krasuljak
Buduća legenda
- Poruka
- 26.629
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Boga mi, broj mogućih tumčenja se smanjuje.![]()
Ma ok je šalimo se malo,
Pomisliće H. mlada i ostali da sam neki dosadni manijak.Ma ok je šalimo se malo,
ustvari ne šalim se oko toga da lepo izgleda, ali nema u tome ničega lošeg.![]()

Vrsnjacko nasilje imam uzivo, nazalost svakodnevno..![]()
Nema mladjih, ne zanima ih to, nemaju vremena, mozda kad bi mogli na ajfonu da, neku skraceno skracenu verziju skracene verzije knjige, procitaju za 10-15 minuta.
Skoro me jedan klinac na fb kontaktirao, i Bog zna kako dodjemo do knjiga, pita me za preporuku... a ja sav odusevljen, pocnem da mu nabrajam, da mu preporucujem, udavih dete. Onda se setim, dobro je bre, nemoj da si tako dosadan kao sto su meni bili dosadni i smorni stariji
Inace, to je jedina osoba mladja od 25-6, koju znam da aktivno cita.
Mozda bolje ova, taman i za ove dve moje vrsnjakinje
Na keca sam znala da nosis naocare. :-)))) I ja sam tamno smedja. :-)
- - - - - - - - - -
Pogledajte prilog 464433
Pre dva meseca...

O tome sam nešto htela da kažem još u vezi sa onom grupom za koju nisam znala. Tj. da se javno zapitam kad i kako se desi da ljudi prestanu da prate šta se dešava na muzičkoj, pozorišnoj ili nekoj drugoj sceni koju su nekad pomno pratili i poznavali. Uletiš u mašinu koja melje, melje i nemaš vremena ni snage ni za šta osim onoga što moraš da odradiš na dnevnom nivou - dvoje dece, dva posla, kuvanje, pranje, spremanje, malo viđanja s prijateljima, poneko letovanje, dosta čitanja, i eto nas, prođe 20-30 godina dok trepneš...Kako je 50+ drustvo sa ove teme prezivelo godine posle 30?Do 40 si mlad,ali oper godine ti ne pocinju brojem 2.

Da li je neko upoznat sa Šalamovim delom Price sa Kolime?
Naleteo sam na interesentan tekst
S obzirom da verovatno nikada necu procitati Arhipelag gulag od Solzenjicina, ova knjiga deluje kao blaza (tanja) verzija iste, pa se moze pre uzeti od obzir.
Nema mladjih, ne zanima ih to, nemaju vremena, mozda kad bi mogli na ajfonu da, neku skraceno skracenu verziju skracene verzije knjige, procitaju za 10-15 minuta.
Skoro me jedan klinac na fb kontaktirao, i Bog zna kako dodjemo do knjiga, pita me za preporuku... a ja sav odusevljen, pocnem da mu nabrajam, da mu preporucujem, udavih dete. Onda se setim, dobro je bre, nemoj da si tako dosadan kao sto su meni bili dosadni i smorni stariji
Inace, to je jedina osoba mladja od 25-6, koju znam da aktivno cita.
I ja mislim da Bodrijar nema mnogo preko dvadeset. Jersnija je valjda oko 30? Ili lupam, pojma nemam...
).
). Наравно, не треба је схватати као догматски приручник, него баш као књижевно дело, где се могу читати митови, легенде, веровања старог века и сл. Да не спомињем да је управо Библија послужила као основа многих других сјајних ремек-дела (не нужно оних који су позитивно оријентисани према цркви/религији - нпр. Јеванђеље по Исусу Христу, Време чуда...)
sto jeste manje od Solzenjicinovih 2000 ali opet je baš mnogo!.
А сад, мало у контрадикцији са горе наведеним, мислим да је Библија изузетно уметничко дело (нисам Врела Цица, без бриге). Наравно, не треба је схватати као догматски приручник, него баш као књижевно дело, где се могу читати митови, легенде, веровања старог века и сл. Да не спомињем да је управо Библија послужила као основа многих других сјајних ремек-дела (не нужно оних који су позитивно оријентисани према цркви/религији - нпр. Јеванђеље по Исусу Христу, Време чуда...)