Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa tu i tamo ubaci u tok radnje nesto tog tipa, da je Dzordz Bus opljackao neko tajno drustvo Lobanje na jejlu, a i Bus mladji je isto isao na Jejl, a Jejl je vrlo uticajan univerzitet a ta Lobanja pa tek, i oni su ih pogurali do mesta predsednika. Ili npr. slicno ko i za Diznija, produkcijske kuce su pokupile zasluge ljudi koji su mukotrpno radili i sl.
Sto vise citam, vise se nerviram :D
Na trecini sam od kraja pa cu napisati detaljniji utisak.

delpiero, bolje da se ne kačiš sa Tolkinovim fanovima.
Nedavno sam na b92 napisao vrlo nepovoljan komentar na neki tekst o njemu. Mislim da sam oborio lični rekord u broju minusa.
Do tada, rekord u broju minusa bio mi je kad sam na tekst o Maši i medvedu napisao da je Dizni pravio bolje crtaće prije 70 godina, i to bez kompjutera.

Ne kacim se uopste... spomenula je da je skinula knjigu ali nece da joj otvori, a zeli da procita... pa da ustedim vremena :)

A to za armije pratilaca koji idealizuju nekog autora iz koje god oblasti umetnosti, vec znam. I ja sam svojevremeno napisao za Game of thrones da je vise ne pratim jer sam shavtio da mlate praznu slamu i na jeftin nacin drze paznju... auuu kad su skocili na mene, pa ti nemas pojma, najbolju seriju svih vremena da tako pljujes... z:shock:
A imam par prijatelja koji su joj ostali verni i dalje, za razliku od mene... i koji kazu da nije to to, da ima preterano pederluka u kurvaluka, da akcenat nije na borbama i ratu, da su epizode smrtno dosadne sve do poslednjih 15 minuta poslednje epizode u sezoni.. ali ne, i dalje tvrde da je to sve vrhunski i ne zele da priznaju da gledaju jer moraju, jer kud sad da prekinu, pa svi je prate!

Da je ne prati tolika fama na globalnom nivou, i da bez predrasuda se oceni realan kvalitet serije, garantujem da bi prosla isto kao muceni Nemanjici kod nas skoro.

u stvari, citava ideja knjige Ja mrzim internet, se vrti oko tog fenomena socijalnih mreza, koji dovodi do toga da polupismeni, nezreli, naivni, neozbrazovani ljudi imaju mogucnost da se javno pro.eravaju i coporativno udare na nekog i uniste mu zivot. Konkretno se to desilo glavnom liku, koja je na nekom predavanju iznela stavove o Bijonse i Rijani, kao neuspesnim umetnicima koji nemaju nikakav talenat niti zasluzuju toliku paznju i novac.

Poslednja izmena:
Ma, da je direktor, lako bih ga ubedila... ;) Ova moja predsednik aktiva direktora... Kaže, oni su odlučili da štede, nema republičkih već samo lokalnih seminara. A ja njoj odbrusim: pa da, da se ovde lakše operu pare... :zcepanje:

Inače, i moj fejs je lažni profil, muški, nemam nijednog školskog druga, samo najbliže rođake, par kolega i par forumaša. I meni služi samo za Slagu, gde sam danas slavno pobedila. :lol: Ali, kad izgubim, šutiram tablet... :rotf:

- - - - - - - - - -

Ma, koje crno takmičenje... Da me nije sramota od vas ovde, ni ovolko ne bih pročitala... :D Sve manje stižem, sve sam duže na netu... Volim sve što vole mladi. 'Ebi ga, živa duša... :sad2:

Nema sanse da si to rekla,ekspresno daju otkaz,smanjuju platu ili javno blate.
Pandan bacanju dzojstika o zid :lol: .Telefona kroz prozor :lol: .Budilnika (DRRRRRR kad zatrese) o patos :lol: .
"Volim sve sto vole mladi
Ali ja to malo bolje radim" u prenesenom znacenju.Niko nema razloga da se oseca lose ako ne cita/malo cita a pise ovde.Doza tolerancije koju sam imala za osobe koje se usudjuju da nabodu kad se pise van citanja je potrosena.Njima je mesto na pdf knjizevnost ne ovde.Na ovoj temi steta vec nacinjena,neki forumasi su se skoro potpuno povukli da ne bi bilo "ti ne citas,sta ces ovde".Oni da se vrate i da ne bude nabadanja ubuduce te ce se sve vratiti na osnovu.

u stvari, citava ideja knjige Ja mrzim internet, se vrti oko tog fenomena socijalnih mreza, koji dovodi do toga da polupismeni, nezreli, naivni, neozbrazovani ljudi imaju mogucnost da se javno pro.eravaju i coporativno udare na nekog i uniste mu zivot. Konkretno se to desilo glavnom liku, koja je na nekom predavanju iznela stavove o Bijonse i Rijani, kao neuspesnim umetnicima koji nemaju nikakav talenat niti zasluzuju toliku paznju i novac.
Kao kod nas SNS botovi.

E baš si me naveo da razmislim da li ću čitati Ja mrzim internet. Da je stotinjak strana, nego šta li piše na 300... A i ovaj Gospodinov me davi. Te Minotaur, te Vremenske kapsule...

Ja brate volim knjigu koja ima radnju i gde ja jedva čekam da saznam šta je bilo dalje. Zato se meni svidela Moja prijateljica. Nije baš originalno niti dubukoumno, ali stalno se nešto dešava. I začas je pročitam uživajući. A ne ovo, teram sebe da je uzmem, a samo tražim nešto drugo da radim, da vidim šta ima na forumu, šta ima na fejsu, pa mi iskoče neki tabloidi, pa čitam i to. z:((

Kao kod nas SNS botovi.

E baš si me naveo da razmislim da li ću čitati Ja mrzim internet. Da je stotinjak strana, nego šta li piše na 300... A i ovaj Gospodinov me davi. Te Minotaur, te Vremenske kapsule...

Ja brate volim knjigu koja ima radnju i gde ja jedva čekam da saznam šta je bilo dalje. Zato se meni svidela Moja prijateljica. Nije baš originalno niti dubukoumno, ali stalno se nešto dešava. I začas je pročitam uživajući. A ne ovo, teram sebe da je uzmem, a samo tražim nešto drugo da radim, da vidim šta ima na forumu, šta ima na fejsu, pa mi iskoče neki tabloidi, pa čitam i to. z:((

Sad ono i ta radnja jel ima hiljadu lica, ali i ja tako volimz:) Zato zaista volim te porodicne price cak i ako ih je Prust pisao.
Zato mi se dopao i Knausgard, i kod njega ima radnje, ali malo usporeno, ali je ima.
Ja nekada zbog radnje uopste i ne citam pazljivo, ali zato ako je radnja dobra, citam knjigu nekada ponovo.

E baš si me naveo da razmislim da li ću čitati Ja mrzim internet. Da je stotinjak strana, nego šta li piše na 300
Ja brate volim knjigu koja ima radnju i gde ja jedva čekam da saznam šta je bilo dalje. ((

Onda ova knjiga definitvno nije za tebe. A i sto sam se i ja pitao, nakon procitanih 50ak strana.. sta ovde moze da napise na 300 strana?

Dzaret Kobek - Ja mrzim Internet
Knjiga je svakako drugacija, mogu da razumem zasto se mnogima dopada, sa mnom ipak to nije slucaj. Postoje i pozitivne stvari ali su mi ove negativne nekako mnogo jaci utisak ostavile.
Ne postoji klasicna radnja, ne postoji nit koju pratis i za koju se vezes, vec tokom citanja preovladava utisak da je sve nabacano, kao da je autor imao izvucene teze o kojima ce pisati, i redom ih trosio. Kad mu na red dodje sledece crtica iz beleske on u jednoj recenici, van ikakvog konteksta, provuce taj pojam/ime i onda, u zasebnoj celini razveze detaljnije.

Argumentovana i umerena kritika drustva i vlasti je uvek neophodna i pozeljna cak, ali covek je popljuvao sve redom, umetnike, inzenjere, zaposlene, nezaposlene, poznate i nepoznate, sportiste i sportove, skole, fakultete, profesore, djake i studente, proizvodjace ovoga i onoga, automobile, kompjutere, pa cak i foto aparate koje smatra uredjajem za slikanje seksa i ponizavajuce sirotinje.
Kaze da su univerziteti, na celu sa profesorima, nista drugo do orudje za otkrivanje novih oruzja za ratove i nalazenje nacina za vece i efikasnije ubijanje ljudi. Pa ja bih takvog sagovornika, u realnom razgovoru, oterao u 3 pm i rekao da ide da sektasi negde drugde! :D

Sa odredjenim kritikama se slazem, tj. sa dosta njih, ali, da bi u ocima sagovornika/citaoca zadrzao ozbiljnost i poznavanje neke materije, treba da znas kada treba stati jer u suprotnom sve vise diskreditujes sebe, potvrdjujes da nista ne znas vec samo naklapas.
Jeste rekao sustinu o Americi kao kvazi zemlji kvazi ljudskih prava, koja vise od bilo kog drugog ugnjetava ljude po rasnoj, nacionalnoj, seksualnoj, socijalnoj osnovi, ali preterao je, nije umeo da stane. Ocekivao bih da neko ko zastupa ovakve stavove, zivi u sumi, bez struje i vode, obradjuje svoje njive, vrsi robnu razmenu dobara, potpuno nezavisan od savremenih tehnologija, poput Amisa, a ne da i sam koristi blagodeti vecine stvari koje pljuje. Licemerno je.
Ako brines za male jadne kineze koji rade kao robovi, ne bi li citavoj planeti isporucili it opremu, onda nemoj i sam da koristis iste te uredjaje.
Ako se vodis mantrom da sve ima samo jedan cilj - veci profit, zanima me bas da li svoje knjige ne radis u stampariji vec ih prepisujes, da li ih distribuiras licno biciklom i da li se odreknes zarade koju ti autorsko delo donese?!

Poslednja izmena:
I ti si za dva sata pročitao tu poslednju trećinu? (Pošto si u 11:46 poslao post da ti ostala trećina, a već u 13:58 je stigla sveobuhvatna kritika)
Ja sam svesna da sporo čitam, zato mi žao vremena koje potrošim na knjige koje mi ne pružaju zadovoljstvo, jer je to u mom slučaju mnogo vremena, ali baš mi mnogo 100 strana za dva sata. Meni u najboljem slučaju treba dva dana. Pogotovo knjige koja mi se ne dopada. Ali ja sam pravi štreber, svako slovo pročitam. Ovog Gospodinova pomalo prelećem očima, pa me grize savest, i mislim propustiću nešto važno i dobro, što su oni kojima se svidelo pročitali, pa se vratim, pa tako gubim još više vremena.

I ja sam registrovala da ti u zadnje vreme samo kupujes, a slabo citas. Stidi se svoji postupakaz:lol:

Stidim se... :lol: Zato sad čitam dve knjige istovremeno. ;)
Juče sam počela Sve duše Havijera Marijasa kog ste nedavno pominjali, i sad ne znam koju bih pre. Ona mi je za bus, Ukrainka za po kući, jerbo je malo isflekana od mastila (msm, takvu sam dobila), a ne ide da propagiram takve knjige po busevima. Mislili bi ljudi da sam je ja unakazila...:malav:

I ti si za dva sata pročitao tu poslednju trećinu? (Pošto si u 11:46 poslao post da ti ostala trećina, a već u 13:58 je stigla sveobuhvatna kritika)
Ja sam svesna da sporo čitam, zato mi žao vremena koje potrošim na knjige koje mi ne pružaju zadovoljstvo, jer je to u mom slučaju mnogo vremena, ali baš mi mnogo 100 strana za dva sata. Meni u najboljem slučaju treba dva dana. Pogotovo knjige koja mi se ne dopada. Ali ja sam pravi štreber, svako slovo pročitam. Ovog Gospodinova pomalo prelećem očima, pa me grize savest, i mislim propustiću nešto važno i dobro, što su oni kojima se svidelo pročitali, pa se vratim, pa tako gubim još više vremena.

Dobro nisam bas tacno bio na trecini, ostalo mi je bilo 80ak stranica... brzo se cita, retko koja strana je puna skroz, cesto ima proreda koji odvajaju dve celine, ima dosta dijaloga.

Umem i ja da tako rastegnem i da imam utisak da 3h citam 20 strana. Kada je rec o knjizi koja me nije uvukla dovoljno u sebe, nije mi zanimljiva, i citanje ide sporo i traljavo bas... poput Ime ruze, koju sam citao 3 meseca :D

Lako je njima da čitaju, oni su na poslu, a ti si kod kuće... :rumenka:

Jeste dobra fora :D steta sto ne radim u drzavnoj firmi, pa me ne pogadja previse :D
ali ima istine u tome... kada citam kuci sve mi zivo odvlaci paznju, cak i kad sam sam. Daj da malo protegnem noge, da pijem vodu, skuvam kafu, stavim telefon da se puni, da odgledam pregled premijer lige... kad se vozim npr. mogu da citam vise sati bez podizanja glave.

Nema sanse da si to rekla,ekspresno daju otkaz,smanjuju platu ili javno blate.

Epilog svega:
Juče sam se obratila pismeno sa molbom da mi se pismeno odgovori zašto ne mogu da idem, danas sam obaveštena da je pronađeno kompromisno rešenje i da ću ići, ali bez dnevnice... Šta reći a ne zaplakati. Nisam ni znala da mi sleduje dnevnica, jer je godinama nisam dobila.

Drage moje prijateljice, javno vas pozivam na druženje... ;)

Neodlučna sam u većini odluka, pa tako i u ovim naizgled nevažnim: ostaviti ili nastaviti knjigu. Ali zato svima dajem savete da se ne gnjave sa knjigama koje im ne pružaju zadovoljstvo, kad već nisu obavezne za fakultet ili posao. A sama svoj savet ne slušam! Lakše je rešavati tuđe probleme i brinuti tuđe brige.

Onda ova knjiga definitvno nije za tebe. A i sto sam se i ja pitao, nakon procitanih 50ak strana.. sta ovde moze da napise na 300 strana?

Dzaret Kobek - Ja mrzim Internet
Knjiga je svakako drugacija, mogu da razumem zasto se mnogima dopada, sa mnom ipak to nije slucaj. Postoje i pozitivne stvari ali su mi ove negativne nekako mnogo jaci utisak ostavile.
Ne postoji klasicna radnja, ne postoji nit koju pratis i za koju se vezes, vec tokom citanja preovladava utisak da je sve nabacano, kao da je autor imao izvucene teze o kojima ce pisati, i redom ih trosio. Kad mu na red dodje sledece crtica iz beleske on u jednoj recenici, van ikakvog konteksta, provuce taj pojam/ime i onda, u zasebnoj celini razveze detaljnije.

Argumentovana i umerena kritika drustva i vlasti je uvek neophodna i pozeljna cak, ali covek je popljuvao sve redom, umetnike, inzenjere, zaposlene, nezaposlene, poznate i nepoznate, sportiste i sportove, skole, fakultete, profesore, djake i studente, proizvodjace ovoga i onoga, automobile, kompjutere, pa cak i foto aparate koje smatra uredjajem za slikanje seksa i ponizavajuce sirotinje.
Kaze da su univerziteti, na celu sa profesorima, nista drugo do orudje za otkrivanje novih oruzja za ratove i nalazenje nacina za vece i efikasnije ubijanje ljudi. Pa ja bih takvog sagovornika, u realnom razgovoru, oterao u 3 pm i rekao da ide da sektasi negde drugde! :D

Sa odredjenim kritikama se slazem, tj. sa dosta njih, ali, da bi u ocima sagovornika/citaoca zadrzao ozbiljnost i poznavanje neke materije, treba da znas kada treba stati jer u suprotnom sve vise diskreditujes sebe, potvrdjujes da nista ne znas vec samo naklapas.
Jeste rekao sustinu o Americi kao kvazi zemlji kvazi ljudskih prava, koja vise od bilo kog drugog ugnjetava ljude po rasnoj, nacionalnoj, seksualnoj, socijalnoj osnovi, ali preterao je, nije umeo da stane. Ocekivao bih da neko ko zastupa ovakve stavove, zivi u sumi, bez struje i vode, obradjuje svoje njive, vrsi robnu razmenu dobara, potpuno nezavisan od savremenih tehnologija, poput Amisa, a ne da i sam koristi blagodeti vecine stvari koje pljuje. Licemerno je.
Ako brines za male jadne kineze koji rade kao robovi, ne bi li citavoj planeti isporucili it opremu, onda nemoj i sam da koristis iste te uredjaje.
Ako se vodis mantrom da sve ima samo jedan cilj - veci profit, zanima me bas da li svoje knjige ne radis u stampariji vec ih prepisujes, da li ih distribuiras licno biciklom i da li se odreknes zarade koju ti autorsko delo donese?!

Možda je knjiga pisana u ironičnom ključu?
Možda prenaglašeno oponašajući njihove postupke zapravo ismijava sve licemjerne kritičare svega i svačega (tipa veliki zaštitnik okoline Al Gore koji na grijanje bazena troši struje kao omanja afrička država)?
Mislim, dajem liku malo kredita na neviđeno, jer ne mogu da shvatim da neko napiše knjigu od opštih mjesta o nepravdama kapitalizma, rasizmu u Americi i opasnostima interneta.

Epilog svega:
Juče sam se obratila pismeno sa molbom da mi se pismeno odgovori zašto ne mogu da idem, danas sam obaveštena da je pronađeno kompromisno rešenje i da ću ići, ali bez dnevnice... Šta reći a ne zaplakati. Nisam ni znala da mi sleduje dnevnica, jer je godinama nisam dobila.

Drage moje prijateljice, javno vas pozivam na druženje... ;)

Važi! O ovome lako odlučujem....
I tako si ti saznala da ti sleduje dnevnica. Možda sad da tražiš retroaktivno za prethodne godine.
Čitam da su u ministarstvu rada davali novogodišnje paketiće (tj. novčani iznos...) za nekih 5-6-7-8 godina unazad kad je bila preporuka da se ne daju jer se štedelo (na deci, kao i obično), pa su neki koji su imali pravo na sve te godine mogli da dobiju i 32.000 dinara.

Možda prenaglašeno oponašajući njihove postupke zapravo ismijava sve licemjerne kritičare svega i svačega (tipa veliki zaštitnik okoline Al Gore koji na grijanje bazena troši struje kao omanja afrička država)?
Mislim, dajem liku malo kredita na neviđeno, jer ne mogu da shvatim da neko napiše knjigu od opštih mjesta o nepravdama kapitalizma, rasizmu u Americi i opasnostima interneta.

Mislim da nije, ili mozda ja nisam shvatio... mozda Kamenita?
Covek pise o tome da je CIA stvorila internet da upravlja ljudima i da se bori protiv Rusa, kao i da je pomagala americke pisce u radu, ne bi li i te knjige uticale na formiranje drustva... O tome kako nafta pokrece ratove Amerike i Iraka, Irana, Sirije... tako da sumnjam da je koristio ironiju zbog licemernih kriticara svega, jer su bas ovo aksiomi kojim s ekoristi svi koji stvarno zele da kritikuju svetski poredak i "ogole" razne zavere.

Provejava tu dosta ironije, ali pre bih rekao da je i sam veliki kriticar globalizacije i kapitalizma, idiotski popularnog sou biznisa koji mlati pare, a ironiju koristi, jasno i nedvomisleno, da ismeva Ameriku kao zemlju u kojoj tece med i mleko i koja satro je etalon ljudskih prava!

Poslednja izmena:

Da citiram sebe:

Moram pojašnjenje da dodam. Naslov knjige je ironičan, autor mrzi loše strane interneta, a ne sam internet. Kao što sam rekla, on u stvari plete po društvenim mrežama, koje nas vode u dobrovoljno ropstvo (nije moja rečenica, nego autorova), a od nas, takođe njegove reči, pravi veselo roblje. Nekada se to zvalo leba i igara. Ironija je takođe jedna od tema koju autor obrađuje. Sve u svemu, i do knjige koja se meni toliko dopala ja sam došla preko neta, tako da niko stvarno ne mrzi internet.z:)

Ja mislim da je Del Pjero malo preoštar, no svako ima pravo na svoje viđenje. A nekako sam bila sigurna da će se njemu dopasti... Nemam pojma, očigledno. Autor ne poziva. da se živi bez blagodeti savremene civilizacije, niti u stilu Amiša, moj utisak je da hoće da ogoli industriju upravljanaj kapitalom i sticanja ogromnih bogatstava na račun svih nas. Prosta da shvatimo da svojim bitisanjem u virtuelnom prostoru, naročito na mrežama potpomažemo povećanje kapitala tih nekih tamo. Dakle, ne da prestanemo da koristimo tehnologije, nego samo da steknemo svest da su one napravljene sa osnovnim ciljem povećanja bogatstava kreatora tih tehnologija.

Covek pise o tome da je CIA stvorila internet da upravlja ljudima i da se bori protiv Rusa, kao i da je pomagala americke pisce u radu, ne bi li i te knjige uticale na formiranje drustva... O tome kako nafta pokrece ratove Amerike i Iraka, Irana, Sirije... tako da sumnjam da je koristio ironiju zbog licemernih kriticara svega, jer su bas ovo aksiomi kojim s ekoristi svi koji stvarno zele da kritikuju svetski poredak i "ogole" razne zavere.

Provejava tu dosta ironije, ali pre bih rekao da je i sam veliki kriticar globalizacije i kapitalizma, idiotski popularnog sou biznisa koji mlati pare, a ironiju koristi, jasno i nedvomisleno, da ismeva Ameriku kao zemlju u kojoj tece med i mleko i koja satro je etalon ljudskih prava!

Moj je utisak da želi da nas navede da ne verujemo serviranim informacijama, već da potražimo koren, suštinu te info i mislimo svojim glavama. Recimo to za Diznija, ako su prikazane informacije tačne, da ga ne doživljavamo kao slatkog čiku koji je crtao slatkog Mikija, nego kao poslovnog čoveka, koji je radio posao koji je radio sa ciljem da stekne kapital. Samo je pravio crtaće, a ne parizer. Zato su mu smetali i potencijalni komunisti, zato je pokupio zasluge za rad i drugih ljudi, zato je ... da ne prepisujem sve. Što ne menja činjenicu da su njegovi crtani filmovi nenadmašni i da u njima uživamo i dan danas. Ali, mislim da je poruka da ne zatvaramo oči, da postanemo svesni te industrije i tehnologije, mašine koja nas guta i na kraju krajeva, malo manje budemo roblje. A malo više pogledamo koji su mehanizmi za držanje pokornosti.

Ima u knjizi i pričica o Tomasu Džefersonu, koji je bio "najveći zagovornik teorije slobode" i "tvorac Džefersonove demokratije", tako se navodi, ja ne bih znala. Pretpostavljam da je to tačno. Isti taj Džeferson je imao svoje robove i seksualno opštio sa jednom od robinja. Pretpostavljam da je i to tačno. Dakle, ne umanjuju se istorijske zasluge T.Dž. kao zagovornika demokratije, nego se ističu nadam se istinite činjenice, čiji je cilj da spoznamo kako izgleda stvarnost. I da se razlikuje od propagirane, deklerativne, umekšane, našminkane i osunčane slike koja nam je servirana.

- - - - - - - - - -

udavih sve, smiriću se...

- - - - - - - - - -

Lako je njima da čitaju, oni su na poslu, a ti si kod kuće... :rumenka:

lepo rečeno z:)

Ironija je i te kako prisutna, ko sto rekoh u proslom postu ali u smislu da je koristi da obesmisli lazna ljudska prava i lazni san o "americkom zivotu". Najveca ironija je u tome sto glavni junak, zena koja se gnusa sou biznisa, interneta i spada u osobe starog kova, na kraju bude svesna da mora da popusti i sama otvori naloge na twiteru i facebooku, iako zna da time puni dzepove liderima tih mreza, ali joj prija zarada koju joj donosi cak i negativna reklama.
Ali se ne sluzi ironijom kada govori o spletkama cie, americke vlade, geo politici, ratovima, upravljanju sveta od strane bankara... tu je nedvomisleni ostri kriticar.

Jesam mozda previse ostar, ali moguce samo zato jer su mi te stvari koje su mi zasmetale, zasmetale mnogo jace (jer su prezvakane teme, o kojima postoji xy filmova, dokumentaraca, dokle ih vise naglasavati i otkrivati toplu vodu) nego sto su mi one dobre iskazale pozitivno. Knjiga mi nije dosadna, cak je povremeno i zanimljiva dosta (uostalom, na goodreadsu sam joj dao ocenu 3) ali... nesto mi fali tu. Tema je pogodna za obradjivanje, mozda da je bolje napisana, finijim stilom i bogatijim recnikom, imala bi jaci efekat. Mada, ko sto rece Kventin za Krug, to je jos uvek nova i jos uvek nedovoljno obradjena tema, verovatno ce se buduci autori koji se uhvate u kostac sa njom, to jasnije i efektnije docarati.

Ironija je i te kako prisutna, ko sto rekoh u proslom postu ali u smislu da je koristi da obesmisli lazna ljudska prava i lazni san o "americkom zivotu". Najveca ironija je u tome sto glavni junak, zena koja se gnusa sou biznisa, interneta i spada u osobe starog kova, na kraju bude svesna da mora da popusti i sama otvori naloge na twiteru i facebooku, iako zna da time puni dzepove liderima tih mreza, ali joj prija zarada koju joj donosi cak i negativna reklama.
Ali se ne sluzi ironijom kada govori o spletkama cie, americke vlade, geo politici, ratovima, upravljanju sveta od strane bankara... tu je nedvomisleni ostri kriticar.

Jesam mozda previse ostar, ali moguce samo zato jer su mi te stvari koje su mi zasmetale, zasmetale mnogo jace (jer su prezvakane teme, o kojima postoji xy filmova, dokumentaraca, dokle ih vise naglasavati i otkrivati toplu vodu) nego sto su mi one dobre iskazale pozitivno. Knjiga mi nije dosadna, cak je povremeno i zanimljiva dosta (uostalom, na goodreadsu sam joj dao ocenu 3) ali... nesto mi fali tu. Tema je pogodna za obradjivanje, mozda da je bolje napisana, finijim stilom i bogatijim recnikom, imala bi jaci efekat. Mada, ko sto rece Kventin za Krug, to je jos uvek nova i jos uvek nedovoljno obradjena tema, verovatno ce se buduci autori koji se uhvate u kostac sa njom, to jasnije i efektnije docarati.

Tačno to, kada je shvatila da parice samo stižu što ona više tvituje, rešila je da se uhvati u kolo i igra po uspostavljenim pravilima. Ona je do tada mislila svojom glavom, ali je novac preobratio i postala je deo tog sveta, osoba koja zarađuje na račun drugih. Čak je i sin moli da prestane, ona ne želi, novac stiže, zar ne?

Književna vrednost je manje više nikakva, ali i nebitna, nije to ta priča.

CIA ne moze nista da stvori, takve stvari stvaraju naucnici, a posto USA ulaze najvise para u nauku od njih i dobijamo tehnoloska dostignuca.
Manipulacije je bilo valjda i u robovlasnickom drustvu, u feudalizmu, komunizmu, kapitalizmu, a internet postoji od skoro i zanimljivo je
da se ( barem je u Srbiji tako) najbolje manipulise preko televizorz:lol:

Neodlučna sam u većini odluka, pa tako i u ovim naizgled nevažnim: ostaviti ili nastaviti knjigu. Ali zato svima dajem savete da se ne gnjave sa knjigama koje im ne pružaju zadovoljstvo, kad već nisu obavezne za fakultet ili posao. A sama svoj savet ne slušam! Lakše je rešavati tuđe probleme i brinuti tuđe brige.

Uh, ja sam vremenom naučila da presečem neke stvari, a to se pre svega odnosi na ljude čije mi društvo ne prija i koji troše moje vreme. Ali, isto kao i tebi, nešto mi to ne ide s knjigama:lol: Vrlo retko se odlučujem da knjigu ostavim (mada evo ostavila sam drugi deo Prijateljice, hmm). Nekako, stalno mi je u glavi misao da će se možda priča popraviti u nastavku, ali to nije uvek slučaj. Slažem se sa tobom da treba trošiti vreme samo na ono što nam prija, ali eto, valjda nam je potrebna i ta druga strana.:)

Kanela, ništa još ne znamo.:)

Rado, kad stižeš ovamo?:)

Čituckam Mesečinu (vrlo malo sam zasad pročitala, moram da skitam malo, valja se:lol:), a knjiga za prevoz koja je na redu je Cvet strasti, ali nju počinjem od sutra (laganica neka koliko sam videla).

Poslednja izmena:
Onda ti ne bih bas preporucio da citas knjigu koju zadnja dva dana spominjemo :D

Pogledajte prilog 473847

Pogledajte prilog 473848

Ovo je apsolutno besmisleno.Sve zajedno nema smisla.

Tacno - prvu verziju Hobita je napisao za svoju decu.Ali to se menjalo i nikako nije knjiga za decu danas.Gospodar prstenova jeste za odrasle.
Besmislica - kakve veze medicina ima sa ovim?
Netacno - gnusna optuzba da je iz pogresnih razloga nastao Gospodar prstenova je nepoznavanje zivota,rada i dela Tolkina.On je u zelji da se distancira tako sacuvavsi um od uzasa rata pisao knjigu.
Ima tu jos mnogo bica koja nisu spomenuta.Zasto akcenat dve rase?
Govor mrznje je nazvati "moronima" osobe koje to nisu.
Filmovi su uglavnom smece i tu se slazem.Ima par svetlih momenata ali sve negativno ih urnise.

Sve zajedno to je besmislica.Da me je razbesneo jeste - i to nema smisla.Zasto bi zeleo da ekstremno nervira ljude?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back