quentin
Iskusan
- Poruka
- 6.073
Moram pojašnjenje da dodam. Naslov knjige je ironičan, autor mrzi loše strane interneta, a ne sam internet. Kao što sam rekla, on u stvari plete po društvenim mrežama, koje nas vode u dobrovoljno ropstvo (nije moja rečenica, nego autorova), a od nas, takođe njegove reči, pravi veselo roblje. Nekada se to zvalo leba i igara. Ironija je takođe jedna od tema koju autor obrađuje. Sve u svemu, i do knjige koja se meni toliko dopala ja sam došla preko neta, tako da niko stvarno ne mrzi internet.![]()
Dejv Egers u Krugu piše o tim stvarima.
Kaže, društvene mreže stvaraju neprirodne društvene potrebe, čovjek se ekstremno napinje da ih zadovolji, ne može da izađe na kraj s tim, postaje frustriran i depresivan. Ili, posveti život virtuelnoj stvarnosti i defakto se izbriše iz fizičkog svijeta.
Šteta što je Egers slab pisac, pa je knjiga bezveze. A možda je sva ta gungula previše nova da bi mogao da se napiše dobar roman o mukama sa intenetom (kapiram da je ovo Mrzim internet neka zbirka eseja, tako nešto).
Meni je ovaj forum jedina društvena mreža koju koristim, tako da nemam nekih posebnih iskustava. Zapravo, imam.
Kad sam kupio prvi tablet instalirao sam Vajber, nisam tačno znao kako to funkcioniše. Uglavnom, u roku od pet minuta zvalo me dvoje ljudi s kojima se vrlo dugo nisam čuo. Momentalno sam deinstalirao aplikaciju poslije toga.

A ja se nadala susretu s dragim mi forumašicama... 

), kazem iz maste jer nije klasicno prezime,

A i ulazim jednom mesecno u taj svoj profil. Ugasila bih ga jer mi je nekako "ispod casti" da imam tako nesto, ali ipak necu.