kamenita
Ističe se
- Poruka
- 2.674
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Imam od nje Iza kulisa. Neko je pominjao da je dobra, još se nisam uverila.Ja se "istutnjavam" na Tviteru. Napisem sazeto sta mislim i bude mi lakse.
I znam kako je to kad te "nesto" tera da imas neku tebi bitnu knjigu, pa makar je i biblioteka imala.
Pre par dana sam procitala knjigu koja me se bas dojmila.
U pitanju je roman Zivot posle zivota, Kejt Atkinson, dobitnica Kosta nagrade, upravo za ovaj nesvakidasnji roman.
Nisam u formi da je prepricavam, ali ko hoce da ga roman zainteresuje i da se ono bas zblizi sa glavnom junakinjom, da razmisljas o tome da mozda postoje ljudi koji su vec ziveli i da se secaju tog proslog zivota i da ce uraditi bas sve da ne dodje do nekih dogadjaja...
Ako volite takvo stivo, da se vracate kroz vreme sa junakinjom i sta je bilo ili sta je moglo biti, uzmite ovaj roman.
Ja cu ga dugo pamtiti. Znaci, nije neka teska umna knjiga, ali namece neka pitanja...

Mora da sam to bila ja jer meni se ta knjiga izuzetno dopala.Imam od nje Iza kulisa. Neko je pominjao da je dobra, još se nisam uverila.
šta reći...
![]()
Poseta kraljevog lekara- Per Ulov Enkvist, NK, 400 str. 9/10
http://www.narodnaknjiga.rs/index.p...mart_product_id=227&virtuemart_category_id=15
Roman sa istorijskom podlogom. Odavno tako nešto nisam čitala i baš mi je prijalo.
Rondala sam i guglala o likovima non-stop. Sve vreme me je vuklo da vidim ko su bili prethodnici ovog nesretnog vladara, a naročito njegovi naslednici.
I šta se uopšte dešavalo sa svima njima. Sam kralj Kristijan VII je opisan sa dosta takta i jako me je dirnula njegova sudbina.
Kao i sudbina povezanih likova.
Knjiga je jako, jako čitljiva, pitka, ima dobru radnju, odlično isprofilisane likove koji su uzgred zaista i postojali, a i stil je odličan.
Meni se baš dopalo što sam bacila jedan pogled na danski dvor tog doba.
I još da dodam da volim knjige iz ove edicije, krupna slova, veliki prored, ma milina jedna. Ovih 400 strana se realno pročita za 3-4 dana.
Imam utisak da bi se ova knjiga skoro svima sa teme dopala. Nekome malo manje, nekome malo više, ali sve u svemu ne bi bila nikome promašaj.

Та књига стоји код мене на списку: препоручила ју је Рахела одавно.Poseta kraljevog lekara- Per Ulov Enkvist, NK, 400 str. 9/10
ali taj spisak nikako da se skrati, samo dopisujem i ne postizavam 
I obavezno da je citas, tebi ce se mnogo dopasti jer je po sistemu pola pije, pola Sharcu daje, autor je genijalno spojnio dokumantarac sa romanom.Та књига стоји код мене на списку: препоручила ју је Рахела одавно.
Читао сам Ефи Брист, али откуд знаш? Ви жене имате добру интуицију.I obavezno da je citas, tebi ce se mnogo dopasti jer je po sistemu pola pije, pola Sharcu daje, autor je genijalno spojnio dokumantarac sa romanom.
Glavni lik ( lekar) zaista je postojao, bio je i prv i "higijenicar" u istoriji higijene jer je orvi koristgio n eku pastu za zube, a i inace je biko
prosvetitelj. Tebi ce se dopasti i zbog istorije. Danska je bila sila u to vreme pa je recimo deo Hamburga ( Altona) bio danski. Ako si ( a jesi) citao
Teodor Fontane video si da su i delovi Pruskle bili danski.
I meni se čini, ko što neko reče, da je četvrti deo najlepši. Nisam ni sanjala na koga se naslov odnosi, mislila sam da je to naratorka, kad ono, međutim. 
Nisam ni sanjala na koga se naslov odnosi, mislila sam da je to naratorka, kad ono, međutim.
Pst, ni reči više...
Ubistvo u Kapetan Mišinoj – Nenad Novak Stefanović, Laguna, 310 str. 9/10
https://www.laguna.rs/n3094_knjiga_ubistvo_u_kapetan_misinoj_laguna.html
Baš mi je legla ova knjiga. Sve mi je bilo negde onako potaman.
Jedan fini lagani krimić. Kamenitoj je zasmetala pojava Romanovih i Rajsa, a meni je to bilo sasvim ok.
Malo šlaga na torti nije mi bilo na odmet.
Inače, pisanje me jako podsetilo na Mirjanu Đurđević.
Krimić sličnog kalibra, sličnog stila, slično vođena radnja...

Ćao medena. Može li jelen umesto ptice?Gde ste noćne ptice? Spavate li?![]()

, jer smo uspeli da skuvamo i pekmez i mnooogo soka od paradaiza, a da ja ipak uspem da pročitam knjigu).
Izjelice![]()
A ajvar? Ako to nije gotovo zima još ne sme da počne.
Barem se nadam, obzirom da je paprika dobacila do 150 dinara