- Poruka
- 3.723
Razumem te Bi u potpunosti, I ja sam prežalila notebook u junu, kad se posle dve nedelje ipak upalio. Bio je to duuuugi abdejt...
- - - - - - - - - -
Da, mislim na to. Ali, gde da ga nađem?![]()
Pokusao ; bezuspesno ; sorry

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Razumem te Bi u potpunosti, I ja sam prežalila notebook u junu, kad se posle dve nedelje ipak upalio. Bio je to duuuugi abdejt...
- - - - - - - - - -
Da, mislim na to. Ali, gde da ga nađem?![]()

Poseta kraljevog lekara- Per Ulov Enkvist, NK, 400 str. 9/10
Његова жена (Толстојева) изродила тринаесторо деце! Свака јој част, ја бих јој доделио орден и племићку титулу. Не знам коју, највишу.
Иначе ја на свака три детета признајем жени по једну факултетску диплому. За мене жена која има шесторо деце као да има два факултета.
![]()
Poseta kraljevog lekara- Per Ulov Enkvist, NK, 400 str. 9/10
http://www.narodnaknjiga.rs/index.p...mart_product_id=227&virtuemart_category_id=15
Roman sa istorijskom podlogom. Odavno tako nešto nisam čitala i baš mi je prijalo.
Rondala sam i guglala o likovima non-stop. Sve vreme me je vuklo da vidim ko su bili prethodnici ovog nesretnog vladara, a naročito njegovi naslednici.
I šta se uopšte dešavalo sa svima njima. Sam kralj Kristijan VII je opisan sa dosta takta i jako me je dirnula njegova sudbina.
Kao i sudbina povezanih likova.
Knjiga je jako, jako čitljiva, pitka, ima dobru radnju, odlično isprofilisane likove koji su uzgred zaista i postojali, a i stil je odličan.
Meni se baš dopalo što sam bacila jedan pogled na danski dvor tog doba.
I još da dodam da volim knjige iz ove edicije, krupna slova, veliki prored, ma milina jedna. Ovih 400 strana se realno pročita za 3-4 dana.
Imam utisak da bi se ova knjiga skoro svima sa teme dopala. Nekome malo manje, nekome malo više, ali sve u svemu ne bi bila nikome promašaj.
Poznato mi ovo ime, pa sve tražim šta sam čitala. Pomislila sam da je Pusti pravog da uđe, ali to je Jon Ajvide Linkvist.... Enkvist-Linkvist. Posle nađem, čitala sam Knjiga o Blanš i Mariji. Neobična knjiga, ali nije mi se svidela. Ova deluje mnogo zanimljivije.
A kad sam kod imena, moram da se požalim da sam se prilično namučila sa norveškim imenima u Crvendaću, Joa Nesbea. Pročitala sam je i skoro do pred kr nekako držala konce u rukama. Onda se pojavila još gomila likova, sve s tim neobičinim imenima i posebno prezimenima..

Čak mislim da bi ti se tebi dopala.

Ma nije moguće da si preduhitrila Radu!![]()

Његова жена (Толстојева) изродила тринаесторо деце! Свака јој част, ја бих јој доделио орден и племићку титулу. Не знам коју, највишу.
Иначе ја на свака три детета признајем жени по једну факултетску диплому. За мене жена која има шесторо деце као да има два факултета.
![]()

Да ми је била ова памет!Baš me zanima kol'ko dece ti imaš, ako nije tajna? Slažem se da su deca najveće bogatstvo, u slučaju da im se pruže adekvatni uslovi. Rađati sirotinju je zločin. Imam mnogo učenika iz višečlanih porodica, ali malo njih je postiglo neki uspeh. Uglavnom su to inkluzivci a njihovi roditelji su se opismenili kod nas tek u "drugoj šansi"...
Ne gresis, samo je u Hrvatskoj izasao. Evo ga u el.obliku Snezno slepilo
Да ми је била ова памет!
Злочин је убити нерођено дете а не, како кажеш, рађати сиротињу.
У том селу у коме радиш, у М., нису баш толико сиромашни и заостали људи.