Naravno

Sto se tice pomenute knjige zaintrigiralo me je sto se ne zasniva na principu misli pozitivno. Mislim da u medijima, svih oblika, vlada nesto
sto ja zovem ''teror pozitivnosti'' Gde god okrenes, sta god da procitas, cujes, sve se svodi na - misli pozitivno, kakve su ti misli takav ti je zivot (izlizaze ovu recenicu), kako zracis tako i privlacis, i jos mali milion fraza i floskula koje se sve svode na isto.
Te knjige za sapomoc se stancuju i izdaju ih k'o dobar dan, u poslednje vreme i kod nas pocinje da ih biva sve vise, a apsolutno su sve na isti fazon.
Sasvim je dovoljno da procitas sardzaj ili size i da ti sve bude jasno.
Ja sam citala vise knjige iz psihologije koje su pisali dr. psihologije i psihijatrije, tako da to nisu klas. knjige za sapomoc. Tu stvarno ima jako dobrih knjiga, doduse mislim da ih nema u velikom broju, ali znam bar 2 dobre. One su vezane za razne neuroticne poremecaje i mozda zbog toga nisu privlacne
svakodnevnom citaocu sem ako nije bas zainteresovan za temu.
Kad vidim rec - pozitivno odmah mi se smuci zivot jer prvo - ko zaista zeli da misli negativno?!?! Drugo, mnogi psiholozi tvrde da pritisak na nekoga, posebno na osobe sa problemom psih. prirode) moze biti kontra produktivan jer on da moze mislio bi pozitivno. Trece, sve sto je pod MORA(S) takodje je kontra produktivno
jer se, ukoliko ne uspe u tome, covek oseca frustirano i bespomocno.
Da me ne shvatite pogresno, covek svakako treba da se trudi da misli pozitivno naravno, ali ne da mu to iskace iz frizidera i da ga bombarduju time
pa ce pozitivnim mislima resiti sve.
Za resavanje problema od zdravs.do nekih drugih nije dovoljno samo pozit. misliti, ima tu mnogo faktora koju uticu (da sada ne sirim temu).
Ima ljudi koju su i pored najtezih bolesti zadrzali duh i pozitivnost, nadali se najboljem ali nisu vise medju nama.
- - - - - - - - - -
P.S - izvinite ako sam vas ugusila