavljam da ne ume i ne moze ili ne sme da iz
Tamo Bodrijar jedini nešto radi. Par dana ga nije bilo i na Književnosti se namnožilo ne znam koliko nebuloznih tema koje mogu eventualno da idu na Jezik, a mnoge su bile drito za brisanje. Čim se Bodrijar vratio očistio je to, ali ostali modovi tamo ništa ne rade, koliko vidim. Ja sam i prijave bio slao da se premjeste te teme, tek je Bodrijar odreagovao.
Uostalom, i ti si moderator, imaš pristup onom vašem tajnom dijelu foruma, pa možeš tamo da im kažeš šta ih spada.

Ali kako da ja znam da je to neka budala koja se umnozuje 7xnedeljno?
Ja cu presaviti tabak i napisati pismo administraciji, doduse znam da mi niko nece ni odgovoriti,
ali je danas bio i moj poslednji odlazak na PDF Knjizevnost.

Kako mislis kako da znas? Pa, ako neko udje ozbiljno u diskusiju, i napravi gresku ili lapsus, i ti mu ukazes, logicno je da taj izadje na net i za 10 sekundi proveri tacnost i kaze ok, moja greska. Ovde te clan foruma ubedjuje da je u pravu i da Tomas Man ne postoji... ocigledna sprdnja i trolovanje!

Ja ucestvujem na mnogo foruma (smatram da nigde ne mozes brze dobiti informaciju kada ti treba, nego na forumima) i tvrdim da nigde ne postoji ovoliki broj trol masina kao ovde. Tako da sam misljenja da su oni deo moderacije, koji namenski radi to sto radi, otvara idiotske teme, pise idotske postove, sa ciljem da mu se odgovara i da se stancuju upisi! Kako drugacije objasniti na stotine vrelih cica i souzukea??!

Tako da sam misljenja da su oni deo moderacije, koji namenski radi to sto radi, otvara idiotske teme, pise idotske postove, sa ciljem da mu se odgovara i da se stancuju upisi! Kako drugacije objasniti na stotine vrelih cica i souzukea??!
Činjenica je da je ovo komercijalni forum. Čitava Krstarica je privatni biznis čija je svrha da generiše neki profit. Što je veći broj ljudi koji se pojave na forumu, veća je šansa da neko od njih ode na neki link koji firmi donosi neke pare. E sad, da li trolovi u tome pomaži ili odmažu, nemam pojma.

Tamo Bodrijar jedini nešto radi. Par dana ga nije bilo i na Književnosti se namnožilo ne znam koliko nebuloznih tema koje mogu eventualno da idu na Jezik, a mnoge su bile drito za brisanje. Čim se Bodrijar vratio očistio je to, ali ostali modovi tamo ništa ne rade, koliko vidim. Ja sam i prijave bio slao da se premjeste te teme, tek je Bodrijar odreagovao.
Uostalom, i ti si moderator, imaš pristup onom vašem tajnom dijelu foruma, pa možeš tamo da im kažeš šta ih spada.

Ti meni nesto prekonosiras? :D
Zasto bih se ja upustala u rasprave sa nekog PDF-a na koji sam Bog te pita i zasto juce i zasla?
Neka se moderatori sa predmetnog foruma bune, ja sam tamo samo naivna umetnica na zici.
Inace ciitam svashta, nista pametno, ali zato jako zanimljivo, a to su trileri. Uglavnom su
autori Jengletzi( ili jos preciznije Engleskinje).

Ti meni nesto prekonosiras? :D
Zasto bih se ja upustala u rasprave sa nekog PDF-a na koji sam Bog te pita i zasto juce i zasla?
Neka se moderatori sa predmetnog foruma bune, ja sam tamo samo naivna umetnica na zici.
Inace ciitam svashta, nista pametno, ali zato jako zanimljivo, a to su trileri. Uglavnom su
autori Jengletzi( ili jos preciznije Engleskinje).

Ma ne, nego tamo si, pa možda imaš neke insajderske informacije, da li je Književnost puštena niz vodu ili šta. A nije da je nešto važno. I na ovoj temi svakih pet dana neko napiše šta je čitao.

Ma ne, nego tamo si, pa možda imaš neke insajderske informacije, da li je Književnost puštena niz vodu ili šta. A nije da je nešto važno. I na ovoj temi svakih pet dana neko napiše šta je čitao.

Moje je misljenje ( a inace nemam pojma jer "tamo" nikada i ne zalazim) da su kulturolosshke teme po vaznosti
cak i nevaznije od nekih tema na Ljubavi i seksu. Isto vazi i za Jezik. Ali mi tu ne mozemo nista da menjamo.
To jednostavno nikoga ne zanima, nije bilo tako nekada, ali sada jeste tako.
Ovde na ovom topiku zaista je tuga da ne pet, nego desetak dana bude tabula raza i onda neko
kaze da je procitao neki naslov, ali prica oko naslova pocinje i zavrsi sa jednom prostoprosirenom recenicom.
Ja sam digla ruke od diskusija i pisanja, eventualno udjem, napisem nekoliko recenica, Rada ne cita vec
barem pola godine, druge citateljke i citaoci verovatrno citaju, ali mozda smatraju da to za ovdasnju
publiku nije zanimljivo.

Ti si ovde ( koliko vidim nepuna dva meseca).
Zasto mislis da nije OK da napises sta citas i da li si te knjiga svidela?
Ja sam ovde od 04.01.2013 ali hvala što primećujete

"KUltura samopomoći: Slučaj Srbija", disertacija Sonje Ocić, ali tek sam počeo. U svakom slučaju mnogo bolja analiza self-help literature od one koju je Bodrijar svojevremeno postavljao

http://www.fpn.bg.ac.rs/wp-content/uploads/2018/12/Sonja_Ocic_Disertacija_FPN.pdf

https://forum.krstarica.com/threads/biblioteka-3.714292/page-644#post-36654563

Ja sam ovde od 04.01.2013 ali hvala što primećujete

"KUltura samopomoći: Slučaj Srbija", disertacija Sonje Ocić, ali tek sam počeo. U svakom slučaju mnogo bolja analiza self-help literature od one koju je Bodrijar svojevremeno postavljao

http://www.fpn.bg.ac.rs/wp-content/uploads/2018/12/Sonja_Ocic_Disertacija_FPN.pdf

https://forum.krstarica.com/threads/biblioteka-3.714292/page-644#post-36654563

Vidi dragi covece, mi svi ovde knjige citamo bez da smo citali neke disertacije nekih manje ili vise pametnih ljudi.
Ja citam od svoje seste godine zvota, ova Sonja Ocic ( nikada cuka za nju nisam) ne bi nikako mogla da utice
na moj citalacki ukus i navike.

Self-help literatira je sviranje zu bubanj, covek ili cita i voli knjige ili cita preko qrtza.

Vidi dragi covece, mi svi ovde knjige citamo bez da smo citali neke disertacije nekih manje ili vise pametnih ljudi.
Ja citam od svoje seste godine zvota, ova Sonja Ocic ( nikada cuka za nju nisam) ne bi nikako mogla da utice
na moj citalacki ukus i navike.

Self-help literatira je sviranje zu bubanj, covek ili cita i voli knjige ili cita preko qrtza.
Pa kad si me pitala što čitam, ja sam ti lepo i kulturno odgovorio. To što si se ti osetila prozvanom zbog Bog zna čega nije moj problem. Link možeš otvoriti a i ne moraš. Sonja je urednik u izdavačkoj kući Clio, no to nije važno za ovu situaciju. U svakom slučaju sama si odgovorila zašto niko ne piše na ovoj temi, sem da ti kaže kako si lepa i pametna i imaš dobar ukus i kosa ti je lepa i sve je super i ukus ti je super i bla bla bla...:bljak:

Pa kad si me pitala što čitam, ja sam ti lepo i kulturno odgovorio. To što si se ti osetila prozvanom zbog Bog zna čega nije moj problem. Link možeš otvoriti a i ne moraš. Sonja je urednik u izdavačkoj kući Clio, no to nije važno za ovu situaciju. U svakom slučaju sama si odgovorila zašto niko ne piše na ovoj temi, sem da ti kaže kako si lepa i pametna i imaš dobar ukus i kosa ti je lepa i sve je super i ukus ti je super i bla bla bla...:bljak:

Dobro, a sta citas? Ili, od kud ti danas ovde?
Mene tvoji linkovi ne zanimaju. A cenim i nikoga od nas ovde.

Ja se javim čim nešto pročitam.
Jedva čekam da napišem kako sam pročitala to-i-to.
Ako ovde to ne napišem nekako kao da sam samo polovično pročitala.
Hoću da vam se pohvalim pa to ti je :flert:

Ali na žalost trenutno nisam pri vremenu da bilo šta dovršim od započetog.
A počela sam jednog Markesa i jednu Ulicku.

I ja prijavim kad nešto pročitam. Volela bih da je toga više, ali moraju da se rade i druge stvari u životu.

E pročitala sam nešto što baš nije vredno pomena, pa ga nisam ni pomenula, ali sad hoću. Pogotovo što se pre nekog vremena pominjalo ovde. To je knjižica E zabole me, Marka Mansona. Da li je parodija na te knjige o samopomoći ili je kontra njih, ali nije vredno pomena ni po obimu ni po sadržaju.

A ti Rayela nemoj uvek nove članove da dočekuješ na nož. Stvarno nas je toliko malo ostalo, a još manje se pojavljuju novi članovi da bismo morali za dobrodošlicu da poklanjamo knjige, majice, kape, olovke, upaljače ...
Kako SNS, pa ima puno članova

Inače i ja sam se bačila na trilere: Harlan Koben, Neznanac

Ja se javim čim nešto pročitam.
Jedva čekam da napišem kako sam pročitala to-i-to.
Ako ovde to ne napišem nekako kao da sam samo polovično pročitala.
Hoću da vam se pohvalim pa to ti je :flert:

Ali na žalost trenutno nisam pri vremenu da bilo šta dovršim od započetog.
A počela sam jednog Markesa i jednu Ulicku.

Isti slucaj i kod mene, nekako jedva cekam da se javim :)
I ogresila sam dushu o Mrs. Bee, zena je ocas posla procitala nasu omiljenu knjigu:ok:

I ja prijavim kad nešto pročitam. Volela bih da je toga više, ali moraju da se rade i druge stvari u životu.

E pročitala sam nešto što baš nije vredno pomena, pa ga nisam ni pomenula, ali sad hoću. Pogotovo što se pre nekog vremena pominjalo ovde. To je knjižica E zabole me, Marka Mansona. Da li je parodija na te knjige o samopomoći ili je kontra njih, ali nije vredno pomena ni po obimu ni po sadržaju.

A ti Rayela nemoj uvek nove članove da dočekuješ na nož. Stvarno nas je toliko malo ostalo, a još manje se pojavljuju novi članovi da bismo morali za dobrodošlicu da poklanjamo knjige, majice, kape, olovke, upaljače ...
Kako SNS, pa ima puno članova

Inače i ja sam se bačila na trilere: Harlan Koben, Neznanac

Ovaj je onaj od juce:D
Cim sam ovo videla, sve mi je bilo jasno:
U svakom slučaju mnogo bolja analiza self-help literature od one koju je Bodrijar svojevremeno postavljao
A (barem) sa ovim nikom samo je sest nedelja na forumu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back